• Národní dejatelia v Martine
          • Národní dejatelia v Martine

            1. 10. 2017

            Za krásneho letného počasia sa vybrali ôsmaci 27. júna do Martina po stopách národných literárnych dejateľov. Navštívili Národnú knižnicu, Literárne múzeum, ktoré je v historickej budove Matice slovenskej, prvej inštitúcie Slovákov od roku 1863. Zachytáva najvýznamnejšie literárne pamiatky od najstaršej slovenskej literatúry až po 20. storočie. Žiaci si prezreli aj najvzácnejšie rukopisy, ktoré poukazujú na históriu slovenského národa. Súčasťou múzea je Národný cintorín. Je národnou kultúrnou pamiatkou, miestom posledného odpočinku významných osobností slovenského života už od 18. storočia. Ôsmaci ukončili jednodňovú exkurziu príjemným občerstvením, nákupmi suvenírov a spomienkou na našich dejateľov. Plní zážitkov absolvovali trojhodinovú cestu vlakom do svojich domovov.

        • Medzi zvieratkami
          • Medzi zvieratkami

            1. 10. 2017

            28.6.2017  Išiel vláčik  šušušu, vezol VI.B našu. Kam  to bolo? Ďaleko?  Do Liptovského Mikuláša do ZOO. Zvieratká ich vítali, pohladkať sa nechali. Mamky  sa tiež pridali, papagáje držali. Odniesli si  plnú náruč zážitkov, výlet ukončili školskou hymnou..   

        • Potulky historickým centrom Košíc
          • Potulky historickým centrom Košíc

            28. 6. 2017

            V utorok 27. júna žiaci III.A triedy prežili krásny slnečný deň prehliadkou historických pamiatok Košíc. V planetáriu, expozícii Technického múzea v Košiciach si upevnili a obohatili svoje vedomosti o vesmíre, slnečnej sústave, planétach a súhvezdiach. V múzeu si prezreli veľa exponátov, ale aj kompas a ďalekohľad, ktoré patrili M.R. Štefánikovi. Na záver si oddýchli v mestskom parku, kde si skúsili rôzne preliezačky a prezreli si sochy z hliny.

        • Knižnica pre mládež mesta Košice
          • Knižnica pre mládež mesta Košice

            21. 6. 2017

            Žiaci 3.A a 4.B triedy navštívili knižnicu pre mládež v Košiciach, hlavnú pobočku v LitParku. Zaujala ich nielen vonkajšia architektúra budovy, ale aj vnútorné priestory knižnice. Dozvedeli sa nové informácie o knihách a zapojili sa do aktivít, ktoré boli pre nich pripravené. V priestoroch LitParku sme si všimli aj práce žiakov z našej školy.

        • Nádejné záhradné architektky
          • Nádejné záhradné architektky

            21. 6. 2017

            20. júna sa dievčatá V.A a V.B triedy na poslednej hodine techniky premenili na nádejné záhradné architektky.  Pred spolužiačkami nielen prezentovali a obhajovali svoje návrhy na záhrady, parky, či školský areál, ktoré pripravovali na predchádzajúcej hodine v školskom altánku, ale takisto odpovedali na  zvedavé otázky. Tie sa týkali rôznych technických riešení a využitia materiálov.  Výsledkom bola galéria mnohých originálnych návrhov, ktoré by určite našli svojich záujemcov. Výborne dievčatá!

        • Deň múz
          • Deň múz

            18. 6. 2017

            Dňa 25. mája 2017 sa žiačky a žiaci našej školy už tradične aktívne zúčastnili súťaže DEŇ MÚZ, organizovanej Základnou školou v Trstenom pri Hornáde. Na 20. ročníku tejto súťaže nás reprezentovali: Petra Kukuricášová, Natália Bačová, Alexandra Baltovičová, Juraj Hvizdoš, Dominika Kolodová, Viktória Tompošová, Daniel Duplák, Chiara Ľašová a v neposlednom rade skvelý heligónkar Patrik Lukáč. Veľmi sa tešíme z úspechov našich žiačok, ktoré získali tieto umiestnenia: Petra Kukuricášová/I.A/-1. miesto v 1. kategórii za spev ľudovej piesne, Viktória Tompošová/VII. A/- 3. miesto v 3. kategórii za spev ľudovej piesne, Alexandra Baltovičová /V. B/ - 1. miesto v 2. kategórii za maľbu, Dominika Kolodová/V.B/ - 2. miesto v 2. kategórii za poéziu. 

        • Exkurzia v Nižnej Myšli
          • Exkurzia v Nižnej Myšli

            14. 6. 2017

            Žiaci 6. ročníka sa zúčastnili exkurzie v Nižnej Myšli. Navštívili tam Myšľanské múzeum, ktoré sa nachádza v budove bývalého premonštrátskeho kláštora, pochádzajúceho z 13. storočia. Múzeum prezentuje a zhromažďuje archeologické a kultúrne pamiatky z regiónu, prevažne z vykopávok lokality opevnenej remeselníckej osady starej 3400-3700 rokov, zo staršej a začiatku strednej doby bronzovej. V múzeu sa nachádzajú vykopané nádoby, rôzne bronzové, kamenné, kostené predmety, niektoré európske unikáty, napr. rituálny chlieb starý 3400 rokov, hroby kovolejárov, detské hračky, vozíky a iné predmety, ktoré si naši žiaci zo záujmom prezreli. Prehliadku sme ukončili nákupom suvenírov na pamiatku miesta, kde sme strávili príjemné chvíle.

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

            8. 6. 2017

            Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do medzinárodnej súťaže Matematický Klokan. Súťažilo 165 žiakov. Medzi  20% najúspešnejších riešiteľov na Slovensku sa umiestnili 20 žiaci našej školy. Šapiónom školy sa stala žiačka 2.A triedy Michaela Vasiľová. Úspešným riešiteľom blahoželáme!

        • Kvíz z anglického jazyka
          • Kvíz z anglického jazyka

            8. 6. 2017

            V pondelok 29. mája si naši žiaci 6.- 8. ročníka vyskúšali vedomosti v kvíze z anglického jazyka. Kvíz bol zameraný na všeobecný prehľad o Britskom kráľovstve. Žiaci sa museli popasovať s 15 otázkami z rôznych oblastí - z histórie, literatúry, fyziky, športu a filmu a samozrejme anglických reálií.  Štvorčlenné tímy sa skutočne snažili a úspešne reprezentovali svoje triedy.  A tu sú ich výsledky: 1. miesto - 8.A, 2. miesto - 8.B a 7.B a 3. miesto - 6.B. Víťazom blahoželáme a ostatných povedieme cestou k úspechu možno už na budúci rok. 

        • Prezentačný deň cudzích jazykov
          • Prezentačný deň cudzích jazykov

            8. 6. 2017

            Žiaci 6.-9. ročníka ukázali svoje vedomosti a zručnosti z jazykov, ktoré sa učia na našej škole. Žiakom piatych ročníkov predstavili svoje prevažne powerpointové prezentácie v anglickom, nemeckom a ruskom jazyku. Témy prezentácií boli rôznorodé, a tak sa žiaci dozvedeli nové informácie nielen o našich hrdinoch a regiónoch, o ruských jedlách a suveníroch, ale aj o pamiatkach Londýna a úžasnom výlete v USA. Nikdy nevieme, možno aj táto skúsenosť pomôže piatakom a ich rodičom pri výbere druhého jazyka.

        • Prírodou okom a krokom
          • Prírodou okom a krokom

            8. 6. 2017

            4. ročník prírodovednej súťaže Prírodou okom a krokom sa konal v stredu 7. júna. Štvorčlenné družstvá z každej triedy II.stupňa si v nej preverili svoje vedomosti z biológie, chémie a geografie. Súťažili na ôsmich stanovištiach v exteréri školy. Väčšina úloh bola zameraná na vodu v súvislosti s prioritnou témou Zelenej školy. Za pomoc pri organizácii ďakujeme našim deviatačkam.

            smiley

        • Projektový deň zo slovenského jazyka a literatúry
          • Projektový deň zo slovenského jazyka a literatúry

            6. 6. 2017

            6. júna sa uskutočnil projektový deň zo SJL, na ktorom žiaci 6. - 9. ročníka prezentovali svoje práce v PowerPointe pred žiakmi piateho ročníka. Vedomosti, ktoré získali na hodinách informatiky, využili pri spracovaní jednotlivých tém. Pochválili sa nielen pestrosťou prác, ale niektorí zamerali svoje projekty i na čítanie zaujímavých a obľúbených  kníh, ktoré aj ostatným prítomným žiakom odporúčali prečítať. Poučnou bola prezentácia o netikete a jej pravidlách pri práci s internetom. 17 žiakov dokázalo, že informačné technológie im nie sú cudzie a že pravidelnou prípravou môžu svoje poznatky iba zdokonaľovať.

        • Súťaž v atletike
          • Súťaž v atletike

            5. 6. 2017

            25. mája sa žiaci našej školy zapojili do súťaže v Atletike starších žiakov, ktorá sa konala v Moldave nad Bodvou. Súťažili v disciplínach beh na 60m, beh na 300m, beh na 800m, hod kriketovou loptičkou a skok do diaľky. Napriek tomu, že nezískali medajlové pozície, pprekonali sami seba a  ukázali, že šport je im blízky. Ďakujeme!

        • Slovanská pieseň
          • Slovanská pieseň

            5. 6. 2017

            3. júna, keď väššina žiakov oddychuje, sa 10 žiakov našej školy zúčastnilo súťaže Slovanská pieseň v Prakovciach. Boli to Nikola Balogová z II.A, Lucia Zátorská a Liana Capková zo IV.B, Emma Thurová z V.A, Viktória Tompošová zo VII.A, Denisa Goliášová, Veronika Majcherová z VIII.A, Mária Lešková z VIII.B a Marína Ovšaková z IX.A. Zapojila sa aj Lívia Kucková, bývalá žiačka našej školy. Hudobný doprovod, vďaka ktorému bol výborný spevácky prejav  slovanských a slovenských piesní ešte emotívnejší zabezpečil Patrik Lukáč. Odmenou súťažiacim bolo výborné strieborné a bronzové pásmo, ktoré získali,  a takisto aj obdiv divákov a obyvateľov obce, ktorých spontánne zabávali svojím spevom, keď po súťažných vystúpeniach kráčali po ulici Prakoviec. Milí naši žiaci, všetkým Vám blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu!

             

        • Ušká plné príbehov
          • Ušká plné príbehov

            4. 6. 2017

            Veľmi sa tešíme, že naša materská škola mala možnosť zapojiť sa do projektu Ušká plné príbehov. Vďaka pani Mgr. Alene Štrompovej, predsedníčke Občianskeho združenia Úlet, sa čítalo aj u nás. Do materskej školy prišla čítať pani Andrea Gieciová Čusová, moderátorka. Okrem krásneho zážitku z čítania sme dostali aj knižku a hračku. Projekt podporili spisovatelia Gabriela Futová, Valentín Šefčík a Zuzana Štelbaská a je organizovaný pod záštitou primátora mesta Košice Richarda Rašiho. Veľmi pekne ďakujeme.

             

        • Deň detí
          • Deň detí

            14. 6. 2017

            2. júna sme športovými súťažami, zábavou a hrami oslávili Deň detí. Svojou hojnou účasťou a zapojením nás potešili rodičia našich žiakov. Mamky napiekli sladké dobroty, oteckovia sa zapojili do športových hier a súťaží. Vďaka sponzorom deti dostali pekné darčeky a občerstvenie. Ďakujeme Rodičovskému združeniu, spoločnostiam EmaTrade, MilkAgro a obecným úradom v  Budimíre, BretejovciachJanovíku, Novej PolhoreSeniakovciach a Vtáčkovciach za sponzorské príspevky a dary, vďaka ktorým mali deti krajšiu oslavu. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu