• Deň bez batohu

            30. 11. 2022

            Dňa 23. novembra sa na našej škole pod taktovkou Školského parlamentu uskutočnil tematický deň "Deň bez batohu". Cieľom bolo prísť do školy bez tradičnej školskej tašky a namiesto nej si školské veci priniesť v čo najbláznivejšej "nádobe". Cez veľkú prestávku boli komisiou vyhodnotené najtvorivejšie nápady - zároveň však oceňujeme všetkých zapojených za ich odvahu, obrovskú kreativitu a vynaliezavosť, ktoré nás zabavili a spestrili nám tento novembrový školský deň. 

          • VÝCHODOSLOVENSKÁ GALÉRIA - MORE MOŽNOSTÍ

            30. 11. 2022

            Naši ôsmacideviataci absolvovali v novembri výstavno - edukačný projekt Východoslovenskej galérie, založený na tematickom okruhu environmentálnych tém. Výstava a tvorivý workshop predstavili námety, ktoré sú späté s človekom, jeho činnosťou, zásahmi a dopadmi vo vzťahu k životnému prostrediu. Tento projekt Východoslovenskej galérie referuje potrebu zmeny komunikácie a zamýšľania sa nad klimatickým vývojom. Žiakom priblížil význam environmentálnej výchovy, zážitkového učenia a tvorenia priamo v galérii. 

          • Predstavenie v anglickom jazyku

            25. 11. 2022

            23. novembra sa žiaci 7. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku v Košiciach. Príbeh LAST WISH – o poslednej vôli otca troch detí žiakov zaujal. Herci poukázali na rôznorodosť povahových čŕt súrodencov. Kým dve staršie deti kvôli svojim vlastným ambíciám nemali čas splniť otcovu vôľu, najmladší sa o to pokúsil a dokázal to. Odmenou mu bolo otcove aj vlastné šťastie. Na ceste k vyplneniu otcovej vôle stretol aj svoju budúcu lásku a príbeh mal šťastný koniec. Vidieť divadelné predstavenie v anglickom jazyku je príležitosť počuť cudzí jazyk aj na inom mieste a uvedomiť si, že prežiť bez učenia sa cudzích jazykov je to v dnešnej modernej dobe takmer nemožné. Angličtina v podaní hercov bola na veľmi dobrej úrovni a ich herecké výkony boli ešte obdivuhodnejšie. Našim žiakom sa predstavenie páčilo a ocenili možnosť zažiť cudzí jazyk aj mimo školy.

          • Finančné vzdelávanie v NBS

            23. 11. 2022

            Aj tento rok sa žiaci 9. ročníka zúčastnili vzdelávania v Národnej banke Slovenska s cieľom podporiť zručnosti detí v oblasti práce s peniazmi. Čo na to povedali naši deviataci? „Vyskúšali sme si rôzne povolania. Dostali sme hrubú a čistú mzdu za mesačnú prácu určitého povolania. Čistú mzdu sme museli rozdeliť na rôzne potrebné poplatky v domácnosti. Táto exkurzia bola veľmi zábavná a náučná.“ „Mali sme aktivitu, kde sme museli rozdeliť rozpočet do domácnosti. Boli sme štvorčlenná rodina a vôbec to nebolo jednoduché. Bola pri tom sranda a niečo sme sa naučili. „Získali sme nové vedomosti a vyskúšali sme si ako sa narába s peniazmi.“ 

          • Koľko lásky ...

            22. 11. 2022

            Milí rodičia, milí žiaci,

            zapájame sa opäť do celoslovenskej výzvy "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?" Prosíme vás o podporu a zapojenie. Krabicu je potrebné obaliť baliacim papierom, každú časť zvlášť. Naplnené a pripravené krabice vás prosíme odovzdať triednej učiteľke, prípadne doniesť do 4.B triedy v dňoch od 28.11.2022 do 2.12.2022. Krabice po dohode  odovzdáme pridelenej koordinátorke. Bližšie informácie o zbierke nájdete na webe https://www.kolkolasky.sk/. Za vaše láskavé srdiečka vopred ďakujeme. Koordinátorka za školu Mgr. B. Baltovičová.

          • Prepájame predmety

            21. 11. 2022

            Na hodinách dejepisu a výtvarnej výchovy sa šiestaci preniesli do obdobia praveku. Spoznávali spôsob života pravekých ľudí, jednoduché nástroje či praveké umenie, ktoré si aj sami vyskúšali. Výsledkom ich snaženia je výstava s peknými umeleckými dielami. 

          • Zo strednej na základnú

            21. 11. 2022

            Zapojili sma sa do projektu a vzdelávacieho programu DASATO Academy, v rámci ktorého si stredoškoláci pripravili prezentáciu a aktivity zamerané na spoznanie možností pri hľadaní strednej školy a zamyslenie sa nad tým, čo by si žiaci v budúcnosti chceli vybrať ako svoju kariérnu cestu. Štyria stredoškoláci na 1. a 2. hodine robili aktivity so žiakmi obidvoch tried 8. ročníka. Stredoškoláci priniesli vlastné skúsenosti, príbehy, fotky a tipy na to, ako sa pri výbere strednej školy správne zorientovať.

          • Tekvičky

            21. 11. 2022

            Žiaci z 1.A triedy si vyrábali tekvičky. Spoločne strávený čas si užili a každý si vyrobil svoju tekvičku alebo strašidielko.

          • Imatrikulácia prvákov

            18. 11. 2022

            V stredu 16. novembra sa sála v kultúrneho domu v Budimíre zaplnila malými školákmi. Deti prvých ročníkov boli slávnostne pani riaditeľkou pasovaní za prvákov. Na začiatku potešili prítomných veselou pesničkou. Nahlas pred tvárami rodičov, starých rodičov, či príbuzných sľubovali, že budú na hodinách dávať pozor, dodržiavať pravidlá, usilovne písať a čítať. Svoj sľub potvrdili odtlačkom svojho prsta. Od pani riaditeľky dostali malý darček - knihu. Po ceremónii ich čakalo malé občerstvenie, ktoré im pripravili rodičia. Ďakujeme všetkým za spoluprácu a veríme, že si nielen prváčikovia, ale aj rodičia mali z akcie príjemné pocity. 

          • DEŇ JABLKA V ŠKD

            1. 11. 2022

            21. október bol vyhlásený za Svetový deň jablka, a preto sme si tento deň chceli pripomenúť aj u nás v školskom klube detí. Pre deti sme pripravili aktivity, ktoré úzko súviseli s našim chutným ovocím. Ochutnávka jabĺk, rozhovory o význame jablka a výtvarné techniky, tvorili program nášho Dňa jabĺk. 🍏🍏🍏

          • Škôlkari na exkurzii

            1. 11. 2022

            Naši najmenší navštívili veterinárnu ambulanciu https://www.veteras.sk/ v našej obci. Deti zo všetkých 3 tried materskej školy mali možnosť vidieť ako prebieha preventívne ambulantné vyšetrenie zvieratka. Labrador Red, mačička Mia a kocúr Protón im robili spoločnosť. Pani doktorka si pre nich pripravila aj malý kvíz, v ktorom ich rýchlo preskúšala, či poznajú najznámejšie druhy spoločenských a hospodárskych zvierat. Deti si do ambulancie doniesli aj svoje najobľúbenejšie zvieratkovské hračky a plyšáky, ktoré pani doktorka ochotne vyšetrila, a keď bolo treba, aj ošetrila. Ďakujeme pani doktorke Barbare Popovičovej za milé prijatie, zaujímavý program a veľa nových informácií.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
        • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy +421 55 729 5648 ekonomický úsek +421 55 6958 192 školská jedáleň +421 910 218 251 materská škola I. trieda +421 940 959 806 materská škola II.trieda +421 940 233 703 materská škola III.trieda
        • Školská 11/8A 044 43 Budimír Slovakia
        • 31953271
        • 2021245798
      • Prihlásenie

    • Nájdete nás aj tu