• Projektový deň v 4.C: Krásavica na Dunaji

            26. 2. 2024

            V piatok 23.2. pred jarnými prázdninami, sa žiaci 4.C venovali spoznávaniu hlavného mesta Slovenska -  Bratislava. Čitateľské zručnosti si overili prostredníctvom čítania o historických  pamiatkách Bratislavy, vstúpili do najužšieho bratislavského domu, pocvičili sa v násobilke i delilke a navrhli dizajn bankovky i vlastnej bankomatovej karty.  Zabavili  sa i veľa naučili a nakoniec hurá na prázdniny!

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

            26. 2. 2024

            V štvrtok 22.2.2024 sa naši štvrtáci a piataci zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku v Košiciach. Slovenskí herci hovoriaci anglicky predstavili život chudobnej siroty Dicka, ktorý si za posledné peniaze kúpil mačku, aby s ňou prežil veľa dobrodružstiev. Dick rady svojej mačky - jediného ozajstného priateľa, počúval. Aj vďaka mačke postupne nadobudol to, po čom celý čas túžil – uznanie a majetok dostatočne veľký na lepší život. Ani v tomto príbehu nezostal hlavný hrdina sám a na konci si našiel aj lásku.

            Predstavenie v anglickom jazyku je výborným nástrojom ako deti motivovať nielen k učeniu sa angličtiny, ale hlavne k prekonaniu zábran hovoriť cudzím jazykom. Navyše takýmto  spôsobom sa žiakom ponúka možnosť spoznať odlišné prostredie, dodržiavať bontón slušného správania a v neposlednom rade aj spoznávať sa navzájom.

          • Beseda s Dávidom Králikom

            26. 2. 2024

            Králiček, Jabĺčko, Tukan sú názvy príbehov, ktoré ožili vo štvrtok 22.2.2024 v našej škole. 

            Vďaka učiteľovi, spisovateľovi a človeku s veľkým srdcom, Dávidovi Králikovi, sme na chvíľu spolu s detičkami na 1. stupni opustili realitu a preniesli sme sa do sveta príbehov. Prostredníctvom spevu, kreslenia, rozprávania a hier, sa detičky dozvedeli, ako z ničoho vznikne kniha. Ako králiček sa zrazu objaví na papieri. 

            Celé dopoludnie prebiehalo v duchu pokojných chvíľ, vzdelávania úcty a rešpektu, či milých úsmevov. Nakoniec si niektoré detičky zakúpili knihy, kde im Dávid napísal osobné venovanie. Ďakujeme za takého vzácne osobné stretnutie s Dávidom Králikom. 

          • Námorníci a Šmolkovia na snehu

            23. 2. 2024

            V týždni od 12.2. - 16.2.2024 sa žiaci 2.C a 2.D triedy zúčastnili lyžiarskeho výcviku 

            v stredisku Ski Jahodná. Osvojili si obúvanie lyží a naučili sa jazdiť nielen na vleku, ale aj kotve. Konštatujeme, že každý deň napredovali viac a viac. Užívali si spoločné chvíle, navzájom si pomáhali a tešili sa z pobytu vonku. Inštruktori si preverili ich zručnosti priamo na svahu. Posledný deň im pripravili preteky v slalome. 

            Každý žiak zvládol prejsť vyznačenú trasu a odmenou pre nás a rodičov bol úsmev, ktorý nám venovali pri prechode cez záverečnú bránku. Mali možnosť si užiť byť ocenení na stupienku slávy. A tak celý kurz sme ukončili odovzdávaním diplomov a malých odmien. 

          • Šaliansky Maťko - okresné kolo

            23. 2. 2024

            16.2.2024 sa v Košiciach uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovala Lili Adamišinová z 3.A, Nelka Furdová zo 4.A a Julka Hudáková zo 7.B. Lili Adamišinová získala na okresnej úrovni krásne 3. miesto vo svojej kategórii. Srdečne blahoželáme! 

          • Šaliansky Maťko

            18. 2. 2024

            Začiatkom februára prebehlo vyhodnotenie školského kola recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Srdečne blahoželáme všetkým oceneným a držíme palce žiačkam, ktoré postupujú do okresného kola.

          • Spoznávame Budimír v 1.C

            9. 2. 2024

            Pani Zuzana Kšenžighová preniesla žiakov 1.C triedy do dávnej minulosti obce Budimír. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé skutočnosti o budovách a ich funkcii, o náradí a jednoduchých zariadeniach v mini múzeu, porovnávali staré dobové fotografie s aktuálnym stavom budov,...  

            Téma žiakov nadchla a získané poznatky zúročia pri realizácii triedneho projektu ,,Spoznávame obec Budimír.”  

          • Hľadačka v 1.C a v 1. B

            9. 2. 2024

            Pondelkový deň tvorivých hier a aktivít strávili žiaci prvých tried veľkou hľadačkou stratených pracovných zošitov. Žiaci svojou šikovnosťou, vytrvalosťou, dôvtipom, hravou dravosťou a kooperatívnym prístupom dešifrovali záhadné slovné hádanky, aby tak našli  úlohy na každý predmet. Po ich vyriešení získali tajné heslo a poslednú šifru, ktorá ich naviedla priamo k pani riaditeľke. Práve tam sa ukrývali stratené balíky s pracovnými zošitmi. Radosť žiakov bola obrovská.  A iné heslo, ako: ,,Prváci sú SUPER žiaci!” ani nemohlo otvoriť spomínané balíky.

          • Deň s korytnačkami

            7. 2. 2024

            V 1.A sme prostredníctvom metódy SFUMATO spoznávali písmeno K rôznymi aktivitami. Spoznávali sme tvary písmena skladaním puzzle, objavovaním predmetov, ktoré sú spojené s písmenom K, počúvali zvuk malebnej kaliby, rozširovali sme si slovnú zásobu a spolu s inými písmenami priraďovali slová k obrázkom. Každé nové slovo nás motivuje objavovať ďalšie a ďalšie nepoznané písmená a otvárať tak bránu do kníh a textov.

            Navštívili nás korytnačky Leo a Žofka, ktoré deti s nadšením privítali. Veľa sme sa naučili o ich živote a potrebách, čo jedia, ako sa správajú, kedy sa skryjú do panciera a ako zistiť ich vek. Tešíme sa na ich opätovnú návštevu, nakoľko ich prítomnosť bola príjemným zakončením týždňa plného zážitkov a poznávania písmena K.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
        • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy +421 55 729 5648 ekonomický úsek +421 55 6958 192 školská jedáleň +421 910 218 251 materská škola I. trieda +421 940 959 806 materská škola II.trieda +421 940 233 703 materská škola III.trieda
        • Školská 11/8A 044 43 Budimír Slovakia
        • 31953271
        • 2021245798
      • Prihlásenie

    • Nájdete nás aj tu