• Exkurzia na obecný úrad

            14. 10. 2021

            Dňa 14. októbra sme v rámci občianskej výchovy navštívili Obecný úrad v Budimíre. Pán starosta nás privítal a predstavil nám úrad a všetkých zamestnancov. Zistili sme, kto každý pracuje na našom Obecnom úrade, ako medzi sebou tieto povolania fungujú a spolupracujú a aká škola (stredná, vysoká) je potrebná na vykonávanie jednotlivých povolaní. Obecný úrad má aj vlastnú firmu a v nej zamestnáva 18 ľudí. Pán starosta nám taktiež predstavil prácu troch oddelení: 1. Ekonomicky úsek, 2. Sociálne oddelenie, 3. Daňový úsek. Chceli by sme sa poďakovať pánovi starostovi a všetkým pracovníkom úradu za to, že sme sa od nich mohli dozvedieť zaujímavé informácie zo života našej obce. Trieda IX.A

          • Zoznam vecí do materskej školy

            18. 8. 2021

            Milí rodičia, zoznam vecí, ktoré bude potrebovať Vaše dieťa, nájdete TU Zoznam_MS Môžete ich doniesť do materskej školy spolu so svojím dieťaťom v dňoch 30. a 31. augusta od 8.00 hod. do 12.00 hod. (I. a II. trieda). Rodičia, ktorí majú dieťa v novootváranej triede, môžu doniesť veci 31. augusta v rovnakom čase. Rozdelenie detí do tried nájdete už čoskoro vo svojich mailových schránkach. 

          • Hrajme sa a vzdelávajme v bezpečnom prostredí

            20. 7. 2021

            V rámci projektu Hrajme sa a vzdelávajme v bezpečnom prostredí, ktorý me realizovali vďaka finančnej podpore grantového proigramu e-Školy pre budúcnosť 2020/2021, tvorili žiaci druhého stupňa vzdelávacie materiály, ktoré budú môcť v budúcnosti využívať ako naši učitelia, tak aj naši žiaci. Jedna zo zadaní bola vytvoriť materiál o kyberšikane a bezpečnosti na internete.
            Tie najlepšie odprezentovali mladším spolužiakom. Veríme, že toto rovesnícke učenie prinesie svoje ovocie a naši žiaci budú (nielen) počas prádznin obozretnejší pri práci s počítačom a komunikácii cez sociálne siete. 

          • Oznam - zmena v poskytovaní dotácie na stravu

            19. 7. 2021

            Vážení rodičia,

            prinášame dôležitú informáciu k poskytovaniu dotácie na stravu v školskom roku 2021/2022. Dochádza k ukončeniu plošného poskytovania dotácií na stravu v základnej škole a v poslednom ročníku materskej školy. Nárok na dotáciu na stravu bude mať dieťa, ktoré: 1. žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, 2. žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima, 3. žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa daňový bonus. Neuplatnenie daňového bonusu sa preukazuje čestným vyhlásením, ktoré  nájdete TU Cestne_vyhlasenie.doc Potvrdenie o hmotnej núdzi a životnom minime vydáva Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. Tieto doklady je potrebné doručiť do školy najneskôr 9.8.2021 do 12.00 hod. V prípade otázok kontaktuje ekonomické oddelenie v škole, pani hospodárku na tel.čísle 055/729 5648. Zákon o dotáciách, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov  v znení neskorších predpisov nájdete TU https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2021/257/20210801.html

          • Letná škola predškoláka

            12. 7. 2021

            12.-14. júla sme privítali budúcich prvákov v letnej škole. 3 dni plné smiechu, zábavy a tvorivých aktivít sú za nami. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii, rodičom za dôveru, deťom za úsmev. Prajeme krásne pohodové leto a tešíme sa na stretnutie v septembri! 

          • Európsky týždeň jazykov v zelenej farebnej skupine

            12. 10. 2021

            Žiaci 1.A, 2.A, 3.A a 4.A triedy počas Európskeho týždňa jazykov spoznávali bližšie naše susedné štáty. Každá trieda sa venovala podrobnejšie inému štátu, zisťovala informácie a zaujímavosti o danej krajine, ktoré sprostredkovala v podobe plagátu. Z vytvorených plagátov vznikla spoločná nástenka, ktorú si každá trieda mohla spolu pozrieť a dozvedieť sa viac o inom štáte od svojich spolužiakov. V rámci tejto spoločnej aktivity sme upevňovali priateľstvo, spoluprácu, tvorivosť a vzájomnú úctu. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné aktivity. 

          • English Summer Camp 2021

            15. 7. 2021

            Úžasné veci sa u nás dejú počas letných prázdnin. 5.-9. júla bolo počuť angličtinu na každom kroku. To jazyková škola The School of Blore realizovala svoj ďalší English Summer Camp. Kreatívne aktivity, veľa zábavy a smiechu, burza s vlastnými výrobkami. Ďakujeme a prajeme krásne leto všetkým!

          • Opakovanie so škriatkom Maxíkom

            8. 10. 2021

            Triedu 3.A navštívil škriatok Maxík, ktorý pricestoval z mestečka Škriatkovo. Privítal sa so žiakmi, porozprával im zaujímavosti o svojej krajine. Pripravil si pre nich pútavé úlohy a bol zvedavý, či si s nimi žiaci dokážu poradiť. Všetci sa s veľkým odhodlaním pustili do práce, v ktorej riešili úlohy z abecedy, delili hlásky, doplňovali mäkké a tvrdé spoluhlásky a písali listy. Škriatok Maxík zatiaľ pozoroval ako žiaci usilovne pracujú. Pochválil ich za šikovnosť, vytrvalosť pri riešení úloh a spoločne sa zahrali hru „Na stratenú abecedu“. Nakoniec sa so žiakmi rozlúčil, ale sľúbil, že čoskoro sa vráti.

          • Spoločné raňajky

            29. 6. 2021

            V piatok 25. júna si žiaci 3.C triedy v skupinách pripravili farebné raňajky. Cenili si to, pretože na ich prípravu si vlastnoručne vypestovali zeleninku. Vysadili semienka, polievali, čistili od buriny a nakoniec prišla zaslúžená odmena. Raňajky plné vitamínov. Pripravili si obľúbenú pomazánku z reďkovky a cibuľky. Celé to dotvorili zeleninou. Nechýbal ani vzácny nápoj s čerstvou mätou a citrusmi. Ako sa sluší a patrí, pohostili aj vedenie školy. Okrem toho, že si vyskúšali prácu záhradkárov, kuchárov a čašníkov, zažili krásne chvíle v kruhu spolužiakov, čím utužovali svoje priateľstvá. 

          • Motýlia záhrada v ŠKD 🦋

            27. 6. 2021

            V máji sme sa v ŠKD zapojili do projektu „Motýlia záhrada“, ktorej cieľom bolo ukázať našim deťom fascinujúci svet prírody zblízka. Deti sledovali vývoj motýľa a videli na vlastné oči, ako sa z húsenice za približne 3 týždne vyliahol prenádherný motýľ, čo je skutočný zázrak zo sveta ríše hmyzu. Po vyliahnutí sme motýle kŕmili a pozorovali spevnenie krídel ešte týždeň, no potom sme ich už spoločne vypustili do prírody v školskej záhrade. Bol to zážitok ako pre deti tak aj pre pani vychovávateľky. 6. oddelenie vymyslelo aj básničku: Doniesli nám krabičku, v nej húseničku maličkú. Do kukly sa po pár dňoch dala, ako visiaca hruška sa nám podobala. Po týždni čakania prišla zmena, museli sme vymýšľať mená. Pre naše farebné motýľe, ktoré vyrástli za malé chvíle. Neskôr sme ich vypustili, aby nám ešte dlho žili.

          • Čarovný autobus

            11. 10. 2021

            Minulý pondelok zaparkoval v 1.C tride čarovný autobus. Priviezli sa v ňom noví kamaráti – Anka, Alenka, Adrián, Aladár... áno, uhádli ste... spoznávali písmeno A. Hľadali ho v skupinkách medzi inými písmenami, na telesnej výchove si ho vyskladali zo svojho tela. Na výtvarnej maľovali ananás a vyskúšali si aj jeho účes. Samozrejme, v piatok bola aj ochutnávka – A ako ananás, to už nezabudneme.

          • 1.A a naše písmeno

            11. 10. 2021

            Deti z 1.A triedy v minulom týždni spoznávali „svoje“ písmeno. Skladali "A" z gaštanov, zorganizovali si autogramiádu a celý týždeň vytrvalo trénovali chôdzu akrobatov po akrobatickom lane. Vedia, čo je aloe, astra, antilopa, albatros, akvaparkatrament, poznajú Aladina, Arielu, Amálkuastronauta. Vytvorili mozaikové auto, zoznámili sa s atlasomAfrikou, Amerikou, Austráliou, ÁziouAntarktídou a dozvedeli sa, prečo nie je možné precestovať okolo celého sveta iba na aute.

          • Týždeň so susednými štátmi v 4.C triede

            4. 10. 2021

            Šmolkovia od 27.9. - 1.10. prežili tzv. "vlajkový" týždeň. Aj takto sa dá nazvať spoznávanie štátov, s ktorými susedí naša krajina. Každý deň si dvojica žiakov pripravila projekt a prezentovali susednú krajinu. V pondelok Česko, utorok Ukrajina, streda Rakúsko, štvrtok Maďarsko a piatok Poľsko. Spoznávali sme krásy a pamiatky daných štátov. Naučili sme sa pozdravy a pozreli sme si rozprávky - Mach a Šebestová, No počkaj zajac, Heidy, Miazgovci či Lolek a Bolek. Rozprávky sme pozerali v danom jazyku a diskutovali o tom, ktorý jazyk je pre nás najmenej zrozumiteľný. Nuž zhodli sme sa, že najviac sme rozumeli českému jazyku a najmenej maďarskému. Každý deň žiaci za rôzne splnené aktivity zbierali vlajky danej krajiny. Na konci týždňa mali kvíz o daných krajinách, kde si mohli overiť, ako pozorne počúvali informácie počas celého týždňa. Žiaci, ktorí nazbierali najviac vlajok získali malú odmenu - glóbus. Po celom aktívom týždni konštatujeme, že Šmolkovia sú už veľkí a samostatní  bádatelia, kreatívni a nápadití žiaci. 

          • Aktívna matematika a týždeň cudzích jazykov v 2.C

            3. 10. 2021

            Ako najlepšie pochopiť sčítanie do 20 s prechodom cez základ 10? No predsa pomocou "Aktívnej matematiky". Druháci z céčky aktívne pristupujú k nadobúdaniu vedomostí z matematiky hravým učením cez hru Aktívna matematika. Ale nielen hravým spôsobom sa učili, oni sa aj každý deň zdravili pozdravmi krajín, ktoré susedia so Slovenskom, vyfarbovali vlajky susediacich štátov, obliekali sa vo farbe vlajky a pohostili sa jedlom - chlieb vo vajíčku - bundas kenyér.  

          • Voľby do Rady školy

            28. 9. 2021

            Vážení rodičia,

            ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do volieb členov Rady školy. Bohužiaľ, volieb sa nezúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov, preto podľa §1, ods.6 Vyhlášky 291/2004 Z.z., ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, riaditeľ školy vyhlási opakovanú voľbu, pričom sa podmienka účasti nadpolovičnej väčšiny nevyžaduje. Dnes bola vyhlásená opakovaná voľba členov Rady školy za zástupcov rodičov základnej školy, s možnosťou hlasovania do 5.10.2021. Rovnako cez Edupage prebiehajú voľby do Rady školy za rodičov materskej školy, hlasovať môžete do 4.10.2021.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu