• Školské kolo Pytagoriády
          • Školské kolo Pytagoriády

            10. 12. 2015

            8. a 9. decembra sa v našej škole uskutočnilo školské kolo 37. ročníka matematickej súťaže Pytagoriáda. V kategóriách P3 P8 sa súťaže zúčastnilo spolu 103 žiakov. Blahoželáme všetkým múdrym hlavičkám, ktoré správne vyriešili min. 10 úloh a stali sa úspešnými riešiteľmi!

        • Jazykový kvet
          • Jazykový kvet

            7. 12. 2015

            4. decembra prebehlo v našej škole školské kolo súťaže Jazykový kvet. Jazykový kvet je celoslovenská akreditovaná jazyková súťaž v prednese poézie&prózy a dráme. Súťaží sa s príspevkami z prevzatej alebo vlastnej tvorby v angličtine, nemčine, ruštine, španielčine, francúzštine, taliančine a Slovak for Foreigners. Žiaci 1. až 9. ročníka nám predniesli príspevky v anglickom, ruskom a nemeckom jazyku. Všetkým súťažiacim ďakujeme, vyhodnotenie bude už čoskoro!

        • Dopraváčik - bezpečne na ceste
          • Dopraváčik - bezpečne na ceste

            6. 12. 2015

            Dňa 3. decembra sa uskutočnila dopravná súťaž pre žiakov 1.stupňa „Dopraváčik - bezpečne na ceste“, pod vedením koordinátorky dopravnej výchovy na prvom stupni  Mgr. Ivety Kynclovej. Cieľom súťaže bolo upevniť a overiť si poznatky o dopravných značkách, bezpečnom správaní na ceste i mimo nej. Všetky úlohy boli zamerané na vedomosti z dopravnej  výchovy. Súťažilo 7 trojčlenných družstiev. Zábavné úlohy, doplňovačky, hádanky, či skladanie puzzle vyčarili úsmev u všetkých súťažiacich, ktorí s veľkým nasadením zvládli zadané úlohy. Víťazmi sa stali žiaci 1.B, 2.A, 3.B a 4.B. Víťazom srdečne blahoželáme!

        • Mikuláš
          • Mikuláš

            8. 12. 2015

            V piatok, 4. decembra prišiel do našej školy Mikuláš. Mal so sebou anjelov, čertov a samozrejme veľké vrece. Za pesničku alebo básničku obdaroval deti balíčkami plnými sladkostí. Oplatilo sa byť dobrými po celý rok.

        • Mikuláš na ceste
          • Mikuláš na ceste

            5. 12. 2015

            4. decembra v čase od 10.00 do 11.00 hod. Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach - okolie uskutočnilo v obci Budimír dopravno-preventívnu akciu pod názvom "Mikuláš na ceste", do ktorej sa žiaci našej školy zapájajú už niekoľko rokov. Kontrolovaným vodičom tretiaci a štvrtáci vyparádení v mikulášskych čiapkach a čertovských rožkoch rozdávali vlastnoručne vyrobené obrázky a makety Mikulášov a čertov podľa toho, či vodiči dodržiavali predpisy, alebo urobili nejaký priestupok. Keďže sa väčšina šoférov správala zodpovedne, Mikulášovia išli "na dračku". Čertom sa naopak nedarilo.

        • Katarínska veselica
          • Katarínska veselica

            2. 12. 2015

            26. novembra sa žiaci 1.stupňa ponorili do zábavy, tanca a súťaženia, pretože sa v našej škole konala „Katarínska veselica“.  Zavítal k nám obľúbený ujo Ľubo, ktorý piesňami a tancami zabával deti. Veselými pesničkami rozveselil všetkých a potešil každú detskú dušičku. Deti sa veru zabávali, zasmiali a aj zasúťažili. Veríme, že ujo Ľubo k nám zavíta aj na budúci rok a my sa už teraz tešíme na jeho veselé pesničky a tančeky.

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

            1. 12. 2015

            1. decembra sa po celom Slovensku, a samozrejme aj v našej škole, uskutočnila súťaž "Všetkovedko". Žiaci 2. - 5. ročníka si mohli overiť svoje vedomosti pri riešení rôznych zaujímavých úloh. Tie boli zamerané na vedomosti z prírodovednej oblasti, z anglického, slovenského jazyka, matematiky, hudobnej výchovy, ale preverili aj poznanie dopravnej výchovy. V priebehu celej súťaže vládla v triede príjemná atmosféra. Držíme im palce, aby získali, čo najlepšie bodovanie.

        • Beseda o migrantoch
          • Beseda o migrantoch

            1. 12. 2015

            30. novembra sme privítali zástupcov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM), pani Mgr. Krajcárovú a pána Ing. Bavoľára, ktorí priblížili žiakom ôsmeho ročníka problematiku migrantov, prácu a zameranie tejto organizácie. Táto téma je v dnešnej dobe veľmi aktuálna. Žiaci kládli zaujímavé otázky. Dozvedeli sa o situácii a o spôsobe riešenia problematiky migrantov na Slovensku. Besedu pripravila koordinátorka ľudských práv Dr. Čontošová.

        • IV.A na exkurzii
          • IV.A na exkurzii

            29. 11. 2015

            V piatok 27. novembra sa žiaci zo 4.A vybrali spoznávať pamätihodnosti  "metropoly východu". Prezreli si nádherné historické stavby ako Jakabov palác, Dóm sv. Alžbety, budovu Štátneho divadla Immaculatu. Nakoniec vystúpili na Severnú vežu Dómu sv. Alžbety, odkiaľ videli historické centrum Košíc z vtáčej perspektívy.

        • Detská rozprávková Žilina
          • Detská rozprávková Žilina

            29. 11. 2015

            26. novembra sa uskutočnilo vyhodnotenie celoslovenského kola literárnej súťaže Detská rozprávková Žilina 2015. Medzi  vyše sto žiakov od 8 do 13 rokov, ktorí sa zapojili do súťaže v tvorbe rozprávky, patrili aj naši žiaci. Zuzana Kicková z 5. B získala 3. miesto a Michal Hudák z 5.A Čestné uznanie. Víťazom blahoželáme!

        • PRO EDUCO
          • PRO EDUCO

            30. 11. 2015

            26. novembra sa žiaci 9.A9.B triedy zúčastnili medzinárodného veľtrhu PRO EDUCO, zameraného na ponuku vzdelávania a uplatnenia sa na trhu práce. Žiaci mali možnosť získať informácie o stredných školách, pozrieť si prezentácie, či priamo vyskúšať niektoré pripravené aktivity. Výhodou je, že na jednom mieste bolo sústredených veľa škôl, z ktorých pedagógovia a študenti boli pripravení odpovedať na individuálne otázky žiakov, vysvetliť možnosti a výhody štúdia na danej škole. Žiaci si odniesli množstvo propagačných materiálov. Dúfame, že im táto návšteva pomôže správne si zvoliť svoje ďalšie štúdium.

        • Múzeum na kolesách
          • Múzeum na kolesách

            25. 11. 2015

            Múzeum na kolesách pricestovalo do našej školy medzi žiakov 1. stupňa dňa 25. novembra. Čo priviezlo? Vtipné scénky a rozhovory o tom, ako sa máme správať v autobuse, v divadle na ulici i medzi kamarátmi. Jednoducho slušné správanie medzi nami žiakmi a dospelákmi. Poučili sme sa i zabavili.

        • Projektový deň v IV.A triede
          • Projektový deň v IV.A triede

            25. 11. 2015

            "Krásavica na Dunaji", pod týmto názvom sa konal v piatok 20. novembra projektový deň v IV. A. Do činností dopoludňajších aktivít  uviedla žiakov mapka mysle. Žiaci sa začítali do príbehu o najužšom bratislavskom dome, čítanie s porozumením si overili na pracovnom liste. Spoznávali kultúrne pamiatky hlavného mesta,cez prezentáciu i skladanie rozstrihaných obrázkov, riešili zaujímavé matematické príklady, zabehali si počas aktivity "bež a čítaj". Celé dopoludňajšie vyučovanie boli žiaci zahltení aktivitami, ktoré vyvrcholili návrhom na vlastnú bankovku s logom Bratislavského hradu. Spolu sme tak strávili super vyučovanie.

        • Pedagogický deň
          • Pedagogický deň

            25. 11. 2015

            Metodické združenie pri ZŠ s MŠ  M. R. Štefánika zorganizovalo dňa 16. novembra, pre učiteľky prvého stupňa z Budimíra, Vtáčkoviec a Ličartoviec pedagogický deň na tému “Efektívne vyučovanie v mladšom školskom veku“. Cenné informácie o efektívnom vyučovaní a o hrách rozvíjajúcich komunikáciu a zdravý rozvoj osobnosti  nám odprezentovali:  PaedDr. Erika Viščorová, špeciálna pedagogička CŠPP a Mgr. Janka Roháčková, ktorým srdečne ďakujeme.

        • Hovorme o jedle
          • Hovorme o jedle

            24. 11. 2015

            Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do projektu "Hovorme o jedle". A opäť veľmi úspešne! Po vyhodnotení súťažno-vzdelávacej aktivity sme sa umiestnili v Zlatom pásme, z ktorého boli vylosované ešte 3 školy získavajúce cenu "Hyza"a my sme sa ocitli medzi nimi! Cieľom projektu je podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí, mládeže a dospelých pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie. Ďakujeme všetkým šikovným žiakom a skvelým pedagógom!

        • 3. ročník sixballového turnaja
          • 3. ročník sixballového turnaja

            21. 11. 2015

            20. novembra za účasti 6 základných škôl sme usporiadali už tretí ročník sixballového turnaja. Svoje športové nadanie si porovnali žiaci zo ZŠ Belehradská 21 v Košiciach, zo ZŠ Kysak, ZŠ Rozhanovce, ZŠ P.O. Hviezdoslava v Snine, žiaci zo ZŠ Veľká Ida a domáci. Naše zmiešané družstvo tvorili Veronika Majcherová, Sára Rečičárová, Martin Tóth a Dominik Mariňak. Víťazný pohár si odnieslo sninské družstvo, k čomu im srdečne blahoželáme! Naši žiaci si vybojovali pekné 2. miesto. Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník turnaja!

        • CERN - Továreň na sny
          • CERN - Továreň na sny

            21. 11. 2015

            Dňa 20. novembra sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili prednášky na Technickej univerzite v Košiciach pod názvom „CERN – TOVÁREŇ na SNY“. Poprední slovenskí vedci pôsobiaci v CERN-e: doc. Peter Chochula a prof. Karel Šafařík priblížili prácu vedeckých tímov a úspechy Slovenska na poli vedy a výskumu. CERN je európska výskumná organizácia, ktorá prevádzkuje najväčšie laboratórium na výskum častíc na svete. Sídli v Ženeve na francúzsko-švajčiarskych hraniciach a má 22 členských štátov. Slovensko je členským štátom od roku 1993. Ministerstvo školstva je odborným garantom členstva SR v CERNe a vykonáva koordináciu a zabezpečovanie účasti slovenských pracovísk. Hlavnou funkciou CERNu je skúmať vnútornú štruktúru látok pomocou urýchľovača častíc a ďalších projektov pre výskum fyziky vysokých energií. CERN je tiež rodiskom World Wide Web. Veľmi dôležitou súčasťou je vzdelávanie a výchova mladých.

            .

             

        • Projektový deň v IV.B triede
          • Projektový deň v IV.B triede

            20. 11. 2015

            Pri Prešporku na Dunaji“ aj takými slovami piesne by sme mohli opísať naše hlavné mesto, Bratislavu. Práve Bratislava bola hlavnou  témou, ktorá sa dnes 20. novembra prelínala celým projektovým dňom v IV.B triede. Žiaci sa prostredníctvom prezentácie oboznámili so zaujímavosťami a vecnými informáciami, ktoré súviseli s Bratislavou. Riešili úlohy na násobenie a pátrali v tajničkách po krajských mestách. Počítali vzdialenosti medzi hlavným mestom a krajskými mestami. Čítali si príbeh o "Najužšom Bratislavskom dome“. Vo dvojiciach si vyskúšali svoje zručnosti v čítaní s porozumením. Nechýbala ani zábava. Poskladali puzzle z obrázkov, ktoré tvorili pamiatky a historické budovy Bratislavy. Nakoniec maľovali návrh na bankovku, kde ústredným motívom sa stal Bratislavský hrad. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu