• Oži v koži - Na návšteve u pána školníka

            16. 1. 2023

            V rámci projektu Oži v koži sme s ôsmakmi v piatok na technike navštívili pána školníka. Spoznali sme jeho pracovný denný režim, povinnosti, kvalifikačné predpoklady na výkon tejto profesie, ale aj to, čo má na svojej práci rád. Ukázal nám svoju dielňu, rozvodňu a sklad a porozprával, čo všetko musí počas dňa stihnúť a opraviť. Z jeho rozprávania vyplýva, že je v práci veľmi spokojný a že ho napĺňa. Prostredníctvom projektu Oži v koži spoznávame povolania cez príbehy konkrétnych osôb.

          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

            13. 1. 2023

            Važení rodičia,

            pozývame Vás na rodičovské združenie v pondelok 16. januára 2023. Na prvom stupni začínajú triedne aktívy o 16.00 hod., v triedach na druhom stupni o 16.30 hod. Od 17.00 do 17.30 hod. budú nasledovať individuálne konzultácie s vyučujúcimi jednotlivých predmetov.

          • Spoločný vesmír

            13. 1. 2023

            Pri objavovaní vesmíru a slnečnej sústavy v triede 4.C sme sa zamýšľali o galaxii a planéte Zem, ktorá ako jediná poskytuje priestor na život každému jednému z nás. Mali sme chuť pozvať našich mladších kamarátov a tento priestor spolu objavovať, zamýšľať sa nad ním, vymieňať si svoje informácie a takto spoločne s 1.C, 1.D a 3.C triedou nás to bavilo najviac. 

          • Vianočné prázdniny

            25. 12. 2022

            Milí rodičia, milí žiaci,

            prajeme vám pokojné vianočné sviatky prežité v zdraví, láske a radosti, veľa oddychu a pekných chvíľ v kruhu rodiny. Vianočné prázdniny sa končia 7. januára 2023. Školské vyučovanie začína 9. januára 2023 (pondelok).

          • Vianočná pošta od Šmolkov a Šmouliniek

            28. 12. 2022

            Žiaci 1.D triedy sa zapojili do projektu Vianočná pošta. Vyfarbovali farebné vianočné gule, ktorými ozdobili pozdravy. Vnútri pozdravov nechýbalo vianočné prianie a ich podpis.  Do pozdravu pridali voňavý čajík. Starostlivo pozdravy uložili do ozdobených obálok. Takto pripravené putovali poštou do Domova sociálnych služieb. Babky a dedkovia v meste Šahy a v Čadci dostali od nich malý darček, ktorý potešil ich srdiečka. Šmolkovia a Šmoulinky týmto činom dokázali, že aj malé veci robia veľké zázraky. 

          • MIKULÁŠ

            6. 12. 2022

            Dnes, 6.decembra, zavítal do našej školy i škôlky Mikuláš. A nebol sám, sprevádzali ho sob, anjeli aj čerti. Priniesol nám množstvo krásnych balíčkov vo veľkej noši, a kto zaspieval pesničku, zarecitoval básničku alebo zatancoval tanček, bol odmenený. Ďakujeme deviatakom, že sa zhostili úlohy Mikuláša so sprievodom a zanechali nám v škole čarovnú predvianočnú atmosféru. 

          • Mikuláš a čert

            6. 12. 2022

            Naši štvrtáci sa zapojili do dopravno - preventívnej akcie "Mikuláš na ceste". V rámci nej sa policajti zameriavajú na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, povinnej výbavy motorového vozidla, používanie
            bezpečnostných pásov a iné priestupky. Kontrolovaným vodičom deti rozdávali vlastnoručne namaľované obrázky MIKULÁŠOVČERTOV, podľa toho, či vodiča odmeňovali za správnu jazdu a dodržiavanie predpisov alebo karhali za priestupok

          • ĎAKUJEME ZA VAŠU ŠTEDROSŤ A POMOC

            2. 12. 2022

            V mene Školského parlamentu zo srdca ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky sladkostí na mikulášske balíky! Pripravili sme krásnych 87 balíkov, ktoré poputujú do Centra pre deti a rodiny v Košiciach na Hurbanovej a do Centra Svetielko v Prešove. Ďakujeme všetkým rodičom, žiakom a kolegom za ich štedrosť a ochotu a tiež všetkým mikulášskym škriatkom za obrovskú pomoc s prípravou balíčkov. 

          • Deň bez batohu

            30. 11. 2022

            Dňa 23. novembra sa na našej škole pod taktovkou Školského parlamentu uskutočnil tematický deň "Deň bez batohu". Cieľom bolo prísť do školy bez tradičnej školskej tašky a namiesto nej si školské veci priniesť v čo najbláznivejšej "nádobe". Cez veľkú prestávku boli komisiou vyhodnotené najtvorivejšie nápady - zároveň však oceňujeme všetkých zapojených za ich odvahu, obrovskú kreativitu a vynaliezavosť, ktoré nás zabavili a spestrili nám tento novembrový školský deň. 

          • VÝCHODOSLOVENSKÁ GALÉRIA - MORE MOŽNOSTÍ

            30. 11. 2022

            Naši ôsmacideviataci absolvovali v novembri výstavno - edukačný projekt Východoslovenskej galérie, založený na tematickom okruhu environmentálnych tém. Výstava a tvorivý workshop predstavili námety, ktoré sú späté s človekom, jeho činnosťou, zásahmi a dopadmi vo vzťahu k životnému prostrediu. Tento projekt Východoslovenskej galérie referuje potrebu zmeny komunikácie a zamýšľania sa nad klimatickým vývojom. Žiakom priblížil význam environmentálnej výchovy, zážitkového učenia a tvorenia priamo v galérii. 

          • Predstavenie v anglickom jazyku

            25. 11. 2022

            23. novembra sa žiaci 7. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku v Košiciach. Príbeh LAST WISH – o poslednej vôli otca troch detí žiakov zaujal. Herci poukázali na rôznorodosť povahových čŕt súrodencov. Kým dve staršie deti kvôli svojim vlastným ambíciám nemali čas splniť otcovu vôľu, najmladší sa o to pokúsil a dokázal to. Odmenou mu bolo otcove aj vlastné šťastie. Na ceste k vyplneniu otcovej vôle stretol aj svoju budúcu lásku a príbeh mal šťastný koniec. Vidieť divadelné predstavenie v anglickom jazyku je príležitosť počuť cudzí jazyk aj na inom mieste a uvedomiť si, že prežiť bez učenia sa cudzích jazykov je to v dnešnej modernej dobe takmer nemožné. Angličtina v podaní hercov bola na veľmi dobrej úrovni a ich herecké výkony boli ešte obdivuhodnejšie. Našim žiakom sa predstavenie páčilo a ocenili možnosť zažiť cudzí jazyk aj mimo školy.

          • Finančné vzdelávanie v NBS

            23. 11. 2022

            Aj tento rok sa žiaci 9. ročníka zúčastnili vzdelávania v Národnej banke Slovenska s cieľom podporiť zručnosti detí v oblasti práce s peniazmi. Čo na to povedali naši deviataci? „Vyskúšali sme si rôzne povolania. Dostali sme hrubú a čistú mzdu za mesačnú prácu určitého povolania. Čistú mzdu sme museli rozdeliť na rôzne potrebné poplatky v domácnosti. Táto exkurzia bola veľmi zábavná a náučná.“ „Mali sme aktivitu, kde sme museli rozdeliť rozpočet do domácnosti. Boli sme štvorčlenná rodina a vôbec to nebolo jednoduché. Bola pri tom sranda a niečo sme sa naučili. „Získali sme nové vedomosti a vyskúšali sme si ako sa narába s peniazmi.“ 

          • Koľko lásky ...

            22. 11. 2022

            Milí rodičia, milí žiaci,

            zapájame sa opäť do celoslovenskej výzvy "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" Prosíme vás o podporu a zapojenie. Krabicu je potrebné obaliť baliacim papierom, každú časť zvlášť. Naplnené a pripravené krabice vás prosíme odovzdať triednej učiteľke, prípadne doniesť do 4.B triedy v dňoch od 28.11.2022 do 2.12.2022. Krabice po dohode  odovzdáme pridelenej koordinátorke. Bližšie informácie o zbierke nájdete na webe https://www.kolkolasky.sk/. Za vaše láskavé srdiečka vopred ďakujeme. Koordinátorka za školu Mgr. B. Baltovičová.

          • Hour of code - týždeň programovania

            19. 12. 2022

            V týždni od 5.12. do 9.12. prebiehal na celom svete tzv. Hour of code, týždeň programovania. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Nakoľko sa prelínal s Týždňom kariéry 2022, prizvali sme si viacerých lektorov v spolupráci s AJ Ty v IT a projektu Enter. Dievčatá z 5. a 6. ročníka sa tak dozvedeli o významných ženách, ktoré prispeli k rozvoju informatiky a programovania, pracovali s ozobotmi. Vyššie ročníky pod vedením lektora z Bratislavy, pána Zboja, dozvedeli o nadstavbových aktivitách s micro:bitmi, naprogramovali a rozhýbali Ring:bit autíčka. V rámci medzipredmetových vzťahov si piataci na geografii naprogramovali Slnečnú sústavu a rozhýbali planéty, pričom informácie hľadali Atlase sveta. Ďalším odborníkom, ktorého sme prizvali, bola pani Janka Plichtová, finalistka Učiteľ Slovenska a odborníčka na Lego robotiku. Pod jej vedením siedmaci začali s programovaním s Lego mindstormom, v tomto budú pokračovať aj v novom roku. Niektorí si vyskúšali aj hru vytvorenú špeciálne pre túto príležitosť v Minecrafte, či skúsili iné aktivity cez code.org. Lektorom a odborníkom aj touto cestou ďakujeme.

          • Prepájame predmety

            21. 11. 2022

            Na hodinách dejepisu a výtvarnej výchovy sa šiestaci preniesli do obdobia praveku. Spoznávali spôsob života pravekých ľudí, jednoduché nástroje či praveké umenie, ktoré si aj sami vyskúšali. Výsledkom ich snaženia je výstava s peknými umeleckými dielami. 

          • ENTER workshop s Aj Ty v IT

            2. 12. 2022

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ENTER workshop s Aj Ty v IT.

            Dnes sa z počítačovej miestnosti ozývalo tlieskanie, krik. Všetko sa ale dialo v mene vedy a vzdelávania. V rámci grantovej výzvy ENTER sme získali pre školu micro:bity, s ktorými sme začali programovať a realizovať malé projekty (veľkonočný pozdrav, nositeľná elektronika v pdoobe brošní pre učiteľov...). Čo sa nestihlo, dnes sme čiastočne dohnali, a to vďaka workshopu, ktorý realizovala Martina Pavlinská a ktorý zastrešilo občianske združenie Aj Ty v IT. Siedmaci a ôsmaci si rozšírili znalosti, vyskúšali sme si bezdrôtovú komunikáciu, ako fungujú senzory hluku či svetla.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy +421 55 729 5648 ekonomický úsek +421 55 6958 192 školská jedáleň +421 910 218 251 materská škola I. trieda +421 940 959 806 materská škola II.trieda +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A 044 43 Budimír Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu