• Piataci na exkurzii v Smolníckej Hute

            28. 10. 2022

            Žiaci 5. ročníka sa vo štvrtok 27. októbra zúčastnili na exkurzii v Smolníckej Hute. Spoznávali krásu prírody Volovských vrchov a dozvedeli sa, ako sa kedysi v Smolníckej Hute žilo. Následne sa počas prechádzky náučným chodníkom, vďaka dvom lesným sprievodcom a pedagógom, mohli dozvedieť o práci lesníkov a význame tejto profesie pre prírodu. Na záver si spoločne s lesnými pedagógmi zasadili strom - pagaštan. Tento strom sa pýši menom našej školy a veríme, že sa mu bude dariť tak dobre, ako sa bude dariť aj žiakom. 

          • Deň úcty k starším

            28. 10. 2022

            esiac október je už tradične venovaný seniorom. Krásnym hudobným programom v retro štýle REPETE, sme ich prišli pozdraviť 27. októbra do miestneho kultúrneho domu. Veríme, že sme ich potešili, zahriali pri srdiečku, veď mnohí z nich mohli v programe vidieť aj svoje milované vnúčatá. Video z vystúpenia si môžete pozrieť TU

          • Exkurzia Jasov

            28. 10. 2022

            V utorok 25.10. sa žiaci 7. ročníka vydali na prírodovednú exkurziu do oblasti Slovenského krasu a navštívili oblasť Jasova. Prvou zástavkou bol Kláštor premonštrátov a pred ním sa vynímajúci mohutný sekvojovec mamutí. Poznávanie pokračovalo prehliadkou chodbičiek a siení Jasovskej jaskyne. Nakoniec sa po náučnom chodníku vybrali na Jasovskú skalu. Popri turistike sa oboznámili s flórou a faunou tohto kraja a nazbierali aj množstvo húb. Výhľad zo skaly na okolie síce výletníci kvôli hmle nemali, ale aj prechádzka v oparom zatiahnutom tajomnom lese mala svoje čaro.

          • Voľby predsedu Školského parlamentu

            26. 10. 2022

            Na našej škole sa v pondelok 24.10. uskutočnili voľby predsedu Školského parlamentu. Volieb sa zúčastnilo 246 žiakov zo 4.-9. ročníka, čo predstavuje 67% volebnú účasť. Najvyššia volebná účasť bola v triedach 4.A (92%), 4.C (85%), 4.B (83%) a 8.A (82%).  Vo voľbách boli odovzdané 4 neplatné hlasy a 7 chýbajúcich žiakov hlasovalo online. Víťazom volieb a predsedom Školského parlamentu sa stáva Andrej Palša z 8.B, ktorý získal 103 hlasov, čo predstavuje 45% všetkých odovzdaných hlasov. Blahoželáme! Na druhom mieste sa umiestnil Jakub Sýkora zo 7.C s počtom hlasov 77, čo predstavuje 30% celkového počtu odovzdaných hlasov. Na treťom mieste sa umiestnil Tadeáš Zlacký z 8.B s počtom hlasov 60, čo predstavuje 23% celkového počtu odovzdaných hlasov. Ďakujeme ešte raz všetkým zúčastneným, ale najmä všetkým kandidátom – za to, že im záleží na škole a spolužiakoch a za ich ochotu a odvahu kandidovať. Ďakujeme pani riaditeľke a učiteľom za podporu a možnosť tieto voľby zorganizovať a obci Budimír za zapožičanie volebného paravanu. Ďakujeme tiež členom Školského parlamentu, ktorí pomohli so zabepečením volieb ako členovia volebných komisií. Novému predsedovi Školského parlamentu držíme palce a tešíme sa na spoluprácu v tomto školskom roku!

          • Obdobie OSBUA

            24. 10. 2022

            V I.D triede sa podarilo Šmoulinkám a Šmolkom úspešne ukončiť prvé obdobie, ktoré sa nazýva OSBUA. Názov ukrýva prvých 5 písmen, ktoré sa od seba líšia výslovnosťou, tvarmi a ukrývajú mnohé zaujímavosti. Hrali sme sa s opičkou Olinkou, ktorá nás hneď prvý školský deň zobrala na jej ostrov, stretli sme sa so syčiacim hadom či Stanom a slimákom. Nechýbal ani bubon, na ktorý bubnoval Braňo. Ujo Urban chytal ryby a my s ním. Nazreli sme do autosalónu, hrali sme sa na anjelov a hľadali sme ako písmená chutia - ako ovocie, syr, sušienky, bábovka, uhorka alebo ananás. Prežili sme veľa zábavy, smiechu a radosti. 

          • Testovanie pohybových predpokladov

            24. 10. 2022

            V dňoch od 18.10. - 21.10.2022 prebehlo na našej škole testovanie pohybových predpokladov u žiakov 1. a 3. ročníka. Žiaci si vyskúšali svoje pohybové predpoklady v zaujímavých disciplínach. Predklon v sede s dosahovaním, opakovaná zostava s tyčou, výdrž v zhybe nadhmatom, skok do diaľky z miesta, ľah-sed, kotúľanie 3 lôpt, člnkový beh 4 x 10 m, vlajková naháňačka a viacstupňový vytrvalostný člnkový beh na 20 metrov. Všetci žiaci veľmi odhodlane a hlavne s úsmevom vydržali cvičiť celé dopoludnie. 

          • Stretnutie Školského parlamentu

            16. 10. 2022

            V stredu 12. októbra sa konalo úvodné teambuildingovo-plánovacie stretnutie Školského parlamentu, ktorého sa zúčastnili novozvolení zástupcovia tried 4. - 9. ročníka pre šk. rok 2022/23. Najprv sme sa na úvod zoznámili a pomocou zábavných aktivít trochu lepšie spoznali. Potom sme začali pozeraním dvoch videí o inšpiratívnych mladých ľuďoch, vďaka ktorým sme si ukázali, že meniť seba a svet okolo nás môžeme nezávisle od nášho veku alebo postavenia. Po rozdelení do parlamentných výborov (komunikačný, kultúrno-športový, charitatívny, ekologický a organizačný) si jednotlivé výbory najprv zvolili svojho predsedu alebo predsedníčku a následne vymýšľali a plánovali aktivity na spríjemnenie, spestrenie a zlepšenie tohto školského roka. Nakoniec sme sa spoločne pustili do organizácie prvej udalosti, ktorá nás čaká v pondelok 24.10. - a tou budú voľby predsedu Školského parlamentu. Ďakujeme p. starostovi V. Staňovi a obci Budimír za ochotné poskytnutie priestorov pre naše stretnutie. 

          • Pasovanie prváčikov v ŠKD

            12. 10. 2022

            Na známosť sa všetkým dáva, mimoriadna, zvláštna správa. V tomto krásnom jesennom čase, vítame prvákov v školskom klube zase. Tretiaci im korunku nasadili a sľubom to prváci spečatili. My sme radi že vás máme, s veľkým úsmevom vás vždy privítame.

          • Deň duševného zdravia

            11. 10. 2022

            10. októbra sme si pripomenuli Svetový deň duševného zdravia. So žiakmi sme rozprávali o tom, prečo je dôležité starať sa o seba, že duševné zdravie je pre človeka veľmi dôležité, a preto by sa mu mala venovať rovnaká pozornosť a starostlivosť ako zdraviu telesnému.

          • Štvrtáci na exkurzii

            11. 10. 2022

            7. októbra sa žiaci 4.A, 4.B a 4.C triedy zúčastnili exkurzie, počas ktorej navštívili múzeum v Nižnej Myšli, archeoskanzen a Botanickú záhradu v Košiciach. Cieľom exkurzie bolo prepojenie vlastivedných a prírodovedných poznatkov.

          • Európsky týždeň jazykov

            10. 10. 2022

            Európsky deň jazykov sa po celej Európe oslavuje už od roku 2001. Po minuloročných krajinách strednej Európy, sme sa tento rok venovali krajinám severnej Európy - Nórsku, Švédsku, Fínsku, Dánsku a Islandu. Žiaci počas celého týždňa vyrábali projekty, vyfarbovali vlajky, učili sa základné pozdravy v týchto jazykoch. Nezabudli sme ani na typické jedlá, ktorými sme si spestrili obedy v školskej jedálni. Starší žiaci svoje projekty a prezentácie prišli zdieľať na prvý stupeň k ich mladším spolužiakom.

          • Svetový deň učiteľov v réžii žiakov

            7. 10. 2022

            5. október je je od roku 1994 Svetovým dňom učiteľov. U nás sa na tento deň často zabúda, tradícia 28. marca je silnejšia. Na tento deň pripravili žiaci 6.B a 7.C pre učiteľov originálne a osobné prekvapenia. Prečo osobné? O učiteľoch si pozisťovali, kto má akú obľúbenú farbu, zviera, prípadne kvet. To ešte nikto netušil, že práve v týchto ich farbách im žiaci ušili brošne, ktoré zdobili ich obľúbená zvieratá či kvety. Aby toho nebolo málo, vsadili do nich micro:bit, do ktorého naprogramovali opäť krátky osobný odkaz. Tie boli v rôznych prevedeniach - od "skvelej učiteľky", cez tancujúcich panáčikov symbolizujúcich lásku k telesnej výchove až po srdcia bijúce pre učenie. Ako z fotiek vidno, učitelia neskrývali radosť z prekvapenia a s úsmevom nosili blikajúce brošne celý deň.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
        • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy +421 55 729 5648 ekonomický úsek +421 55 6958 192 školská jedáleň +421 910 218 251 materská škola I. trieda +421 940 959 806 materská škola II.trieda +421 940 233 703 materská škola III.trieda
        • Školská 11/8A 044 43 Budimír Slovakia
        • 31953271
        • 2021245798
      • Prihlásenie

    • Nájdete nás aj tu