• Majstri šiestaci

            27. 1. 2022

            Šiestaci na technike usilovne poznávajú vlastnosti rôznych materiálov. Jedným z nich je aj kov. Že vedia, ako sa dajú spracovať rôzne kovové materiály a majú šikovné ruky a fantáziu, ukázali výrobou rôznych výrobkov - stojančekov, zvieratiek, náramkov a iných kreatívnych výrobkov.

          • Siedmaci na výzvedách

            27. 1. 2022

            V rámci techniky sa siedmaci vybrali na prieskum do dielne pána školníka.Ten im ochotne ukázal rôzne druhy náradia, vysvetlil spôsob jeho použitia. Takisto im umožnil vyskúšať si svoju zručnosť v používaní spojovacieho materiálu. Súčasne im ponúkol pomoc, ak ju budú v budúcnosti potrebovať. Ďakujeme za ochotu. 

          • Varili sme na technike

            20. 1. 2022

            Čo všetko sa dá "ukuchtiť" v triede? Vafle so šľahačkou, tousty so syrom, vajíčková pomazánka, očká na rôzny spôsob, smažené syrové guľky, smotanový pohár s jahodami, či palacinky? Pre našich piatakov žiadny problém 🙂

          • Súťažíme s KOSIT-om

            19. 1. 2022

            V tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do environmentálnej súťaže v zbere papiera. Hlavným cieľom súťaže je dať druhú šancu papieru a obmedziť výrub stromov na výrobu ďalšieho papiera. Výsledky prvého kola súťaže si môžete pozrieť TU Triedam aj jednotlivcom srdečne blahoželáme a ďakujeme, že podporili environmentálnu myšlienku a prejavili tak svoj kladný postoj k prírode. Kolégium Zelenej školy pozýva všetkých do 2. kola súťaže, ktoré sa ukončí 28.2.2022. O pristavení kontajnera budeme včas informovať. Ďakujeme. Kolektív Zelenej školy.

          • Školské vyučovanie od 10. januára 2022

            7. 1. 2022

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            od 10. januára 2022 sa obnovuje prezenčné vyučovanie. Žiaci nastupujú do školy s Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti, ktoré si môžete stiahnúť TU alebo ho podať cez Edupage. Žiaci musia mať prekryté horné dýchacie cesty /rúško, respirátor, šatka/. Vyučovanie prebieha bez obmedzenia podľa štandardného rozvrhu za dodržiavania prísnych protiepidemických opatrení. Pred nástupom do školy odporúčame žiakov otestovať, napr. domácim AG samotestom.   

          • Vianočná besiedka v 4. A triede

            22. 12. 2021

            Stalo sa už peknou tradíciou, že posledný deň pred vianočnými prázdninami organizujeme v triedach vianočné besiedky. V tomto roku bol program v našej triede veľmi bohatý. Piekli sme medovníky, pripravili darčeky pre spolužiakov, vyrobili vianočné pozdravy a hru pre žiakov 2.A triedy. Atmosféru si žiaci spríjemnili vzájomným obdarovávaním, programom a spoločenskými hrami. Oceňujem žiakov za ich vytrvalosť, trpezlivosť, spoluprácu, empatiu, tvorivosť a zručnosť.

          • Vianočná pošta

            22. 12. 2021

            Deti z 1.A triedy rady tvoria a teší ich, ak sa radosť z tvorby môže zdvojnásobiť. Starkí sú zas zvyknutí dostávať na Vianoce ručne písané pohľadnice či listy. Rukou písané prianie - symbol toho, že na nich niekto myslí. Prváci poslali kúsok dobra do sveta a vlastnoručne vyrobené pohľadnice už zdobia stolčeky starkých v zariadení pre seniorov v Prešove. 

          • Dni plné darčekov

            20. 12. 2021

            V decembri sa vo 4.C triede diali zázračné veci. Šmolkovia a Šmoulinky sa zapojili do projektu Vianočná pošta. Vyrobili nádherné pohľadnice. Prostredníctvom nich potešili ľudí, ktorí prežívajú svoju jeseň života s stacionári v Hlohovci. Zapojili sa do projektu Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok. Zbierali ponožky pre ľudí bez domova. Mysleli aj na našu prírodu a zbierali papier. Zároveň usilovne pracovali na výrobe vianočných pohľadníc pre pána ministra. Nezabudli ani na svoje rodiny. Pohrali sa s múkou a soľou, vypracovali cesto, pomocou ktorého upiekli  vianočné ozdoby. Následne ich zdobili a balili do vrecúšok. Posledný deň venovali svojim kamarátom. Žiaci si vylosovali meno svojho spolužiaka. Napísali mu báseň AKROSTICH, do ktorej ukryli spolužiakove pozitívne vlastnosti. To všetko zakomponovali do vianočnej gule. S týmito slovnými darčekmi sa navzájom obdarovali. Prišli nato, že Vianoce sú nielen o materiálnych veciach, ale aj o pekných slovách, myšlienkach a chvíľach, ktoré môžeme prežiť spoločne. Aj takého úžasné veci sa dejú v Šmolkovskej triede. 

          • AKO NAŠI BÝVALÍ DEVIATACI POMÁHAJÚ NAŠIM SÚČASNÝM DEVIATAKOM

            20. 12. 2021

            V poslednom decembrovom týždni sa nám opäť podarilo využiť online vyučovanie a pokračovali sme s deviatakmi v sérii besied s absolventami našej školy - na hodiny občianskej náuky v 9. ročníku sa k nám pripojilo až 9 našich bývalých žiakov, ktorí nám porozprávali o svojich súčasných stredných školách. Prišli medzi nás Daniela Beňová, Jana Gregová a Dominika Kolodová z Evanjelického gymnázia J. A. Komenského v Košiciach, Nina Bavoľárová a Eliška Tkáčová z Gymnázia Šrobárova v Košiciach, Laura Krišandová z Gymnázia Poštová v Košiciach, Matúš Poláček zo Strednej odbornej technickej školy v Prešove, Šimon Varga zo Strednej odbornej školy priemyselných technológií v Šaci a Kamil Lucák z Gymázia T. Akvinského v Košiciach. Naši absolventi porozprávali deviatakom o tom, ako sa študuje na ich školách, o adaptácii na stredoškolský život a o tom, v čom vidia najväčšie rozdiely oproti základnej škole. Deviataci mali samozrejme možnosť pýtať sa rôzne otázky. Ďakujeme všetkým zúčastneným za ich ochotu a podporu pre svojich mladších nasledovníkov - veľmi sa tešíme, že ste súčasťou sprevádzania našich deviatakov pri ich rozhodovaní sa o stredných školách!

          • Triedny projekt „Zelená myšlienka“

            14. 12. 2021

            Od septembra v 4.B prebiehajú aktivity zamerané na ochranu prírody. Hlavní aktivisti sú Ondrej Dobeš, Anna Snítilová, Žofia Teplická a aktívne sa zapájajú všetci žiaci 4.B triedy. Prvým celoročným cieľom a úlohou je Adopcia KLOKANA ČERVENOKRKĚHO v Košickej Zoologickej záhrade“. Žiaci vyzbierali a prispeli sumou 70 eur na stravu pre klokana počas roka. Za ich dobré srdiečka im patrí veľká vďaka!

          • Vtáčiky v zime

            13. 12. 2021

            Vtáčiky v zime

            Zima vbehla za vrátka,

            vyplašila vtáčatká.

            Sneh sa sype, vietor hudie,

            čo len s nami teraz bude?

            Nezhyniete, moji malí,

            kŕmidlo sme na strom dali.

             

            V školskom klube detí sme z odpadových materiálov vyrobili kŕmidlá pre vtáčiky. Adamko Nemčík2.B triedy priniesol vlastnoručne vyrobenú vtáčiu búdku, ktorú sme umiestnili v areáli školy. S deťmi sme sa mnohé naučili a hlavne pri tom zabavili. V kŕmení našich malých operených priateľov budeme počas celej zimy pokračovať.

          • Školské kolo Olympiády z anglického jazyka

            12. 12. 2021

            Nedávno na našej škole prebehlo online školské kolo olympiády z anglického jazyka. V kategórii 1A súťažilo 18 žiakov 6. a 7.ročníka. V kategórii 1B súťažilo 16 žiakov 8. a 9 ročníka a v kategórii 1C súťažila jedna žiačka, ktorá má anglicky hovoriacich rodičov. V kategórii 1A sa najlepšie darilo týmto žiakom: Menceľovej Kataríne zo 6.A, ktorá skončila na krásnom treťom mieste a tromfla aj niektorých siedmakov. Hovancovi Tomášovi zo 7.A, ktorý skončil na druhom mieste a absolútnou víťazkou tejto kategórie je  Vasiľová Michaela taktiež zo 7.A. V kategórii 1B získal 3. miesto Loub Yakob9.A, na 2. mieste sa umiestnil Hudák Filip9.B a najlepšie sa umiestnila, rovnako ako minulý rok Szattlerová Zuzana8.A . V kategórii 1C zvíťazila Izabela Jodie Blore z 8.A. Víťazom srdečne blahoželáme, všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a prajeme veľa príjemných zážitkov s angličtinou.

          • Zmeny od 13. decembra 2021

            10. 12. 2021

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            rozhodnutím Ministra školstva, vedy, výskumu a športu sa s účinnosťou od 13. decembra do 17. decembra mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v základných školách pre žiakov na druhom stupni. Žiaci 5.-9. ročníka budú mať v danom týždni dištančné vyučovanie. Žiaci 1.-4. ročníka pokračujú v prezenčnom vzdelávaní, rovnako aj materská škola

          • Prerušenie prezenčného vyučovania

            22. 11. 2021

            Vážení rodičia,

            vzhľadom na súčasnú epidemickú situáciu a vysokú chorobnosť žiakov na 2. stupni, po konzultácii s RÚVZ prerušujeme prezenčné vzdelávanie vo všetkých triedach na 2. stupni od 23.11. do 3.12. 2021 vrátane. V uvedenom období budú mať všetky triedy 5.-9. ročníka dištančné vyučovaniePrezenčné vzdelávanie bude obnovené od pondelka 6. decembra. Ďakujeme za pochopenie.

          • Opakujeme vybrané slová

            18. 11. 2021

            Žiaci 3.A triedy, opakovali vybrané slová netradične. Vybrali sa do parku, a tam z prírodním skladali vybrané slová a usporiadali ich podľa abecedy. Na skladanie slov využívali listy, halúzky, šišky, gaštany. Žiaci veľmi pekne spolupracovali a vzájomne si pomáhali.

          • Jeseň v ŠKD

            15. 11. 2021

            A je to tu zas. Jesenný čas, ktorý má mnoho svojich krás. Či už svojou farebnosťou, daždivým počasím alebo opadaným lístím. V školskom klube sme s deťmi vytvárali rôzne kreácie z tekvíc, gaštanov, šišiek, lístia a iných darov tejto sezóny. Vznikli z toho jesenné kútiky, ktoré nám spríjemňujú a skrášľujú čas strávený v škole.

          • Mesiac úcty k starším

            15. 11. 2021

            Október v ŠKD sa niesol v duchu - Mesiac úcty k starším ľuďom.

            Už tradične v školskom klube v mesiaci október s deťmi pripravujeme pre našich dedkovbabky rôzne prekvapenia v podobe básničiek, pesničiek alebo milých papierových darčekov ako sú kresby, vystrihované srdiečka alebo písané priania. Aj tento školský rok si každé oddelenie pripravilo pekné pozdravy a listy pre starších ľudí do Domova dôchodcov alebo iných podobných zariadení ako prejav úcty a lásky.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu