• Macko Očko v akcii

            28. 6. 2022

            Žiaci 4.B sa konečne dočkali svojho vynálezu - Macka Očka. Mohli si ho spolu s ďalšími štyrmi vynálezmi vyskúšať na záverečnom podujatí MyMachine EXPO Košice, v Univerzitnom vedeckom parku Technicom. Žiakom sa páčili všetky vynálezy a Macka Očka si priviezli do školy.

          • Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov 

            28. 6. 2022

            Žiaci 6.B dnes absolvovali návštevu útulkuvenčenie útulkových psíkov. Mať zvieratko znamená aj povinnosti a vyžaduje si to veľa času. Dnes sme si vyskúšali ako sa ku psíkom správať, aby bola zachovaná ich bezpečnosť. Žiaci si po absolvovaní tejto návštevy uvedomili zodpovednosť voči psíkovi, ako cítiacej bytosti. Dnešok bol nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých 😊 

          • Mravčekovia v ŠKD

            28. 6. 2022

            V mesiaci máj a jún sme v školskom klube sledovali život mravcov vďaka AntQuarium - Mravčia farma.

            Pri hľadaní mravčekov sme využili aj našu klimatickú záhradu a z deti sa stali Lovci mravcov :) Stihli sme si prečítať aj požičanú knihu Ferda Mravca zo školskej knižnice a vytvoriť mravčekov z farebného papiera.

            Deti zo 4. oddelenia vytvorili úžasné projekty, ktoré odprezentovali aj v iných oddeleniach a vznikli pri tom krásne fotky, ...len sa pozrite :)

          • Návšteva ZOO

            27. 6. 2022

            V piatok 24. júna žiaci 1.A, 1.C a 3.C triedy navštívili ZOO v Spišskej Novej Vsi. Zoznámili sa s rôznymi druhmi zvierat, čítaním z informačných tabuliek si precvičili čítanie a dozvedeli sa veľa nového o ich výskyte vo voľnej prírode, či ich jedálnom lístku. V ZOO sa im veľmi páčilo, niektorí sa tam plánujú vrátiť aj cez letné prázdniny s rodičmi.

          • Zbierame úspechy ...

            13. 6. 2022

            Naša škola má veľa žiakov, ktorí šíria jej dobré meno. Patrí medzi nich nepochybne aj Izabela Jodie Blore z 8.A triedy, ktorá v krajskom kole olympiády z anglického jazyka, v kategórii 1C, obsadila prvé miesto. Svedomito sa pripravovala, aby čo najlepšie obstála v celoslovenskej konkurencii. Jej usilovnosť sa vyplatila a v celoslovenskom kole skončila na krásnom 3. mieste. Srdečne blahoželáme! 

          • Výlet na Košický hrad

            24. 6. 2022

            Žiaci 5.A a 5.B sa v piatok 24. júna vybrali prezrieť si zrúcaninu hradu pri Košiciach. Dozvedeli na veľa nových informácii a vyskúšali si hrnčiarske, kováčske a garbiarske remeslo. Tiež si zastrieľali z luku, zašermovali a zúčastnili sa výcviku stredovekých vojakov. 

          • Botanikiáda

            13. 6. 2022

            V prekrásnom prostredí Botanickej záhrady v Košiciach súťažili v stredu 8. júna naše žiačky 5.B Ester Mattová a Natália Fialková. Súťaž s názvom Botanikiáda preveruje teoretické i praktické vedomosti hravou formou priamo v teréne. Za odmenu si odniesli rastlinku rudbekie, o ktorú sa môžu starať.

          • Výlet do ZOO

            27. 6. 2022

            Dňa 21. júna sa 6.A trieda vybrala na školský výlet do ZOO v Spišskej Novej Vsi. Videli sme rôzne domáce či exotické zvieratká, pri jazierku sme kŕmili husi, kačky, labute a niektoré z nich sme mali možnosť aj pohladkať. Navštívili sme aj pavilón Aquaterra, kde sme obdivovali plazy, ryby či pavúky. Pokračovali sme prehliadkou historického centra mesta a výlet sme zakončili sladkou bodkou v cukrárni. Krásne slnečné počasie, dobrá nálada, smiech, priateľstvo a radosť nás sprevádzali celým dňom. 

          • V moci noci

            10. 6. 2022

            Výstavy s týmto názvom vo Vsl. Múzeu v Košiciach sa 26. mája zúčastnili žiaci VII. A. Dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií o sovách, o ich nočných hlasových prejavoch, o ich užitočnosti a rôznych ďalších, doteraz nepoznaných schopnostiach. 

            Siedmaci ďalej navštívili aj planetárium, kde sa obohatili novými vedomosťami o slnečnej sústave, o letnej nočnej oblohe, o súhvezdiach, ktoré boli obohatené mytologickými príbehmi. Bolo to pútavé a určite prínosné.

          • Siedmaci na výlete

            21. 6. 2022

            Po dvoch koronových rokoch otvorili naši siedmaci výletnú sezónu. 20. júna navštívili ZOOKONTAKT v Liptovskom Mikuláši, odkiaľ si doniesli množstvo zážitkov. Bližšie – doslova bližšie sa zoznámili s mnohými zvieratami, keď sa ich mohli dotýkať, pohladiť ich chytiť či podržať. Prezreli si aj miniatúry svetoznámych stavieb, navštívili vystúpenie sokoliarov a zabavili sa na všetkých atrakciách, ktoré zariadenie ponúkalo. Cesta vlakom bola pohodová a rodičia veľmi ústretoví, keď nám po výlete rozviezli domov všetky deti, nielen vlastné. Ďakujeme!

          • Škola v prírode

            7. 6. 2022

            Žiaci štvrtého ročníka „BÁDATELIA“ si užívali čaro prírody v malebnej dedinke na severnom úpätí Kráľovej hole. Prvý deň – Poznávací pondelok sme sa spoločne dohodli na bádateľských pravidlách a dostali preukaz bádateľa. Vyrobili sme si erby izby a zapísali si zážitky do denníka bádateľa. Popoludní a večer sme strávili pestrými aktivitami s našimi animátormi: Zuzkou, Anežkou a Katkou, na tému: Byť zdravý, nás baví! V utorok sme zvládli 6 kilometrovú turistickú vychádzku do Biofarmy Liptovská Teplička, kde sme pozorovali chov zvierat, výrobu a predaj mliečnych výrobkov. V stredu sme sa oboznámili s históriou hradu a kaštieľa Liptovský HrádokŠtvrtok nás zabavili športovo – zábavné aktivity zamerané na zdravie a vyskúšali sme si bowling. Večer sme súťažili a tancovali na očakávanej Rozlúčkovej diskotéke. V piatok sme navštívili Važeckú jaskyňu a plní zážitkov sme dorazili domov.

          • Účelové cvičenie

            14. 6. 2022

            13. júna sme cvičným požiarnym poplachom začali účelové cvičenie. Žiaci 5.-9. ročníka v miestnom parku prechádzali stanovišťami s dopravnou výchovou, zdravotníckou prípravou, civilnou ochranou a orientáciou v teréne.  Na školskom ihrisku im budimírski dobrovoľní hasiči odprezentovali hasičskú techniku a policajti z obvodného odelenia v Bidovciach porozprávali o svojej práci

          • Stretnutie s ruskou rozprávkou

            6. 6. 2022

            Ruské piesne, hudobné i recitačné vystúpenia, hry, ktoré sa hrajú ruské deti, ukážku národných kostýmov a tradičných výrobkov, učenie sa ruskej piesne s drobnou ochutnávkou sladkostí, to si 6.6.2022, v deň výročia narodenia ruského básnika A.S. Puškina zažili naši siedmaci v košickom Kulturparku. 

          • Výlet na Štrbské Pleso

            18. 6. 2022

            11.6.2022 sa skupinka našich ukrajinských žiakov spolu s rodinnými príslušníkmi vybrala spoznávať krásu Vysokých Tatier. Po zábavnej ceste vlakom, v ktorom si zahrali Duplo a zvedavo obdivovali okolitú prírodu, sa ozubnicou vyviezli na Štrbské Pleso. Prechádzka okolo plesa, výhľady na tatranské končiare, ochutnávka jedál  bola pre všetkých príjemne stráveným časom. Deti aj dospeláci si výlet veľmi pochvaľovali. Bola to pre nich príjemná zmena. 

          • Po stopách M.R.Štefánika ...

            13. 6. 2022

            Po 4 rokoch sa v dňoch 9.-11. júna opäť konala tradičná exkurzia na Bradlo s názvom "Po stopách M. R. Štefánika." Zúčastnili sa jej žiaci 8. a 9.ročníka so svojimi triednymi učiteľmi. Vlakom sme sa presunuli do kraja slivkových samôt a navštívili rodisko Ľ. Podjavorinskej v Bzinciach pod Javorinou, rodný dom Štúrovcov v Lubine, pamätnú izbu J. M. Hurbana v Hlbokom, rodisko M. R. Štefánika v Košariskách, Národný dom Štefánikov v Brezovej pod Bradlom, Myjavu i hrad Branč. Nezabudnuteľným bol výstup na Mohylu na Bradle, hoci práve tam nám počasie veľmi neprialo. Osobný vklad do sprevádzania žiakov vniesli bývalý i súčasný predseda Klubu Spoločnosti M. R. Štefánika, páni Uhlík a Tomáška. Každý im svojím originálnym spôsobom sprostredkoval túto legendárnu postavu a podnietil ich k snívaniu o vlastnej budúcnosti i odvahe prevziať za ňu zodpovednosť. Bodkou za putovaním bola návšteva kúpeľného mesta Piešťany. Ďakujeme, že sme sa mohli na chvíľu priblížiť k hviezdam ...

          • Znásobená radosť

            13. 6. 2022

            Deti z 1.A triedy sa zapojili do súťaže vydavateľstva Slovart a traja z nich dokonca vyhrali. Knižná výhra Emky, MiškyBranka prekvapila a potešila nielen samotných víťazov, ale aj ich spolužiakov - pretože ak sa vieme úprimne tešiť z úspechov iných, naša radosť sa násobí

          • Dž ako džem

            13. 6. 2022

            Naše učenie  v 1.C sme si osladili ochutnávkou džemov. A vyskúšali  sme  teda rôzne chute. Prváci si svoje vzácnosti označili menovkou, aby sme vedeli, čo ochutnávame. Hruškový, trnkový, jahodový, šípkový, hroznový ... K tomu výborná vianočkamaslo. Čo sme zažili sme si zapísali do písaniek. Džemové dobroty sme zapili pomarančovým džúsom – určite už nezabudneme, ako sa píše a číta písmenko "dž". Mamkám ďakujeme za nielen chutné, ale aj krásne vyzerajúce džemy.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
        • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy +421 55 729 5648 ekonomický úsek +421 55 6958 192 školská jedáleň +421 910 218 251 materská škola I. trieda +421 940 959 806 materská škola II.trieda +421 940 233 703 materská škola III.trieda
        • Školská 11/8A 044 43 Budimír Slovakia
        • 31953271
        • 2021245798
      • Prihlásenie

    • Nájdete nás aj tu