• Voľby predsedu Školského parlamentu

            29. 9. 2023

            Na našej škole sa v piatok 29.9. uskutočnili voľby predsedu Školského parlamentu.  

            Volieb sa zúčastnilo 224 žiakov zo 4.-9. ročníka, čo predstavuje 59% volebnú účasť. Najvyššia volebná účasť bola v triedach 4.C (90%), 5.C (85%) a 4.B (76%).  Vo voľbách boli odovzdané 2 neplatné hlasy a 15 chýbajúcich žiakov hlasovalo online.  

            Víťazom volieb a predsedníčkou Školského parlamentu sa stáva Alexandra Čarná z 8.C, ktorá získala 121 hlasov, čo predstavuje 54% všetkých odovzdaných hlasov. Blahoželáme!  

            Na druhom mieste sa umiestnil Tadeáš Zlacký9.B s počtom hlasov 70 a na treťom mieste sa umiestnil Daniel Pavlišin zo 4.C s počtom hlasov 31 

            Ďakujeme všetkým kandidátom – za to, že im záleží na škole a spolužiakoch a za ich ochotu a odvahu kandidovať. Ďakujeme aj všetkým zúčastneným voličom za to, že využili svoje právo zvoliť si predsedu Školského parlamentu. Ďakujeme tiež pani riaditeľke a učiteľom za podporu a možnosť tieto voľby zorganizovať a obci Budimír za zapožičanie volebného paravanu. Ďakujeme tiež členom Školského parlamentu, ktorí pomohli so zabezpečením volieb ako členovia volebných komisií.  

            Novej predsedníčke Školského parlamentu držíme palce a tešíme sa na spoluprácu v tomto školskom roku! 

          • Deň školníka

            27. 9. 2023

            Prvý tematický deň v tomto školskom roku patril nášmu p. školníkovi Joškovi - na jeho počesť sme zorganizovali Deň školníka. Žiaci mohli prísť oblečení v montérkach, pomôcť mu alebo pre neho pripraviť nejaké prekvapenie. Ďakujeme p. školníkovi za to, že sa stará o nás, o našu školu a celý jej areál, aj vďaka nemu sa v škole cítime veľmi dobre!

            (Tento tematický deň zorganizoval Školský parlament v rámci projektu Hrdá škola.)

          • Zoznamovací a plánovací deň Školského parlamentu

            27. 9. 2023

            Po voľbách triednych zástupcov do Školského parlamentu a úvodnom stretnutí sa jeho členovia stretli na spoločnom zoznamovacom a plánovacom dni. Program otvorila pani riaditeľka, ktorá ich povzbudila k tvorivej práci pre školu a spolužiakov a zároveň podpísala a prebrala od členov aj koordinátorky parlamentu slávnostné zmluvy o spolupráci.

            Okrem rôznych zoznamovacích hier sa členovia a členky Školského parlamentu rozdelili do výborov, zvolili si predsedov výborov a naplánovali udalosti a akcie pre spolužiakov na celý školský rok. Hneď na september to boli dobročinná zbierka Biela pastelka, tematický deň Deň školníka a tiež žiacke voľby predsedu Školského parlamentu. 

            Ďakujeme p. starostovi a zamestnancom Obecného úradu Budimír za ich ochotu a poskytnutie priestorov na naše stretnutie!

          • Zbierka Biela pastelka

            27. 9. 2023

            Naša škola sa už tradične v piatok 22.9. zapojila do celoslovenskej dobročinnej zbierky Biela pastelka, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Dobrovoľníci zo Školského parlamentu Karin, Tomáš, Jonas a tiež aj deviatačka Nikola navštívili triedy s pokladničkou - ďakujeme za štedrosť všetkým, ktorí prispeli! Ďakujeme tiež tretiakom z 3.A s pani učiteľkou Miškou, ktorí si dobrovoľníctvo takisto vyskúšali a s pokladničkou sa zapojili do zbierky v obci Budimír.  

          • Stretnutie rodičov v Šmolko triede

            18. 9. 2023

            V pondelok  18.9.2023 sme si v II.D triede užili  vzácne chvíle. Dopoludnia detičky pripravili pre svojich rodičov na rodičovské stretnutie ,,Listy vďačnosti". Napísali, za čo sú mamke a ockovi vďačné. Listy vyzdobili a zámerne sa nepodpísali. Keď rodičia poobede prišli, hľadali si svoj darček. Teda skúmali, ktorý list je ten správny, venovaný práve im. Indície: typ písma, farby, kresby, obsah viet. Veru, prežívali sme spoločne pri hľadaní aj pocit neistoty, prekvapenia, ale nakoniec boli to chvíle radosti a dojatia. Po úvodnej časti sme sa s rodičmi spoločne zamysleli nad tým, čo nám počas minuloročnej spolupráce fungovalo a chceme v tom pokračovať. Pozdieľali sme si postrehy a starostlivo prilepili na plagát. No zároveň sme diskutovali a hľadali, aké možnosti by sme mali na vylepšenie a zefektívnenie spolupráce v tomto školskom roku. Tieto chvíle a všetky návrhy boli pre mňa veľmi prínosné. Vážim si ich otvorenú komunikáciu a ochotu spolupracovať. Počas celého stretnutia sme si užili chvíle pohody, smiechu. Ďakujem, za čas, ktorý sme si spoločne venovali a verím, že takýchto chvíľ bude viac a viac.

          • Cvičenia v prírode na 1. stupni

            13. 9. 2023

            V piatok 8.9.2023 sa žiaci spolu s pani učiteľkami prvého stupňa venovali celé dopoludnie pohybu. Vyskúšali si ako sa presúvať v teréne v organizovanej skupine, ako sa orientovať v prírode. Pozorovali prírodu všetkými zmyslami - nielen zrakom, sluchom, čuchom, ale veľakrát hmatom. Pri presune sme si osvojili pravidlá cestnej premávky, sledovali dopravné značenie alebo aj ostatných chodcov, či dodržiavali pravidlá. V plnej miere sme rozvíjali našu telesnú zdatnosť a pohybovú výkonnosť  pri rôznych pohybových hrách a súťažiach. Životné zručnosti, ako samostatnosť, vytrvalosť a trpezlivosť, mali žiaci možnosť upevňovať pri zaujímavých aktivitách. Každá usmiata tvár, ktorá prešla bránami školy, bola pre nás znakom plnohodnotne stráveného dopoludnia. 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
        • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy +421 55 729 5648 ekonomický úsek +421 55 6958 192 školská jedáleň +421 910 218 251 materská škola I. trieda +421 940 959 806 materská škola II.trieda +421 940 233 703 materská škola III.trieda
        • Školská 11/8A 044 43 Budimír Slovakia
        • 31953271
        • 2021245798
      • Prihlásenie

    • Nájdete nás aj tu