• Kvapka Katka na návšteve v 1.C

            22. 3. 2021

            V pondelok 22. marca, prišla do 1.C kvapka Katka so svojimi kamarátkami Jankou a Helenkou a rozpovedali žiakom príbeh o tom, ako sa hrali na skrývačku a ako cestujú. Kamarátky kvapky si žiaci nakreslili, vyplnili o ich ceste zaujímavý pracovný list, ale aj skladali slová do viet a vety napísali. Vznikol tak pútavý plagát pri príležitosti Svetového dňa vody.

          • Svet pod mikroskopom

            8. 4. 2021

            Hodinu biológie v 6.A triede nám vo štvrtok spestrila pani Demeterová, mamka nášho žiaka, a predstavila nám zaujímavý svet prírodnín pod elektrónovým mikroskopom. Na chvíľu sme sa ocitli v prostredí detailov a prezreli si zblízka krídlo lienky, okokončatinu muchy, lupienky kvetov, peľové zrnko, semeno šišky, vlas, ... Ďakujeme za ochotu a možnosť vidieť bežné veci dokonalejšie.

          • Rozprávková telka v 1.A

            8. 4. 2021

            Z tradičnej hodiny čítania sa žiaci z 1.A triedy presunuli do rozprávkovej telky, kde ich v podaní svojich spolužiakov čakal vždy iný príbeh. Žiaci sa navzájom inšpirovali svojimi knihami a povzbudili do ďalšieho čítania. Niekedy stačí tak málo, aby nás poznávanie a objavovanie bavilo ešte viac. 

          • Lockdown "po anglicky"

            19. 3. 2021

            Online vyučovanie je často náročné, najmä keď sa aj okolitý svet nachádza v ťažkej situácii. Na hodinách angličtiny sa rozprávame aj o tom, ako prežívame súčasné obdobie, čo nás teší aj trápi. Žiaci 5., 6. a 9. ročníka napísali k tejto téme krátke úvahy v angličtine vo forme akrostichu (básne, v ktorej je v začiatočných písmenách veršov ukryté nejaké slovo) - skrývajúce slovo LOCKDOWN

          • Geometria naopak

            19. 3. 2021

            Šmolkovia a Šmoulinky z 3.C si vyskúšali, ako to je, keď sa na hodine geometrie nerysuje. Upevňovali si pojmy bod, priamka, úsečka, polpriamka netradičným spôsobom, a to bez pravítka a ceruzky. Pracovali v skupinách a z rôznych materiálov skúšali aj nemožné. V hlavnej úlohe bola lepiaca páska, plastelína, krepový papier, lepidlo či vrchnáky z plastových fliaš. Aj vďaka takým materiálom sa dá precvičovať geometria. Zábava, hra  a skvelá nálada sa niesla celou hodinou. Svedčia o tom aj nasledujúce fotografie. 

          • Oži v koži

            15. 3. 2021

            Každý pondelok prezentujú ôsmaci (8.A, 8.B) svoje projekty s názvom "Oži v koži", ich úlohou bolo vybrať si osobu, ktorá vykonáva povolanie a podrobne spracovať pracovný deň danej osoby. Na dnešnej hodine sme sa dozvedeli, čo všetko obnáša práca geodeta a vládnej audítorky. Na triednickú sa prišla pozrieť aj naša pani zástupkyňa, ktorá ocenila aktivitu žiakov, najmä ich schopnosť sebareflexie a vyjadrenia názoru. Prezentácie sú súčasťou projektu v rámci ročného vzdelávacieho programu Komenského inštitút. Projekt je zameraný na zavedenie efektívneho kariérového poradenstva na našej škole.

          • Aj takto sa dá učiť ....

            31. 3. 2021

            ... najmä keď je za dverami 1. apríl a s deťmi sa nestretneme, lebo idú prázdniny. V predstihu sme sa premenili na mimozemšťanov, pirátov či jednorožcov. Niektorí využili filtre na Zoome, iní zasa použili to, čo mali práve poruke: kvetináče, hokejky, či kresleného smajlíka. Na hodine sme sa nielen zabávali, ale sme si zopakovali aj niečo z matematiky. Všetci si radi takúto hodinu ešte zopakujeme 🙂 

          • Beseda s Milanom Kolcunom

            9. 3. 2021

            Triednická hodina v 7.A triede nám tento týždeň priniesla nevšedný zážitok. Naše pozvanie prijal Milan Kolcun, známy košický lokálpatriot, sprievodca mestom, autor niekoľkých kníh a moderátor vlastnej talkshow. Pútavo nám priblížil svoju prácu, jej začiatky i vízie do budúcnosti. Svoje rozprávanie spestril zaujímavými príbehmi, s ktorými sa pri svojich aktivitách denne stretáva a zároveň nás inšpiroval  k tomu, aby sme si lepšie všímali detaily okolo nás. Nakoniec sme si sľúbili, že takúto potulku určite absolvujeme aj naživo.

          • Chameleóny v 2.C

            12. 3. 2021

            V 2.C triede na hodine výtvarnej výchovy nadviazali na anglický jazyk, kde sa preberali domáce zvieratká (maznáčikovia). Medzi ne s určitosťou patrí aj chameleón. Deti si vyrobili chameleóny, ktoré sa nielen hýbali, ale aj skutočne menili farby. Na záver si ich predstavili, ako inak, v angličtine, pričom si zopakovali farby a svoj slovník obohatili o nové slovíčka. The chameleon is colorful after all. Isn't it?

          • Pani zima odchádza ...

            11. 3. 2021

            Pomaličky nám pani „Zima“ odchádza a prebúdza sa krásna jar. Žiaci 2.A triedy sa rozlúčili rôznymi aktivitami a zimnými úlohami, ktoré si pre nich čarovná pani zima pripravila. Prečítali si zimný príbeh, hádali hádanky, hľadali stratené spoluhlásky, riešili snehuliacke tajné úlohy, vytvorili krásnu pani zimu a čarovných zimných snehuliakov. Žiaci zimné úlohy riešili s veľkým nasadením a hravo ich zvládli.

          • Valentínske prekvapenie

            22. 2. 2021

            Žiaci 4.A triedy v piatok milo prekvapili svoju asistentku Livku Gallovú. Pretože si ju veľmi obľúbili, vlastnoručne jej zhotovili rôzne darčeky, ba dokonca aj vymysleli básničky na Valentína. Bolo to pre ňu krásne prekvapenie a ona im z celého srdiečka ďakovala.No nie je to milé?

          • Cukrári z 2.B

            20. 2. 2021

            Dištančné vzdelávanie v 2.B triede trocha inak. A prečo nie? Niektorí žiaci prijali túto výzvu a spolu sme pripravili  ovocno-smotanovú tortu s piškótkami. Hotoví cukrári. Po maškrtách sa doma len tak zaprášilo.  

          • Na prvouke po anglicky a hravo

            19. 2. 2021

            Žiaci 1.C triedy preberali na prvouke tému Dni v týždniHodinu si spestrili učením danej témy metódou CLIL. Najprv sa prostredníctvom pútavej prezentácie naučili dni v týždni po slovensky. Potom cez jednoduchú anglickú pesničku spievali a hravo sa naučili The days of the week aj po anglicky.

          • Fašiangová triednická hodina v 3.B

            17. 2. 2021

            Veľmi sme sa tešili na pondelkové fašiangové vyučovanie, kde sme predstavili naše vlastnoručne vyrobené masky postáv z rozprávok, filmov ale aj zvieracej ríše. Úlohou bolo uhádnuť, kto je kto? Dôležité bolo klásť správne otázky a dozvedieť sa o maske čo najviac. Ďakujem žiakom 3.B za ich aktivitu, usilovnosť a dodržiavanie pravidiel počas online vyučovania. P.uč. Ľubka

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu