• Školský karneval

            3. 2. 2020

            31. január 2020 Záver prvého polroka sa v našej škole niesol nielen v duchu polročných výpisov, ale aj karnevalu. Historicky prvý karneval, ktorý zorganizovali žiaci deviateho ročníka pre mladších spolužiakov druhého stupňa bol plný zábavy, súťaží a tanca. Deviataci do súťaží zapojili  mladších spolužiakov aj učiteľov. Netradične sa súťažilo nie o naj masku, ale o naj koláč a naj maffin, ktoré napiekli žiaci a učitelia. Naj koláč upiekla  Alexandra Koribská z 8.B, naj muffin Viktória Nečová zo 7.A. Blahoželáme! Tento karneval okrem toho, že sa všetci výborne zabavili bol ukážkou toho, že deviataci sú výborní a zodpovední organizátori, manažéri, realizátori, čo je výborná devíza do ich "dospeláckeho" života, ktorú získali na našej škole.

          • Európsky deň jazykov

            28. 9. 2020

            Európsky deň jazykov sa oslavuje každoročne 26. septembra. Aké dôležité je rozprávať cudzími jazykmi sme žiakom priblížili rôznymi aktivitami podporujúcimi motiváciu a chuť učiť sa. Počas prestávok sme počúvali chytľavé slovenské, české, ruské, anglické a nemecké pesničky. Počas hodín anglického jazyka žiaci 3.A spoznávali európske štáty a ich vlajky a v 4.C sa ponorili do sveta rozprávok európskych autorov. V piatom ročníku sa žiakom podarilo vytvoriť makety máp európskych štátov. So skupinami žiakov siedmych a ôsmych ročníkov sme pomyslene precestovali európske mestá a žiaci sa dozvedeli zaujímavosti o ich najznámejších stavbách. Deviataci pomenovali školské predmety v jazykoch, ktoré sa vyučujú na našej škole a tie budú slúžiť všetkým ako učebné pomôcky. V ďalších skupinách žiaci vytvorili plagát s pozdravmi a slovom láska v rôznych jazykoch, či vlajkový balón spájajúci celú Európu. Na ruskom jazyku žiaci vyzdobili matrioškysamovary, pohrali sa so slovnou zásobou typických národných prvkov a porovnali odlišnosti vo význame slovných spojení. A v skupinách s nemeckým jazykom žiaci prebrázdili Nemecko krížom krážom, aby si overili vedomosti z jeho geografického členenia a národných špecifík.

          • Náhradné vyučovanie

            13. 3. 2020

            Vážení rodičia,

            v období prerušenia vyučovania v školách budeme výučbu realizovať v online forme. Väčší dôraz bude kladený na samoštúdium a samostatnú prácu žiakov, preto Vás prosíme o spoluprácu a pomoc. Podrobnejšie informácie o priebehu dostanete počas víkendu elektronicky od triedneho učiteľa svojho dieťaťa. Náhradné vyučovanie bude prebiehať od 17. marca 2020 do odvolania. Veríme, že spoločne to zvládneme. 

          • Zážitkové učenie v 1.B

            16. 9. 2020

            16. septembra žiakom 1.B triedy zaklopal na dvere poštár. Doniesol im balík. Nie obyčajný ... bola v ňom bábovka od babky Barborky. A bola báječná! Keďže "B'', to sú aj bubliny, bublifuk, búchanie ... malí prváčikovia mali dnes krásny deň s písmenkom B

          • JBL JUMP FEST

            10. 9. 2020

            10. septembra 2020 sa v Košiciach konal JBL JUMP FEST – ŽIACKY DVOJBOJ v šprinte a skoku do diaľky žiakov ZŠ. Do súťaže sa zapojili vybraní žiaci piateho a siedmeho ročníka. Najlepší výsledok dosiahol Christián Černý, a to 3. miesto v kategórii mladší žiaci. Blahoželáme!

          • Slovenský deň kroja

            8. 9. 2020

            Ani v tomto roku sme si nezabudli pripomenúť tradície, ktoré patria neodmysliteľne do našich životov. Naši žiaci i pani učiteľky a učitelia, hoci len "za dverami svojich tried", odetí do krojov, či nejakej jeho súčasti, s  rúškami s ľudovými motívmi vytvárali hotové umelecké diela. Vymýšľali kroje, vyfarbovali, vystrihovali, viazali si navzájom stužkami prepletené vrkoče, vytvárali krojované figúrky, klobúky i čelenky, spievali piesne, či nacvičovali tančeky. Popri tom sa mali možnosť dozvedieť mnoho zaujímavého z histórie klobúčnictva, či pomenovať jednotlivé časti kroja. Aktivity boli naozaj pestré a opäť sa ukázalo, aké kreatívne a empatické vedia byť naše deti i učitelia. 

          • Slovenský deň kroja v 3.C

            8. 9. 2020

            Žiaci 3.C triedy si 8. septembra tiež pripomenuli Slovenský deň kroja. Svojím oblečením už z diaľky pútali pozornosť okoloidúcich. Farebné mašle, vzorované sukničky, klobúky a biele košieľky nás myšlienkami preniesli do dávnych čias, keď kroje boli súčasťou bežného života. Celé dopoludnie sa nieslo v duchu spoznávania krojov. Oboznámili sa s časťami ženského a mužského kroja, neskôr sa zahrali na módnych návrhárov a skúsili kroj navrhnúť. Spoločne sa zhodli, že v triede majú kreatívne a jedinečné osobnosti. Dokazujú to aj fotografie. Nech sa páči pozrite sa :)

          • Pohyb pre zdravie

            6. 5. 2020

            Aj keď naša telocvičňa už druhý mesiac zíva prázdnotou, naše žiačky a žiaci na pohyb nezanevreli. Pod vzdialenou taktovkou svojich učiteľov (a zaiste aj rodičov, za čo im ďakujeme) sa venujú rôznym športovým aktivitám – behajú, posilňujú všetky časti tela, bicyklujú, chodia na turistiku, alebo len proste šantia na dvore. Svedčia o tom aj zaujímavé fotografie a videá, ktoré nám posielajú. Sú proste super! Veď každý vie, že V ZDRAVOM TELE JE ZDRAVÝ DUCH!

          • Stretnutie prvákov

            24. 8. 2020

            Milí rodičia, stretnutie prvákov s triednymi učiteľkami sa uskutoční v piatok 28. augusta o 9.00 hod. Pani učiteľky Vás budú očakávať na školskom dvore: 1.A Mgr. Daniela Kolesárová /včielky/, 1.B Mgr. Soňa Hudáková /ježkovia/, 1.C PaedDr. Iveta Kolcúnová /myšky/. Rozdelenie detí do tried bude zverejnené v priebehu týždňa na webovej stránke školy. Bližšie informácie máte v mailových schránkach. 

          • Technická podpora

            20. 3. 2020

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            v prípade technických problémov v čase domáceho vyučovania, napr. problémy s Edupage, počítačom alebo iné technické problémy, je Vám dispozícii náš počítačový technik. Môžete ho kontaktovať mailom na adrese peter.janciar@zsbudimir.edu.sk, telefonicky 0944 437 360 alebo prostredníctvom správy cez aplikáciu Messenger.

          • Školský klub detí

            8. 4. 2020

            V týchto posledných týždňoch sa zmenil denný režim učiteľom, žiakom, aj rodičom. Ani náš Školský klub detí nezaháľa. Zamerali sme na kreatívnu činnosť žiakov formou výziev a mimoriadnych úloh. Prvou kreatívnou aktivitou v rámci ŠKD si bolo vypočuť krátky príbeh. Úlohou žiakov bolo vypracovať otázky, ktoré preverili pochopenie textu nahrávky a výtvarne stvárniť myšlienky príbehu formou ilustrácie. Sme veľmi radi, že môžeme naďalej pokračovať vo vzdelávaní, ktoré určite prináša v týchto dňoch zaujímavú zmenu. 

          • Námorníci z 2.B v rozprávkovej krajine

            7. 4. 2020

            Rozprávka  Medovníková  chalúpka premenila celý týždeň učenia druhákov na zázračnú krajinu, kde najprv čítali, vyrábali postavičky, medovníkový domček a kulisy. Nakoniec sa premenili na hercov a sami, alebo niektorí aj so súrodencami, zahrali celej rodine divadelné predstavenie. Nahrávky z predstavení sú veľmi milé a veľká pochvala patrí všetkým malým hercom a ešte väčšia vďaka ich rodičom, za podporu a pomoc pri učení.

          • Šikovní piataci

            3. 4. 2020

            Naši piataci si postupne zvykajú na nový spôsob práce a pristupujú k svojim povinnostiam naozaj zodpovedne. Aj sa učia, aj si píšu úlohy, aj tvoria. V rámci učiva Heraldické povesti dostali za úlohu vytvoriť erb svojej rodiny. Že sú šikovní a tvoriví, rozmýšľajú a majú fantáziu, dokazujú vytvorené erby. Veď posúďte sami. Touto cestou vyslovujeme vďaku rodičom, ktorí im v učení a úlohách pomáhajú a sú im oporou v tejto neľahkej situácii. ĎAKUJEME!

          • Ruské slovo

            19. 1. 2020

            16. januára sa na Gymnáziu M. R. Štefánika v Košiciach uskutočnilo krajské kolo súťaže Ruské slovo, na ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci. Svojimi výkonmi výborne reprezentovali našu školu, o čom svedčí aj dosiahnuté umiestnenie. V kategóri poézia slovenské prostredie Sofia Pavlíková z 9.B získala 3. miesto, v kategórii poézia ruskojazyčné prostredie Vanesa Šoltésová z 9.B obsadila 2. miesto. V speváckej časti  v kategórii sólový spev mladší žiaci Ondrej Kotulič zo 6.B získal 2. miesto a v kategórii starších žiakov Emma Thurová 3. miesto. Ďakujeme a blahoželáme!

          • Expert geniality show

            19. 2. 2020

            19. februára sme potešili žiakov piateho a šiesteho ročníka, ktorí sa zapojili do súťaže EXPERT geniality show. Pani riaditeľka odovzdala žiakom diplomy a pekné ceny. Medzi naj Expertov patria: Bibiána Jureková a Michaela Vasilová z 5.A triedy, Matúš Čarný a Patrícia Pagačárová zo 6.A triedy. Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Vianočné tvorivé dielne v 3.A triede

            20. 12. 2019

            Dňa 19. decembra si žiaci 3.A triedy pozvali svojich rodičov, starých rodičov a priateľov školy, aby im spríjemnili predvianočnú atmosféru. Pripravili si pre nich krásne vianočné pásmo o narodení Ježiška. Po ukončení pásma sa to neskončilo, práve naopak, začalo sa predvianočné tvorenie, kde p. Hudáková, p. Ondková, p. Šoltýsová pripravili rôzne nápady za ktoré im veľmi pekne ďakujeme. Výrobky si žiaci vyrobili s radosťou domov.

            Krásne Vianoce ...

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu