• Dopraváčik
          • Dopraváčik

            22. 12. 2016

            Mesiac november bol venovaný v našej materskej škole dopravnej výchove. Poznatkami z oblasti pravidiel cestnej premávky, správania sa v autobuse, vo vlaku .... Praktickými skúsenosťami a zážitkami chceme získavať požadované kompetencie z oblasti dopravnej výchovy, vybudovať u detí návyk bezpečného prechádzania cez cestu, zvyšovať povedomie o možných nebezpečných situáciách a hľadať možnosti, ako týmto situáciám predchádzať, posilňovať starostlivosť o svoje zdravie a neohrozovať zdravie iných. Uplatňovať bezpečnú jazdu na základe zážitkového učenia je pre deti veľmi prínosné a obohacujúce. Naše deti to zvládli na výbornú o čom svedčia aj fotky a veľkým ocenením pre nich bolo získanie prvého oficiálneho Vodičáku, kým nezískajú ten ozajstný.

        • Divadelné predstavenie Puss in boots
          • Divadelné predstavenie Puss in boots

            21. 12. 2016

            Dňa 16. decembra sme sa so žiakmi 5. a.6. ročníka zúčastnili predstavenia v anglickom jazyku. Rozprávka o šikovnom kocúrovi sa páčila nielen našim žiakom, ale oslovila aj učiteľov. Žiaci si mohli vychutnať cudzí jazyk v známom príbehu. Herci predviedli nielen herecké a jazykové zručnosti, ale použili tiež hudobné a tanečné prvky. Starý mlynár prenechal neobyčajného kocúra svojmu najmladšiemu synovi, lebo iba on si to svojou usilovnosťou zaslúžil. Tak ako vždy v rozprávkach, aj tu zvíťazilo dobro a chudobný mlynárov syn sa stal kráľom. Nebojme sa urobiť niečo pre svoje šťastie, nevzdávajme sa a skúsme meniť veci k lepšiemu. Po predstavení naši žiaci strávili pekné chvíle na vianočných trhoch so svojimi triednymi učiteľmi. Počasie nám prialo, slniečko sa na nás smialo a nám sa dobre nakupovalo.

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

            21. 12. 2016

            Dňa 5.12.2016 sa na našej uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Súťažilo sa v kategóriách G - 5. ročník, F - 6. a 7. ročník, a E - 8. a 9. ročník základnej školy. Cieľom Geografickej olympiády je rozvíjať záujem žiakov o geografiu ako nosného predmetu poznávania krajiny a prírody. Vo všetkých kategóriách bol pre žiakov zostavený písomný test pozostávajúci z teoretickej a praktickej časti.Z každej kategórie postupujú prví traja súťažiaci do okresného kola, ktoré sa uskutoční vo februári 2017. Víťazom srdečne blahoželáme a prajeme úspešnú reprezentáciu  v ďalších postupových kolách.

        • Advent
          • Advent

            28. 11. 2016

            Dňa 24. novembra sa žiaci druhého stupňa začali pripravovať na príchod najkrajších sviatkov v roku "Vianoc". Pri výrobe adventných vencovadventných kalendárov nám zneli vianočné melódie, ktoré spolu s vôňou ihličia spríjemnili atmosféru. Popri práci sme ochutnali aj vianočný čaj. Výsledok nášho tvorivého popoludnia si môžete pozrieť tu.

        • Robotická show
          • Robotická show

            27. 11. 2016

            Žiaci V.B triedy sa 25. novembra zúčastnili „Robotickej Show“, ktorá sa uskutočnila na Gymnáziu, Alejová 1 v Košiciach. Akcia bola zrealizovaná v rámci Európskeho týždňa robotiky a jej zmyslom bola popularizácia robotiky medzi žiakmi základných a stredných škôl. 

        • Dopraváčik
          • Dopraváčik

            27. 11. 2016

            Dňa 24. novembra sa uskutočnila dopravná súťaž pre žiakov 1. stupňa pod názvom „Dopraváčik - bezpečne na ceste“, pod vedením koordinátorky dopravnej výchovy Mgr. Ivety Kynclovej. Cieľom súťaže bolo upevniť a overiť si poznatky o dopravných značkách, bezpečnom správaní na ceste i mimo nej. Všetky úlohy boli zamerané na vedomosti z dopravnej  výchovy. Súťažilo 9 trojčlenných družstiev. Zábavné úlohy, doplňovačky, hádanky, či skladanie puzzle vyčarili úsmev u všetkých súťažiacich, ktorí s veľkým nasadením zvládli zadané úlohy. 

        • Katarínska veselica
          • Katarínska veselica

            27. 11. 2016

            22. novembra sa žiaci 1. stupňa ponorili do zábavy, tanca a súťaženia, pretože sa v našej škole konala „Katarínska veselica“. Zavítal k nám obľúbený ujo Ľubo, ktorý piesňami a tancami zabával deti. Veselými pesničkami rozveselil všetkých a potešil každú detskú dušičku. Deti sa veru zabávali, zasmiali a aj zasúťažili. Veríme, že ujo Ľubo k nám zavíta aj na budúci rok a my sa už teraz tešíme na jeho veselé pesničky a tančeky.

        • Olympiáda z anglického jazyka
          • Olympiáda z anglického jazyka

            27. 11. 2016

            Jazykovo najzdatnejší žiaci 6.-9. ročníka sa zúčastnili školského kola olympiády z anglického jazyka. Dňa 22. novembra vyučujúce jazykov za prítomnosti pani riaditeľky vyhodnotili výsledky a odovzdali diplomy a ceny víťazom. Víťazom ešte raz blahoželáme a ostatným želáme viac energie a sebamotivácie do ďalšieho súboja. Výsledkové listiny si môžete pozrieť TU kat_1A.xlsx, kat_1B.xlsx

        • Rozumiem, čo čítam
          • Rozumiem, čo čítam

            25. 11. 2016

            Žiaci 5.-8. ročníka si prostredníctvom kvízu Rozumiem, čo čítam 24. novembra overili svoje čitateľské zručnosti. Zaujímavými aktivitami spoznávali nielen slovenský jazyk a literatúru, ale prešli prierezom systematického skvalitňovania práce s poznatkami aj z iných predmetov. Pracovali v dvoch kategóriách: I. kategóriu tvorili žiaci 5. -6. ročníka, kde najúspešnejšie bolo družstvo žiakov 6. C a v II. kategórii 7. – 8. ročníka štvorčlenné družstvo 8.A. Vďaka kvízu všetci žiaci pochopili, že čitateľská gramotnosť je pre každého človeka veľmi dôležitá, lebo vychádza z nášho každodenného života.

        • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry
          • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

            18. 11. 2016

            V priestoroch Kultúrno-vzdelávacieho centra Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach sa 15. novembra 2016 uskutočnilo okresné kolo 9. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, kategória C, ktorého povereným organizátorom bola naša škola. Do okresného kola postúpilo 20 víťazov školských kôl OSJL v okrese Košice-okolie. Súťažiaci si mohli navzájom porovnávať vedomosti a zručnosti zo slovenského jazyka a literatúry v písomnej a ústnej časti. Na 1. mieste sa umiestnila Nicol Fedurcová, ZŠ Družstevná pri Hornáde, ktorá bude v krajskom kole OSJL reprezentovať okres Košice-okolie. Blahoželáme! Výsledkovú listinu si môžete pozrieť TU Vysledk_listina_OK_OSJL_2016_katC.xls

        • Rovesnícke vzdelávanie v materskej škole
          • Rovesnícke vzdelávanie v materskej škole

            17. 11. 2016

            Členky Kolégia Zelenej školy Marcela Maková a Viktória Matová zo 7.B sa v utorok 15. novembra vybrali do našej materskej školy, aby predškolákom prezentovali informácie o vode. Táto téma je pre nás prioritnou témou programu Zelená škola v tomto certifikačnom období. Dievčatá budúcim žiakom najprv prečítali rozprávku "Prečo sú rybky vo vode ticho", potom pokračovali zaujímavými aktivitami, ktoré si pripravili. Zamerali sa na rôzne typy vôd, použitie vody a hlavne jej šetrenie. Takéto rovesnícke vzdelávanie sa deťom veľmi páčilo, na konci boli za usilovnú prácu odmenené. 

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

            17. 11. 2016

            Tak ako naši žiaci urobili radosť svojimi vyrobenými záložkami českým priateľom z Horažďovíc, takisto sme sa potešili aj my, keď nám prišiel balíček s ich záložkami. Hneď sme ich rozdali žiakom, aby ich využívali pri čítaní a pripomínali im zrealizovaný výmenný projekt podporujúci čítanie.

        • Týždeň hlasného čítania
          • Týždeň hlasného čítania

            15. 11. 2016

            Uplynulý týždeň sa v našej škole niesol v znamení hlasného čítania. Na začiatku každej hodiny slovenského jazyka a literárnej výchovy v každej piatackej a šiestackej triede čítali žiaci z vyšších ročníkov svojim mladším spolužiakom príbehy z kníh Detským srdiečkamZ babičkinej truhlice. Z každého prečítaného príbehu si žiaci odniesli peknú myšlienku a ponaučenie. Aj takýmto spôsobom  sa snažíme zvyšovať ich čitateľskú gramotnosť a podporovať ich kladný vzťah k čítaniu kníh, z ktorého budú mať aj radosť, aj zábavu. Ďakujeme všetkým čitateľom!

        • Sixballový turnaj
          • Sixballový turnaj

            12. 11. 2016

            11. novembra sme usporiadali 4. ročník sixballového turnaja o Pohár riaditeľky školy. Zúčastnilo sa ho 6 škôl, medzi ktorými zvíťazilo naše družstvo v zložení V. Majcherová (VIII.A), M. Lešková (VIII.B), Ľ. Kohút (VIII.A) a D. Tomašiak (VIII.B). Blahoželáme!

        • Dobrovoľníček v akcii
          • Dobrovoľníček v akcii

            10. 11. 2016

            Deti z krúžku Dobrovoľníček v spolupráci so 4.B triedou dňa 3. a 4. novembra urobili radosť tým najstarším v našej obci. Našim babkám a dedkom darovali predovšetkým detskú radosť, svoj úsmev, milé slovo a darček od obecného úradu Budimír. Tešíme sa z každej príležitosti pomôcť a byť užitočnými pre našu školu a obec.
             

        • Deň materských škôl
          • Deň materských škôl

            8. 11. 2016

            4. novembra sme v materskej škole spolu s rodičmi oslávili "Deň materských škôl", ktorý je  významným medzníkom v dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku. 4. novembra 1829 bola založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska. Jej zakladateľkou bola grófka Mária Terézia Brunswická. Česť a vďaka patrí tejto grófke za to, že vystihla špecifikum didaktiky materskej školy už v jej počiatkoch: "Tieto malé deti tak vyučujú, že ani nevedia, že sa učili, a celý čas trávia tak, že si myslia, že sa len hrali". Každé dieťa je jedinečná bytosť schopná pozitívneho vývoja. Chceme, aby v našej materskej škole mohlo každé dieťa zažiť pocit úspechu a šťastia. Hra je pre dieťa darom, ktorý treba intenzívne vnímať a ďalej ho pozitívne rozvíjať. Ďakujeme rodičom, že sa zúčastnili edukačných hier a spolu s nami a svojimi deťmi oslávili tento výnimočný deň.

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

            8. 11. 2016

            Aj  v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do československého výmenného projektu Záložka do knihy spája školy, ktorý vyhlásila Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave a Knižnica Jiřího Mahena v Brne. Počas mesiaca október sme so žiakmi vyrábali rôzne záložky, ktoré sme pred jesennými prázdninami poslali partnerskej škole. Toho roku ňou bola Základná škola J. A. Komenského Horažďovice, ktorá sa nachádza v okrese Klatovy v Plzenskom kraji.  Najväčším ocenením našej práce bolo, keď nám partneri napísali: „Tak krásné a pečlivě vyrobené záložky jsme ještě neměly.“ Naše záložky im urobili veľkú radosť, veď posúďte sami.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu