• Microsoft Global Learning Connection

            15. 11. 2020

            Naša škola sa prvýkrát zapojila do celosvetového projektu Microsoft Global Learning Connection (GLC). Cez MS TEAMS-y sme sa spojili s pánom Petrom Rajčinovom, ktorý je tzv. „Customer Engineer“ pre krajiny strednej Európy. Žiaci zo 4.C triedy si na úvod zahrali hru Mystery Skype. Využili tu svoje vedomosti z vlastivedy, vzali do rúk mapu a cez áno/nie otázky mali zistiť, odkiaľ náš hosť pochádza. Ako sa ukázalo, ich vedomosti boli naozaj výborné, mesto uhádli bez problémov. Následne sa nám pán Rajčinov predstavil, povedal niečo o svojej práci v Microsofte, veľmi profesionálne a trpezlivo odpovedal na spŕšku otázok našich žiakov. Na záver sme ho ešte trošku potrápili a pripravili mu zopár východniarskych výrazov, ktorých význam mal uhádnuť. Bolo to skvelé prepojenie vzdelávania s praktickým životom a v neposlednom rade pre deti veľký zážitok. Stretnutie sprostredkovala pani zástupkyňa I. Straussová, ktorá je MIE, teda Microsoft inovative educator expert. O rok sa do GLC určite znova zapojíme aj so žiakmi druhého stupňa a v angličtine. Už teraz sa tešíme!

          • Kolobeh vody v 3.C

            28. 10. 2020

            Šmolkovia skúmali ako voda mení svoje skupenstvá. Študovali informácie v pracovnom zošite, rozprávali sa, vysvetľovali a nadobudnuté poznatky premenili na krásne projekty. Takto to vidia kreatívni Šmolkovia a Šmoulinka. 

          • Ježkovisko

            27. 10. 2020

            V školskom klube detí sme dnes využili slniečko, lístie, halúzky a šikovné ručičky detičiek na výstavbu úkrytu pre ježka. Ozaj, viete, čím sa ježko živí?

          • Projektový deň: Červené jabĺčko v 3.B

            26. 10. 2020

            Úžasné aktivity nám rozžiarili očká, srdiečka i úsmev skrytý pod rúškom. Čítanie knihy Červík Ervín, vymýšľanie básní a rozprávok, lúštenie krížovky, zoradenie ovocia podľa abecedy, počítanie matematických slovných úloh s ovocnou tematikou, výroba jabĺčkovej menovky, triednej jablone a výroba maxi jablka. Ochutnali sme i rozprávkovú desiatu, pripravenú doma. S básničkami sme sa pochválili vo farebných triedach I.B, II.BIV.B. Aj oni nám poslali svoje očarujúce výtvory.

          • Jabĺčkový deň

            25. 10. 2020

            Jabĺčkový deň v 2.B sme otvorili zaujímavou knihou "Červík Ervín". Kamarát Ervín má svoj domček ukrytý v jabĺčku. Skupiny žiakov vymýšľali básničky o jabĺčku, tvorili jabĺčkové mesto, ... To, že rôzne jabĺčka nechutia a nevyzerajú rovnako, už vieme, ale ako chutia pečené jabĺčka so škoricou, to sme ochutnali. Jabĺčkový deň sa nám vydaril - ušká počúvali rozprávku, očká pozorovali ako rúčky pracujú a nošteky ovoniavali a jazýčky ochutnávali, ale až doma, lebo v škole nestihli vychladnúť. 

          • Október- mesiac úcty k starším v ŠKD

            20. 10. 2020

            Vážme si starých ľudí, učme sa od nich a nezabúdajme na nich. Urobili pre nás veľa a zaslúžia si našu pozornosť... a preto sme sa rozhodli potešiť v tomto výnamnom období seniorov v Domove dôchodcov a v Domove soc. služieb podľa výberu pani vychovávateliek. S deťmi v školskom klube detí sme zhotovili krásne pozdravy, ktoré sme im s láskou venovali a zaslali poštou.

          • Online exkurzia

            15. 10. 2020

            Spoločnosť U. S. Steel Košice si 15. októbra pre žiakov 9. a 8. ročníkov pripravila zaujímavú online exkurziu, na ktorej sa dozvedili výhody duálneho vzdelávania počas strednej školy, ako prebieha prax, koľko si popri škole vedia zarobiť a aké sú ďalšie výhody. Predstavila sa aj spolupracujúca stredná škola v duálnom vzdelávaní Stredná odborná škola priemyselných technológií, Učňovská 5, Košice-Šaca s odbormi zapojenými do duálneho vzdelávania. Exkurzia bola vysielaná naživo prostredníctvom aplikácie Zoom.

          • Opatrenia od 12. októbra

            11. 10. 2020

            Rozhodnutie ministra o opatreniach pre školy:

            - povinné je nosenie rúšok na 1. aj 2. stupni ZŠv školskom roku 2020/2021 vo všetkých školách a školských zariadeniach nemožno uskutočniť školské aktivity, najmä: 1. výlety a exkurzie, 2. športové výcviky a školské športové súťaže, 3. pobyty v škole v prírode a aktivity školy v prírode, 4. kurzy na ochranu života a zdravia, 5. kurzy pohybových aktivít v prírode, 6. saunovanie, 7. dni otvorených dverí do termínu skončenia výnimočného stavu, núdzového stavu alebo mimoriadnej situácie; mimoriadne sa prerušuje školské vyučovanie v jazykových školáchskupinové vyučovanie v základných umeleckých školách. Celé znenie Rozhodnutia nájdete TU Rozhodnutie_ministra.pdf                                                Organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania so zmenami od 12.10. nájdete TU Organizacia_od_12.10.pdf

          • Svetový deň učiteľov

            5. 10. 2020

            5. októbra si učitelia po celom svete pripomínajú sviatok Deň učiteľov. Naši žiaci vzdali úctu aj učiteľovi budimírskej katolíckej ľudovej školy Matejovi Podsedlému, ktorý je pochovaný na miestnom cintoríne. Kvetmi a zápalením sviečky si pripomenuli jeho 42-ročnú zodpovednú prácu učiteľa a správcu miestnej ľudovej školy

          • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania od 1. októbra

            1. 10. 2020

            1. Pri vstupe do budovy sa vykonáva ranný filter. 2. Žiaci 2. stupňa používajú počas vyučovania povinne rúška vo všetkých vnútorných priestoroch školy, vrátane svojej triedy. 3. Žiaci 1. stupňa používajú rúška počas vyučovania na hodinách, kde sa delia na skupiny a spájajú sa žiaci z viacerých tried, tiež počas pohybu v interiéroch školy, v ŠJ a v ŠKD. 4. Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby /tlačivo na vrátnici, na stiahnutie TU Vyhlasenie_navstevnik/. 5. Na komunikáciu so školou počas stránkových hodín odporúčame využívať dištančný spôsob (písomný, mailový, telefonický a pod.). 6. Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do ZŠ v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. (na stiahnutie TU Vyhlasenie_zak_zastupca) 7. Škola v tomto období neorganizuje žiadne hromadné podujatia, školy v prírode, lyžiarske kurzy a viacdňové školské výlety. Z tohto dôvodu sa na našej škole neuskutoční plenárne rodičovské združenie. 8. Krúžková činnosť sa nerealizuje. 9. Telocvičňa sa nepoužíva.

            Manuál opatrení pre školy a školské zariadenia – aktualizovaný https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-aktualizovane-3092020/

             

          • Zábavné čítanie v 2.A

            30. 10. 2020

            Úvodnú časť čítania textu Ga-ga-ga-ga-gaštany od Boženy Trilecovej zrealizovali deti v triede v spoločnom kruhu s pani učiteľkou, kde si povedali, čo ich čaká. Kedže bolo pekné jesenné počasie, pokračovať v čítaní textu sa pobrali na školský dvor. Tam si celý text zdramatizovali a zahrali sa hru „Stratený gaštan“. Nasledovala práca s textom, pracovný list zameraný na čítanie s porozumením a nakoniec si vytvorili mestečko „Gaštankovo“. Žiakov text príbehu zaujal, prežívali ho s hlavnými hrdinami, pracovali tvorivo, usilovne a veľmi pekne spolupracovali.

          • Ocenenie vo výtvarnej súťaži

            29. 9. 2020

            Pri príležitosti Dňa otvorených dverí Ústavného súdu SR sa konalo vyhodnotenie výtvarnej súťaže, ktorú zorganizovala Kancelária Ústavného súdu SR. Témou bolo "Právo - umenie dobrého a spravodlivého". Na 1. mieste sa umiestnila žiačka našej školy Natália Bačová zo 7.A triedy s krásnym a výstižným spracovaním tohto námetu. Ceny výhercom osobne odovzdal predseda Ústavného súdu SR Ivan Fiačan. Bonusom bola samotná návšteva pojednávacej miestnosti a priestorov Ústavného súdu. Natálke srdečne blahoželáme!

          • Výtvarná výchova v školskej záhrade

            27. 9. 2020

            Výtvarnú výchovu v 2.B triede poňali zážitkovo. Plody jesene maľovali žiaci nájdenými prírodninami v prostredí školskej záhrady. Zo žiakov sa stali bádatelia, vedátori a umelci v jednom. Svojou výskumnou činnosťou v menších skupinkách prichádzali na to, čím všetkým sa dá maľovať. Nuž uznajte, tvorivosť žiakov nemá hraníc. Za žiakov hovoria nevšedné dielka

          • Návšteva andulky Adelky v 1.A

            25. 10. 2020

            Zážitkové vyučovanie zakúsili žiaci 1.A triedy pri osvojovaní si prvého písmena - “A”, prostredníctvom viacerých zmyslov. Ochutnávali ananás, modelovali prvé slová a vyhľadávali slová začínajúce sa na “a”. Veľkú radosť a zážitok z prvého písmena zanechala u žiakov návšteva andulky Adelky. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné zážitky, pretože učiť sa a spoznávať nové písmenká nás baví. 

          • Rozprávková desiata

            25. 10. 2020

            Detská tvorivosť a fantázia nemá hraníc. Ráno si deti z 2.B triedy museli privstať, aby stihli vykrojiť chlebík, šunku, syr, zeleninu a ovocie do potrebných tvarov a správne uložiť. Razom sa obedáriky premenili na malé rozprávkové mestečka, podmorský svet, kráľovstvá, .... Nuž, len sa pozrite na tú parádu. V tento deň desiata chutila každému. 

          • Hovorme o jedle

            22. 10. 2020

            O jedle rozprávali v 2.B triede niekoľko uplynulých dní. Najskôr si vyrobili eko tašky z nepotrebných tričiek. To preto, lebo ich čakalo veľké nakupovanie zeleniny a ovocia. Nebolo to celkom ľahké, nakupovali podľa receptov s presným výpočtom ceny za nákup. Tašky prešli záťažovým testom, uniesli aj niekoľko peračníkov, či kníh. Predajne z molitanových kociek pripomínali skutočné pokladne. Ovocie a zelenina sa stali námetom triednej mandaly. 

          • Aj sovičky bojujú ...

            1. 4. 2020

            Aj žiaci III.B triedy usilovne pracujú už tretí týždeň. Pracujú s násobilkou, precvičujú vybrané slová a spoznávajú rôzne druhy živočíchov, o ktorých sa učia v prírodovede. Znaky jarnej prírody, o ktorej sa učíme vo vlastivede, pozorujú vo vlastných záhradách. Popritom ešte maľujú krásne obrázky a stavajú stavby z kociek, o ktorých sa učíme na geometrii. Pochvala patrí všetkým usilovným žiakom za samostatnú prácu a ich rodičom za podporu a pomoc pri úlohách.

          • Ostrov pokladov

            22. 10. 2020

            Na hodine vlastivedy si žiaci 3.A triedy precvičovali a upevňovali určovanie svetových strán. Najviac sa tešili z hry “Ostrov pokladov“. Úlohou trojčlenných skupín bolo určiť miesto na mape, kde sa poklad nachádza. Po vzájomnej kontrole sa všetci tešili zo svojho úspechu a sladkej odmeny.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu