• Vianočné prázdniny

            25. 12. 2022

            Milí rodičia, milí žiaci,

            prajeme vám pokojné vianočné sviatky prežité v zdraví, láske a radosti, veľa oddychu a pekných chvíľ v kruhu rodiny. Vianočné prázdniny sa končia 7. januára 2023. Školské vyučovanie začína 9. januára 2023 (pondelok).

          • Vianočná pošta od Šmolkov a Šmouliniek

            28. 12. 2022

            Žiaci 1.D triedy sa zapojili do projektu Vianočná pošta. Vyfarbovali farebné vianočné gule, ktorými ozdobili pozdravy. Vnútri pozdravov nechýbalo vianočné prianie a ich podpis.  Do pozdravu pridali voňavý čajík. Starostlivo pozdravy uložili do ozdobených obálok. Takto pripravené putovali poštou do Domova sociálnych služieb. Babky a dedkovia v meste Šahy a v Čadci dostali od nich malý darček, ktorý potešil ich srdiečka. Šmolkovia a Šmoulinky týmto činom dokázali, že aj malé veci robia veľké zázraky. 

          • MIKULÁŠ

            6. 12. 2022

            Dnes, 6.decembra, zavítal do našej školy i škôlky Mikuláš. A nebol sám, sprevádzali ho sob, anjeli aj čerti. Priniesol nám množstvo krásnych balíčkov vo veľkej noši, a kto zaspieval pesničku, zarecitoval básničku alebo zatancoval tanček, bol odmenený. Ďakujeme deviatakom, že sa zhostili úlohy Mikuláša so sprievodom a zanechali nám v škole čarovnú predvianočnú atmosféru. 

          • Mikuláš a čert

            6. 12. 2022

            Naši štvrtáci sa zapojili do dopravno - preventívnej akcie "Mikuláš na ceste". V rámci nej sa policajti zameriavajú na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, povinnej výbavy motorového vozidla, používanie
            bezpečnostných pásov a iné priestupky. Kontrolovaným vodičom deti rozdávali vlastnoručne namaľované obrázky MIKULÁŠOVČERTOV, podľa toho, či vodiča odmeňovali za správnu jazdu a dodržiavanie predpisov alebo karhali za priestupok

          • ĎAKUJEME ZA VAŠU ŠTEDROSŤ A POMOC

            2. 12. 2022

            V mene Školského parlamentu zo srdca ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky sladkostí na mikulášske balíky! Pripravili sme krásnych 87 balíkov, ktoré poputujú do Centra pre deti a rodiny v Košiciach na Hurbanovej a do Centra Svetielko v Prešove. Ďakujeme všetkým rodičom, žiakom a kolegom za ich štedrosť a ochotu a tiež všetkým mikulášskym škriatkom za obrovskú pomoc s prípravou balíčkov. 

          • Hour of code - týždeň programovania

            19. 12. 2022

            V týždni od 5.12. do 9.12. prebiehal na celom svete tzv. Hour of code, týždeň programovania. Nebolo tomu inak ani u nás v škole. Nakoľko sa prelínal s Týždňom kariéry 2022, prizvali sme si viacerých lektorov v spolupráci s AJ Ty v IT a projektu Enter. Dievčatá z 5. a 6. ročníka sa tak dozvedeli o významných ženách, ktoré prispeli k rozvoju informatiky a programovania, pracovali s ozobotmi. Vyššie ročníky pod vedením lektora z Bratislavy, pána Zboja, dozvedeli o nadstavbových aktivitách s micro:bitmi, naprogramovali a rozhýbali Ring:bit autíčka. V rámci medzipredmetových vzťahov si piataci na geografii naprogramovali Slnečnú sústavu a rozhýbali planéty, pričom informácie hľadali Atlase sveta. Ďalším odborníkom, ktorého sme prizvali, bola pani Janka Plichtová, finalistka Učiteľ Slovenska a odborníčka na Lego robotiku. Pod jej vedením siedmaci začali s programovaním s Lego mindstormom, v tomto budú pokračovať aj v novom roku. Niektorí si vyskúšali aj hru vytvorenú špeciálne pre túto príležitosť v Minecrafte, či skúsili iné aktivity cez code.org. Lektorom a odborníkom aj touto cestou ďakujeme.

          • ENTER workshop s Aj Ty v IT

            2. 12. 2022

            Do fotogalérie bol pridaný nový album ENTER workshop s Aj Ty v IT.

            Dnes sa z počítačovej miestnosti ozývalo tlieskanie, krik. Všetko sa ale dialo v mene vedy a vzdelávania. V rámci grantovej výzvy ENTER sme získali pre školu micro:bity, s ktorými sme začali programovať a realizovať malé projekty (veľkonočný pozdrav, nositeľná elektronika v pdoobe brošní pre učiteľov...). Čo sa nestihlo, dnes sme čiastočne dohnali, a to vďaka workshopu, ktorý realizovala Martina Pavlinská a ktorý zastrešilo občianske združenie Aj Ty v IT. Siedmaci a ôsmaci si rozšírili znalosti, vyskúšali sme si bezdrôtovú komunikáciu, ako fungujú senzory hluku či svetla.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
        • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy +421 55 729 5648 ekonomický úsek +421 55 6958 192 školská jedáleň +421 910 218 251 materská škola I. trieda +421 940 959 806 materská škola II.trieda +421 940 233 703 materská škola III.trieda
        • Školská 11/8A 044 43 Budimír Slovakia
        • 31953271
        • 2021245798
      • Prihlásenie

    • Nájdete nás aj tu