• Online karneval v 3.C

            16. 2. 2021

            Posledný fašiangový deň sa niesol v 3.C triede v karnevalovom duchu. Jack Sparow, Hulls, Červená čiapočka, Dinosaurus, Veštica, princezná, Fíha Tralala, motýľ, mačka a ešte mnoho zaujímavých masiek sa dnes posadilo pred obrazovky. Užívali sme si spoločne online karneval a pritom sme si zopakovali násobilku, naučili časti tela, zatancovali a zabávali sa ako sa najviac dalo. Môžeme si povedať, že v tejto dobe nič nie je nemožné. 

          • Myšlienkové mapy

            14. 2. 2021

            Myšlienkové alebo pojmové mapy (mind mapping) je technika, ktorá zlepšuje myslenie, koncentráciu, pamäť, rozhodovacie schopnosti, kreativitu aj komunikačné schopnosti. Žiaci 6. a 9. ročníka sa s nimi takto popasovali a na preberané témy Stonka a Vonkajšie geologické procesy vytvorili v skupinách na Zoome tieto mapy.

          • Beseda s piatakmi

            11. 2. 2021

            Dnes sme mali na hodinách literatúry v V.A a V.B triede vzácnu virtuálnu návštevu z Prešova. Zavítala k nám bábkoherečka Veronika Husovská, ktorá piatakom v rámci témy "v bábkovom divadle" porozprávala o svojom štúdiu bábkoherectva, obľúbených bábkach, divadlách a hrách a odporučila nám aj zaujímavé on-line predstavenia. Taktiež nás pozvala aj do ozajstného divadla Jonáša Záborského v Prešove, v ktorom účinkuje. Dozvedeli sme sa mnoho zákulisných informácií z príprav a realizácie divadelných hier a Veronika ochotne odpovedala na všetky zvedavé otázky.

          • Deň učiteľov

            29. 3. 2021

            Krásny fotografický odkaz ku Dňu učiteľov sme dostali od žiakov 5.B triedy, ktorí sa vzdelávajú doma. Tí, ktorí nemali možnosť pripojiť sa cez Zoom, pracovali s textom o Janovi Amosovi Komenskom, dozvedeli sa zaujímavé veci z jeho života, napísali si o ňom rôzne zaujímavosti a vytvorili krásne poďakovania učiteľom. Ďakujeme!

          • Meranie teploty

            9. 2. 2021

            Projekty sú jednou z možností ako využiť toto online vyučovanie. Naši piataci minulý týždeň zaznamenávali, merali a teplotu a spracovávali údaje. Pre niektorých z nich to bola prvá skúsenosť s vonkajším teplomerom či Excelom, niekto sa zas naučil čo je to riadiaci kotol a ako funguje a pre niekoho to zas bola možnosť využiť svoj maliarsky talent. Nuž posúďte sami 🙂

          • Čierno-biely piatok

            26. 3. 2021

            Piatok sme online vyučovanie zakončili témou Ľudské práva. Na hodinách anglického jazyka žiaci konverzovali na tému ľudské práva a sterotypy v spoločnosti. Siedmaci a ôsmaci  po brainstormingu a diskusii venovali čas aktivitám na slovnú zásobu súvisiacu s Právami detí.

          • Cooking in English

            8. 2. 2021

            We can cook in English! Na angličtine v 5.C sme na hodine pripravili dve jedlá podľa receptov v angličtine - Giant Sandwich (obrovský sendvič) a Fruit Surprise (ovocné prekvapenie). Zvládli sme to spoločnými silami - niektorí recept čítali, iní prekladali, niektorí vymýšľali variácie receptu, keď chýbali ingrediencie, a niektorí recept doma pred kamerou naživo pripravovali. Takto sme si za jednu hodinu precvičili čítanie, novú slovnú zásobu, rozkazovací spôsob a tiež sme si pripravili dobrotu na desiatu, na ktorej sme si na konci hodiny samozrejme pochutili. Viacerí sa tiež ochotne podelili so súrodencami alebo rodičmi, ktorým týmto ďakujeme za ochotu a dodanie surovín.

          • Zelený štvrtok

            25. 3. 2021

            Štvrtok priniesol tému "Les - príroda". Aktivity na online hodinách boli rôznorodé, podnetné aj vtipné. Piataci a siedmaci sa virtuálne prešli po Hyde Parku - najznámejšom parku v Londýne a spoznávali rôzne druhy kvetín. Piatakom sa podarilo vytvoriť jablko so slovami spojenými s prírodou. Siedmaci pátrali po kvetinových symboloch a patrónoch krajín UK. Deviataci tvorili anglické "memes" na vtipné alebo zaujímavé fotky zvierat. Na hodine občianskej náuky deviataci rozoberali video o klimatických zmenách spôsobených výrubom lesov a nakoniec si zahrali Kahoot kvíz o známych mestských parkoch po celom svete. 

          • Červená streda

            25. 3. 2021

            Na stredu sme si zvolili vždy aktuálnu tému – ZDRAVIE. V 5. ročníku začali deň tanečnými rozcvičkami. Potom sa niektorí piataci pasovali s novými pojmami z biológie a ďalšia skupina sa dozvedela viac o svojich obľúbených športoch v kvíze. Najkreatívnejšie skupiny vytvorili acrostich v jednoduchšej forme. Deviataci pracovali s frazeologizmami a v druhej skupine zisťovali v "Self-care Checkup", ako sa starajú sami o seba a svoje zdravie aj počas online vzdelávania a izolácie.

          • Žltý utorok

            23. 3. 2021

            Utorku dominoval príchod jari a téma "Počasie". Na hodinách anglického jazyka si žiaci obohatili slovnú zásobu a zábavnými aktivitami precvičili svoje komunikačné schopnosti. Taktiež sa virtuálne preniesli do sveta, aby si overili svoje zručnosti z geografie a porovnali počasie u nás a v iných krajinách.  

          • Modrý pondelok

            22. 3. 2021

            Voda ako hlavná téma sa prelínala hodinami online vyučovania v pondelok 22. marca. Na hodine anglického jazyka žiaci vytvorili takéto krásne dielka. Projekt vysnívaného Aquaparku navrhli chlapci zo 7.A triedy v Minecrafte. Iní popustili uzdu svojej fantázii a kreslili, čo sa im spája s vodou.

          • Finančná gramotnosť

            8. 2. 2021

            Na pravidelnej pondelkovej triednickej hodine v 7.A triede nás navštívil Ing. Stanislav Ditte, ktorý pôsobí v oblasti financií. Žiakom sprostredkoval  tému Vreckové - plán hospodárenia. Na svojom životnom príbehu im demonštroval, ako si môžu svoje peniaze rozumne šetriť, oboznámil ich so základnou finančnou terminológiou a odporučil im vhodnú literatúru. V diskusii odpovedal žiakom na ich otázky. Ďakujeme za ochotu a veríme, že beseda pomohla k rozvoju finančnej gramotnosti žiakov. 

          • On-line prednáška o duálnom vzdelávaní

            3. 2. 2021

            V spolupráci s Dual Pointom v Košiciach zorganizovali pre našich deviatakov on-line prednášku o duálnom vzdelávaní. Duálne vzdelávanie je systém odborného vzdelávania a prípravy na výkon povolania, ktorým sa získavajú vedomosti, schopnosti a zručnosti potrebné pre povolanie. Vyznačuje sa najmä úzkym prepojením všeobecného a odborného teoretického vzdelávania v strednej odbornej škole s praktickou prípravou u konkrétneho zamestnávateľa. V prípade záujmu nájdete bližšie informácie na stránke: http://dualnysystem.sk/ Regionálna koordinátorka pre Košický kraj deviatakom prehľadne a jasne vysvetlila základné pojmy z oblasti vzdelávania. Žiaci si mohli prejsť zoznam zapojených stredných škôl do duálneho vzdelávanie, pozreli si aj tematické video a zapojili sa do vedomostného kvízu. Veríme, že prednáška bola pre našich deviatakov prínosom a pomohla im v rozhodovaní, na akú strednú školu sa prihlásiť.

          • Vybrané slová

            1. 2. 2021

            Vybrané slová žiaci 3.C precvičovali netradičným spôsobom. Vybehli na dvor či záhradu a zo snehu vymodelovali výtvory, ktoré znázorňujú vybrané slová. Ich usmiate tváre hovoria za všetko. Učenie vonku, aj takto na diaľku, nás veľmi baví. 

          • Snehový Hektor

            25. 1. 2021

            Sneh nás volá, sneh nás láka, postaviť si snehuliaka. Deti v 2.B si povedali: "Nie! Nás, veru, nik nezdolá, postavíme Hektora!"  - tématické tvorenie k článku od Kristy Bendovej - Snehový Hektor. 

          • Ľadové dekorácie

            24. 1. 2021

            Žiaci 2.B triedy využili dary prírody a niekoľkodenné mrazy, aby vytvorili záhradné ľadové dekorácie. Pri postupnom rozmrazovaní si vtáčence pochutia na semienkach ukrytých v dekoráciách. 

          • Snehové vločky v 4.C

            21. 1. 2021

            U nás sa to dobrými nápadmi len tak hmýri. Takto netradične zvládli tému osovástredová súmernosť deti zo 4.C triedy. Snehové vločky na rôzne spôsoby ... Čučoriedky, hrozno, čajové vrecúška, košíčky na muffiny i štipce na bielizeň. Vločky ZO snehu i vločky DO snehu. Ale je tá matematika krásna! 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu