• Marec - mesiac knihy
          • Marec - mesiac knihy

            1. 4. 2016

            Síce sme ešte nedošli po posledné písmenko v Šlabikári, ale tlačené písmenká poznáme  všetky. Potešili sme sa nápadu čítať nielen zo Šlabikára. Mesiac marec sme v 1.A oslavovali každý deň s knihou. Tú sme si požičiavali medzi sebou a každý deň hodinu čítania začal iný spolužiak prečítaním textu na pokračovanie. Tak sa nám podarilo prečítať knihu Viktor v lese. Dokázali sme, že kniha je náš kamarát.  A že začal mesiac apríl? To nám vôbec nevadí. Do obehu sa dostala ďalšia kniha.

        • 22. marec Svetový deň vody
          • 22. marec Svetový deň vody

            1. 4. 2016

            "Voda nad zlato" alebo "Bez vody niet života" ...  tieto, ba aj iné múdrostí sú výpoveďou toho, že si človek, ako súčasť živej prírody ešte stále málo uvedomuje nevyhnutnosť vzácneho nápoja. Aj žiaci našej školy si 22. marca pripomenuli význam vody, potrebu chrániť ju pred znečistením a nevyhnutnosť vodou šetriť. Rôznymi aktivitami, tvorením plagátov, prezentácií, ochutnávaním minerálnych vôd a hier sa žiaci dozvedeli o skupenstvách a kolobehu vody, ako ja o oblastiach, kde vodovodný kohútik nie je samozrejmosťou. Ak ste náhodou vysmädli, nalejte si pohár čistej vody. Prajem vám - Na zdravie!

        • Rozprávková noc s Malou morskou vílou
          • Rozprávková noc s Malou morskou vílou

            30. 3. 2016

            Uplynulo už 180 rokov odvtedy, keď dánsky spisovateľ H. CH. Andersen napísal rozprávku Malá morská víla. Pri tejto príležitosti sme so žiakmi I.A, II.B a IV.B triedy zorganizovali „Rozprávkovú noc s Malou morskou vílou". Úlohou žiakov bolo precestovať desiatimi rozprávkami. Pri každej z nich splnili niekoľko zábavno - poučných rozprávkových úloh so zameraním na rozvoj čitateľskej gramotnosti. Na konci putovania našli žiaci ukrytý poklad.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

            26. 3. 2016

            21. marca 2016 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. 45 súťažiacich v troch vekových kategóriách postúpilo do školského kola. Krásu nášho jazyka vyjadrili umeleckým slovom. Tí, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, nás budú  8. apríla  2016 v Košiciach reprezentovať v okresnom kole. V prednese poézie:  Diana Sekeráková (III.A), Sofia Pavlíková (V.B), Radka Hudáková (VIII.A); v prednese prózy budú 12. apríla našu školu zastupovať: Alexandra Baltovičová (IV.B), Peter Tkáč (VI.B) a Lívia Kucková (VIII.A). Všetkým víťazom blahoželáme!

        • Dopravno-preventívna akcia  „Veľkonočný zajko v Košickom kraji“
          • Dopravno-preventívna akcia „Veľkonočný zajko v Košickom kraji“

            23. 3. 2016

            23. marca 2016 sa žiaci piateho ročníka zapojili do dopravno-preventívnej akcie "Veľkonočný zajko v Košickom kraji", ktorú už niekoľko rokov organizuje Okresné riaditeľstvo PZ v Košiciach. Akcia bola zameraná na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, povinnej výbavy motorového vozidla, na kontrolu používania bezpečnostných pásov, technický stav vozidla a iné priestupky. Žiaci rozdávali vlastnoručne namaľované obrázky VEĽKONOČNÝCH ZAJAČIKOV vzorným vodičom a KORBÁČIKY tým, ktorí urobili priestupok. Súčasne ich „pokarhali“ nasledujúcim veršíkom: „Pán vodič, pán vodič, dostávate tento bič. Priestupok ste urobili a nás takto ohrozili.“ „Vinníci“ sa priznali, že takýto trest je pre nich horší ako finančná pokuta. Veríme, že toto podujatie bolo pre obe zúčastnené strany poučné.

        • Beseda so spisovateľkou
          • Beseda so spisovateľkou

            20. 3. 2016

            Knihy nás sprevádzajú od najútlejšieho veku, sú s nami v čase radosti, či smútku, vedia nás naviesť do krajiny fantázie. Opäť prišiel mesiac marec, ktorý väčšina z nás pozná ako mesiac venovaný knihám. A my sme pri tejto príležitosti pozvali na besedu pani spisovateľku z nášho regiónu Annu Nečovú. Žiaci 1.B a 3.B triedy ju milo privítali a ona im svojím zaujímavým rozprávaním priblížila prácu spisovateľky, porozprávala o svojej ceste k písaniu rozprávok a prečítala im rozprávky zo svojej tvorby. Zodpovedala aj zaujímavé otázky žiakov. Besedu ukončila pesničkou, ktorú si s ňou spoločne zaspievali aj žiaci. Ďakujeme týmto pani spisovateľke Anne Nečovej, že nám svojou návštevou umožnila prežiť pekné a nezabudnuteľné chvíle.

             

        • Čin mesiaca
          • Čin mesiaca

            10. 3. 2016

            V januári i februári sme opäť oceňovali žiakov ocenením Čin mesiaca, ktorého cieľom je zvýšiť motiváciu detí cez pozitívnu spätnú väzbu a vyzdvihnutie ich dobrého správania. V januári bolo spolu navrhnutých 14 žiakov a ocenenie bolo udelené Jane Gregovej (IV.B) a Nine Bavoľárovej (IV.B) za 1. stupeň a Miriam Gregovej (VI.A) a Ivane Sabolovej (V.B) za 2. stupeň. Vo februári bolo navrhnutých 19 žiakov a ocenenie získala Dominka Taišová (II.B) za 1. stupeň a Marína Ovšaková (VIII.B) za 2. stupeň. Oceneným blahoželáme a povzbudzujeme ostatných k všímaniu si dobrých skutkov, ktoré robia ich spolužiaci. 

        • Lyžiarsky a snoubordingový výcvikový kurz
          • Lyžiarsky a snoubordingový výcvikový kurz

            6. 3. 2016

            V týždni od 22. februára do 26. februára 2016 naši žiaci absolvovali lyžiarsky a snoubordingový kurz v Tatranskej Lomnici. Napriek tomu, že tohtoročná zima je na sneh skúpa, účastníci kurzu si na zjazdovke pod Skalnatým plesom osvojili nielen základy lyžiarskej a snoubordingovej techniky, ale mnohí sa v nej aj zdokonalili. Okrem toho sa v Múzeu zimných športov oboznámili s bohatou históriou lyžovania v Tatrách. 

        • Výchovný koncert
          • Výchovný koncert

            4. 3. 2016

            Dňa 23. februára sa žiaci piateho a šiesteho ročníka zúčastnili na výchovnom koncerte v PKO v Prešove, ktorý pripravili študenti 5. ročníka hudobného umenia Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove. Koncert bol zameraný na pieseň v rôznych podobách a z rôznych krajín. Žiaci si vypočuli operu, operetu, šansón, muzikál, africkú ľudovú pieseň, japonskú meditačnú hudbu, ale aj naše ľudové piesne a tance. Koncert bol dynamický, pútavý a jeho príbeh pre deti zaujímavý. Ďakujeme za krásny umelecký zážitok!

        • Týždeň hlasného čítania
          • Týždeň hlasného čítania

            1. 3. 2016

            Mesiac knihy sa pomaly blíži a žiaci prvého stupňa sa rozhodli privítať ho s knihou v ruke. Na veľmi dôležitú úlohu sa podujali žiačky IV. B triedy, ktoré každý deň od 22.2. do 26. 2. navštívili deti v materskej škole a pred spaním im prečítali peknú rozprávku. Radosť z čítania mali nielen malí škôlkari, ale aj naše štvrtáčky, ktorým sa podarilo uspať aspoň niekoľkých malých poslucháčov. Čítanie prebiehalo aj v triedach prvých ročníkov. Prvákov rozprávkami potešili žiačky II. A, II. B, III. A a III. B triedy. Všetkým za pekný týždeň ďakujeme!

        • Európa v škole - okresné kolo
          • Európa v škole - okresné kolo

            24. 2. 2016

            18. február 2016 patril vyhodnoteniu okresného kola celoslovenskej súťaže Európa v škole. Do okresného kola sa zapojilo 168 súťažiacich zo základných škôl okresu Košice - okolie a Gymnázia Š. Moysesa v Moldave. Najúspešnejší žiaci sa umiestnili na prvých troch miestach v písomnej, umeleckej i multimediálnej oblasti. Víťazi budú náš okres reprezentovať v celoslovenskom kole. Srdečne blahoželáme a prajeme úspešné umiestnenie v celoslovenskom kole! Výsledkovú listinu nájdete TU vysledkova_listina.pdf

        • Valentínska kvapka krvi
          • Valentínska kvapka krvi

            14. 2. 2016

            Ďakujeme veľmi pekne všetkým, ktorí sa dňa 12. februára 2016 v školskom klube našej školy zúčastnili akcie s názvom "Pre Teba kvapka, pre druhého život!" a darovali, alebo chceli darovať svoju krv. Týmto činom prejavujeme spolupatričnosť a solidaritu tým, ktorí to najviac potrebujú. 

        • Seminár o umeleckom prednese
          • Seminár o umeleckom prednese

            2. 2. 2016

            1. február 2016 patril učiteľom slovenského jazyka a literatúry. Učitelia okresu Košice-okolie a Košice mesto ho venovali odbornému semináru pod názvom "Osobitosť umeleckého prednesu a jeho hodnotenie", ktorý zorganizovala naša škola v spolupráci s Okresným úradom Košice - odborom školstva, Úniou žien Slovenska a Štátnou vedeckou knižnicou v Košiciach. Pod vedením lektorky Mgr. Evy Grohovej, členky poradného zboru pre detský prednes, si na praktických ukážkach učitelia overili aktuálne trendy detského prednesu, výrazové spracovanie textu, kritériá hodnotenia a v skupinách hodnotili umelecký prednes poézie a prózy recitátorov. Získané poznatky využijú pri príprave žiakov na recitačné súťaže.

        • ŠALIANSKY MAŤKO
          • ŠALIANSKY MAŤKO

            31. 1. 2016

            25. januára 2016 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Do tajov slovenských povestí prítomných uviedlo 38 žiakov 2.-7. ročníka v troch kategóriách. Do okresného kola, ktoré bude 8. februára 2016, postúpili: Diana Sekeráková (3.A), Juraj Hvizdoš (4.B) a Mária Lešková (7.B). Víťazom blahoželáme a držíme prsty v okresnom kole!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu