• Putovná výstava o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi

            26. 2. 2023

            Minulý týždeň bol pre žiakov 1. ročníka veľmi výnimočný. Dnes sa prvý krát vybrali na výpravu za poznaním významného človeka M.R.Štefánika. Vďaka putovnej výstave, ktorá je nainštalovaná práve v našej škole,žiaci objavovali tajomstvá jeho detstva, krásy jeho štúdia. Dozvedeli sa zaujívavosti z jeho mladosti aj pracovného či súkromného života. Celým jeho životom nás sprevádzal žiak 8. triedy Tadeáš Zlacký. Tadeáš ponúkol žiakom podrobné informácie, starostlivo si vypočul zvedavé otázky prváčikov a so záujmom a s radoťou im na ne  odpovedal. Veľmi pekne mu ďakujeme. Ďakujeme aj pani zástupkyni, že nám umožnila práve prostredníctvom rovesníckeho vzdelávania  spoznať  človeka, podľa ktorého je pomenovaná aj naša škola.  

          • Finančné vzdelávanie v Národnej banke Slovenska

            24. 2. 2023

            "Naučila som sa, čo sú to cechy.“ "Už viem, čo sú príjmy a výdaje.“ "Radšej sporiť, ako požičiavať.“ To je len pár vyjadrení žiakov 4.B triedy, ktorí sa 20.2. zúčastnili finančného vzdelávania v Národnej banke v Košiciach, ktorú zorganizoval pán učiteľ Tomáš Kudla. Žiaci zažili fungovanie výmenného obchodu, prácu v skupinách a predviedli aj svoje doposiaľ získané vedomosti a zručnosti. Po skončení vzdelávacieho programu si vyskúšali aj "pohyb," vlastných peňazí, ktoré minuli počas nákupov. Niektorí žiaci si nejaké to euro aj usporili.

          • Školský ples

            23. 2. 2023

            V posledný fašiangový deň v utorok 21.2. Školský parlament zorganizoval pre žiakov školy Valentínsky ples v tematickej čierno-bielej farbe. O program plesu sa postarali žiacki DJ-ovia s dobrou hudbou, moderátori, organizátori súťaží pre žiakov aj učiteľov, fotografovia vo fotokútiku a naši žiaci so speváckym a tanečným vystúpením. Ďakujeme Školskému parlamentu za prípravu plesu, všetkým účastníkom za dobrú zábavu a tešíme sa o rok

          • Exkurzia do NR SR

            21. 2. 2023

            V piatok 17.2.2023 sme sa zúčastnili exkurzie do NR SR v Bratislave. Cestovali sme vlakom a cesta trvala 5 a pol hodiny. Cestou bolo vidieť krásne hrady a hory. Po príchode do Bratislavy začalo pršať. Autobusom sme sa odviezli pred Prezidentský palác. Naša ďalšia zastávka bola Bratislavský hrad. Z hradu sme videli Most SNP s reštauráciou UFO a Staré mesto. Z hradu sme sa presunuli do budovy parlamentu. Prešli sme cez bezpečnostnú kontrolu. Nasledovala beseda s poslankyňou Annou Andrejuvovou a podpredsedom parlamentu Gáborom Grendelom. Rozprávali sme sa s nimi o ich práci a životnom príbehu. Potom sme sa presunuli na prehliadku budovy parlamentu a mali sme tiež možnosť zažiť naživo rokovanie z balkóna rokovacej sály. Potom sme sa presunuli na Námestie SNP, kde sme mali rozchod. Nakoniec sme sa vrátili naspäť do Košíc vlakom. (trieda 8.A a 8.B)

          • Valentín v ŠKD

            18. 2. 2023

            Nech Valentín každý deň býva,

            nech cítiš lásku, čo moje srdce skrýva.

            Nech z očí Tvojich šťastie žiari, ako lúka v skorej jari.

            Chcem byť kvetom tejto lúky, čo nežne hladí Tvoje ruky.

            Srdiečko maj otvorené, pre cit lásky je stvorené.

            Lásku daruj každý deň, možno splníš iným sen.

          • Naši malí lyžiari

            17. 2. 2023

            Naši predškoláci a žiaci 2. ročníka sa učili lyžovať. Kopec na Jahodnej bol pre nich veľkou výzvou. Zopár našich lyžiarov si zlepšovalo svoje zručnosti na veľkom kopci, ostatní sa pomaly zaúčali do tajov zimného športu. Na konci týždňa však každý dokázal svoju šikovnosť. Lyžiarsky výcvik sme ukončili súťažou a všetci si odniesli diplom a sladkú odmenu.

          • Rovesníce vzdelávanie s maturantmi z Gymnázia Alejová 1

            5. 2. 2023

            IT skupina siedmakov zažila nevšedné vyučovanie. V rámci projektu z Komenského inštitútu k nám zavítali maturanti z Gymnázia Alejová 1 v Košiciach, pod vedením RNDr. Jany PLICHTOVEJ. Maturanti, ktorí inklinujú k informatike a programovaniu, si prišli vyskúšať aké by to bolo uplatniť sa v pozícii učiteľov informatiky. Viac ako dve hodiny pracovali v skupinách a riešili zadania, programovali. Nestihli vystriedať všetky všetky stanovištia, ale to vôbec nevadí. Úlohy splnili. Nakoľko šlo o jedinečný projekt, bol prítoný aj televízny štáb. Reportáž si môžete pozrieť na STV2, relácia Regina (Denný magazín o živote v regiónoch), podľa predbežne dohody v stredu 8.02.2023 od 16:30 do 17:10. Niečo prezradím na záver. Maturanti sa vyjadrovali na kameru tiež. Jeden z nich priznal, že to bolo náročné, že sa asi nepoberie touto cestou, ale že si odteraz bude oveľa viac vážiť svojich pedagógov. Potešilo.

          • LEGO mánia v ŠKD

            1. 2. 2023

            Jednou z najobľúbenejších činností v našom školskom klube detí v 3. oddelení je stavanie stavebnice LEGO. Predstavivosť, fantázia, trpezlivosť, vytrvalosť, jemná motorika je iba niekoľko benefitov, ktoré rozvíja táto stavebnica a preto sme sa rozhodli, že Vám ukážeme ako nás stavanie baví. Nech sa páči, pozrite !

          • Čin mesiaca

            1. 2. 2023

            Vďaka viacerým podnetom od žiakov i učiteľov sa Školský parlament rozhodol obnoviť každomesačné oceňovanie Činu mesiaca za dobré skutky, ktoré robia ľudia okolo nás. Za mesiac január bola na 1. stupni ocenená Emmka Šebíková z 2.A za to, že darovala 40cm svojich vláskov organizácii Liga proti rakovine na výrobu parochní pre onkologických pacientov. Na 2. stupni ocenenie získala Lívia Nemčíková zo 7.C za to, že pomáhala spolužiačkam s hľadaním stratenej učebnice po celej škole. Ďakujeme všetkým, ktorí majú srdce a oči otvorené na dobré skutky okolo seba a dajú nám o nich vedieť. 

          • Projektový deň 30. výročia vzniku Slovenskej republiky

            1. 2. 2023

            Posledný januárový deň sa našej škole niesol nielen v duchu rozdávania vysvedčení. Bol venovaný aj spomienke na významnú udalosť - 30. výročiu vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Prostredníctvom rôznych aktivít (časová os, kvíz, životopis SR, želania republike, koláže, výšivky, girlandy, vypaľované a maľované obrázky) si naši žiaci mali možnosť uvedomiť, čo všetko sa v našej krajine od jej vzniku udialo, aké úspechy dosiahli jej občania a aké možnosti sa im otvorili. Tento zaujímavý deň bol ukončený slávnostným zhromaždením na ihrisku, kde nechýbala hymna, príhovor podpredsedu Školského parlamentu a živý obraz 30 SR, ktorý vytvorili žiaci našej školy. Video si môžete pozrieť TU

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
        • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy +421 55 729 5648 ekonomický úsek +421 55 6958 192 školská jedáleň +421 910 218 251 materská škola I. trieda +421 940 959 806 materská škola II.trieda +421 940 233 703 materská škola III.trieda
        • Školská 11/8A 044 43 Budimír Slovakia
        • 31953271
        • 2021245798
      • Prihlásenie

    • Nájdete nás aj tu