• Regionálna súťaž v prednese slovenských rozprávok
          • Regionálna súťaž v prednese slovenských rozprávok

            1. 10. 2017

            V  priestoroch Vzdelávacieho centra Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach sa 29. septembra 2017 uskutočnilo regionálne kolo súťaže v prednese slovenských rozprávok Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas, venované slovenskému rozprávkarovi Pavlovi Emanuelovi Dobšinskému. Hlavným organizátorom bola naša škola v spolupráci s MO Matice slovenskej Košice III, OO Únie žien Slovenska Košice IV, Košice-okolie a Štátnou vedeckou knižnicou v Košiciach. V príjemnom prostredí sme si vypočuli krásne slovenské rozprávky, ktoré súťažiaci predniesli v ľubozvučnej slovenčine. Aj naši žiaci získali pekné ocenenia. V I. kategórii sa Natália Bačová /4.B/ umiestnila na 2. mieste a v II. kategórii Juraj Hvizdoš /6.B/ obsadil 3. miesto. Výsledkovú listinu si môžete pozrieť TU Vysledkova_listina_2017.pdf. Víťazi regionálnej súťaže budú reprezentovať okres Košice-okolie 18. októbra 2017 v Drienčanoch.

        • Deň s autorom
          • Deň s autorom

            28. 9. 2017

            V rámci Erasmus+ projektu „Today a reader tomorrow a leader“ktorý sa primárne zameriava na podporu čítania a rozvíjanie zručnosti práce s textom, sme v utorok strávili celý deň s vybraným spisovateľom. Každá trieda mala možnosť prostredníctvom zážitkových foriem učenia spoznať jedného svetovo známeho spisovateľa pre deti a mládež. Naši žiaci sú veľmi kreatívni a do aktivít sa zapojili s veľkou chuťou. Na spracovanie témy využili fantáziu a zhotovili rôzne nádherné diela: plagáty, záložky, vytvorili bábky, roboty​, knihu či natočili video, v ktorom daného autora predstavili. Na záver si navzájom odprezentovali výsledky celodennej práce.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

            28. 9. 2017

            26. september je už od roku 2001 vyhlásený Radou Európy za Európsky deň jazykov. Cieľom tohto dňa je zvýšiť povedomie o jazykovej a kultúrnej rozmanitosti Európy. Ďalším dôvodom, prečo by sme si mali uvedomiť potrebu vzdelávania jazykov je trh práce. Všetci predsa vieme, že naše deti majú lepšiu šancu sa zamestnať, ak budú pohotoví v cudzích jazykoch. Aj to je jedna z priorít našej školy. Preto sme sa na tento deň náležite pripravili. Po rozhlasovej relácii, ktorá poskytla žiakom viac informácií o Európskom dni jazykov, nasledovala hymna jazykov. Túto hymnu naspievali naši žiaci. Potom si žiaci vychutnali cudzojazyčnú náladu na školskom dvore. K ďalším aktivitám sa pridali aj žiaci 9.B, ktorí vypracovali krásne slovníky "My dictionary from reality". Práca ich veľmi bavila. Dôkazom toho sú ich pekné a hodnotné výstupy, s ktorými sa prišli pochváliť aj do ostatných tried. Chválime a ďakujeme.

        • Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas
          • Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

            29. 9. 2017

            26. septembra 2017 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenských rozprávok Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas. Do súťaže sa zapojilo 15 žiakov. V I. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Natália Bačová /4.B/, 2. miesto obsadili Tadeáš Zlacký /3.B/, Martin Džbor /2.B/ a Katarína Rybárová /2.B/. 3. miesto získali Eliška Kapráľová /3.A/, Terézia Sičáková /4.A/ a Dominika Taišová /4.B/. V II. kategórii 1. miesto získal Juraj Hvizdoš /6.B/, 2. miesto Alexandra Baltovičová /6.B/ a Matej Gamčík /6.B/, 3. miesto Emma Thurová /6.A/  a Ema Vadaszová /6.A/. Víťazom blahoželáme, Natália Bačová a Juraj Hvizdoš nás budú reprezentovať v regionálnom kole 29. septembra 2017 v Košiciach. Držíme im palce!

        • O koliesko viac
          • O koliesko viac

            29. 9. 2017

            5. septembra 2017 sa časť tímu mladých vynálezcov FAMASP zo VII.A - Alex, Michal a František zúčastnili na živom vysielaní RTVS Regina. V relácii O koliesko viac, do ktorej boli pozvaní ako finalisti celoslovenskej súťaže projektu iKid, odpovedali na zvedavé otázky pani redaktorky týkajúce sa celého procesu zrodu ich vynálezu - náramku s čipom na školskú dochádzku. Prezradili, čo všetko bolo potrebné urobiť aby samotný nápad dostal nielen reálnu podobu, ale aj fungoval a bol zaujímavý aj pre širšiu verejnosť. Chlapci ukázali, že sú nielen šikovní vynálezcovia, ale aj odvážni mladí ľudia, ktorí sa neboja vystúpiť pred rozhlasovými mikrofónmi a televíznymi kamerami, za čo ich prítomní diváci odmenili potleskom. 

        • Výsledky volieb do Rady školy
          • Výsledky volieb do Rady školy

            29. 9. 2017

            Dňa 25. septembra 2017 sa uskutočnili voľby zástupcov rodičov žiakov základnej školy do Rady školy. Volebná komisia v zložení I. Kotíková, PaedDr. L. Fialková, Mgr. M. Šuflitová odovzdala tieto výsledky: Z celkového počtu 84 hlasovacích lístkov bolo 83 platných a 1 neplatný. Kandidáti získali nasledovný počet hlasov: Paločko Marek 38 hlasov, Bačová Monika 36 hlasov, Tomková Žofia 30 hlasov, Dulebová Erika 21 hlasov, Sekeráková Stanislava 21 hlasov, Doľáková Soňa 16 hlasov, Gunišová Iveta 16 hlasov, Lukáčová Jaroslava 13 hlasov. Výsledky volieb sú kedykoľvek k nahliadnutiu v škole. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí sa volieb zúčastnili. 

        • Darujte Vianoce 2016
          • Darujte Vianoce 2016

            21. 12. 2016

            Vďaka grantovému programu Darujte Vianoce 2016 Nadácie Orange sme spolu s deťmi spríjemnili predvianočné obdobie obyvateľom Centra sociálnych služieb v Drienove. Napečené perníčky, vlastnoručne vyrobené darčeky a milý kultúrny program s tradíciou Vianoc potešil starkých, ktorí v tomto zariadení trávia svoju starobu. 

        • Čítanie s pánom Mrkvičkom
          • Čítanie s pánom Mrkvičkom

            18. 12. 2016

            Medzi žiakov našej školy zavítal 13. decembra pán Mrkvička (vlastným menom Tibor Hujdič), ktorý pútavo previedol netradičné zaujímavé divadelné čítanie z najlepších detských kníh žiakom 3. a 4. ročníka. Operácia Orech a iné dedkoviny, od autorky Andrey Gregušovej a od Arnolda Lobela o dvoch žabiakoch Kvak a Čľup sa boja radi. Príbehy z kníh nedokončil a deti samy dotvárali príbeh. Pre všetkých to bolo zábavné aj poučné čítanie. Pre siedmakov si pripravil pán Mrkvička knižné hádanky. Žiakom predstavil 10 súčasných kníh pre mládež. Prostredníctvom kvízu hádali v skupinách. Na základe intuície mali uhádnuť, z ktorej knihy bol prečítaný úryvok. Medzi otázkami sa vyskytli aj úlohy iného rázu, ktoré im boli veľmi blízke. Žiakom odporučil niekoľko knižných titulov pre mládež, ktoré ich zaujmú, pobavia aj poučia. Všetci prítomní konštatovali, že čítanie je pre každého človeka veľmi dôležité a za netradičné čítanie sa pánovi Mrkvičkovi poďakovali potleskom.

        • Vianočná akadémia
          • Vianočná akadémia

            18. 12. 2016

            18. december dýchal vianočnou atmosférou, ktorú vytvorili naši žiaci svojím vianočným programom. Vianočná akadémia bola rozprávkovo krásna, stretli sme tam Bambuľku, Snehulienku, Zlatovlásku, Popolušku, Perinbabu, Deduška Večerníčka, Mrázika aj Alibabu. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí sa akadémie zúčastnili. Veľké poďakovanie patrí taktiež Mgr. Monike Bačovej, predsedníčke Rady školy, ktorá sa každoročne stará o občerstvenie v podobe chutných pagáčikov. 

             

        • Spolupráca so SČK
          • Spolupráca so SČK

            13. 12. 2016

            Dňa 8. decembra pri príležitosti slávnostného odovzdávania Jánskeho plakiet za bezpríspevkové darovanie krvi doplnili príjemnú atmosféru hudobným programom naše deti. V tento slávnostný deň boli ocenené aj naše pani učiteľky p. S. Filipová a p. M. Slivková za osobný prínos v rozvoji darcovstva krvi. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu so Slovenským Červeným krížom

        • Kvíz Práva dieťaťa
          • Kvíz Práva dieťaťa

            15. 12. 2016

            Pri príležitosti Dňa ľudských práv, ktorý sme si pripomenuli 10. decembra sa na 1.stupni uskutočnil kvíz „Práva dieťaťa“. Blahoželáme víťazom a ďakujeme všetkým trojčlenným družstvám, ktoré reprezentovali svoje triedy.

        • Beseda s dobrovoľníkom z Linky detskej dôvery
          • Beseda s dobrovoľníkom z Linky detskej dôvery

            10. 12. 2016

            Dňa 8. decembra sa uskutočnila pre žiakov 3. a  4. ročníka našej školy beseda s dobrovoľníkom Linky detskej dôvery. Dozvedeli sa zaujímavé a dôležité informácie o význame linky a o tom, ako pomáha deťom, o práci dobrovoľníkov v nej. Vyskúšali si, čo robiť, ak ich trápi problém s kamarátmi, rodičmi, či prospechom v škole. Všetko dôležité, čo si zapamätali, neskôr sprostredkujú, cez rovesnícke vzdelávanie, aj spolužiakom z iných tried. Dobrovoľníkovi z Linky detskej dôvery ďakujeme.

        • Hľadajme vianočnú rozprávku
          • Hľadajme vianočnú rozprávku

            14. 12. 2016

            14. decembra sa triedy 1.A a 2.A vybrali do knižnice v Košiciach nájsť knihu, v ktorej bude ukrytá rozprávka o Vianociach. Oplatilo sa. Pani knihovníčka deťom predstavila hneď niekoľko titulov. Skôr, než si mohli knihu vypožičať, plnili  niekoľko podnetných aktivít. Naučili sa nové pojmy - knižnica, kníhkupectvo, teta knihovníčka, ilustrácia, leporelo, ... až v deťoch od zvedavostí "vrelo",,. Pohotovo odpovedali na rozprávkové hádanky a v závere si vypočuli aj sľúbenú rozprávku. Detičky sme potešili aj zimnou prechádzkou po vianočných trhoch a rozvíjali sme tak finančnú gramotnosť v praktických činnostiach - nákupom darčekov pre blízkych. 

        • Daruj radosť
          • Daruj radosť

            9. 12. 2016

            V týždni od 28. novembra do 2. decembra sa uskutočnila zbierka sladkostí pre deti v detských domovoch. Vyzbierané balíčky urobili radosť postihnutým deťom v Detskom domove Hurbanova 42 v Košiciach, v krízovom centre pre mamičky s deťmi v Prešove a deťom na onkologickom oddelení Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Žiacka školská rada by preto chcela poďakovať všetkým rodičom a žiakom našej školy, ktorí sa do zbierky zapojili, či už sladkosťou alebo pomocnou rukou pri zbieraní a balení balíčkovĎakujeme!

        • Medovníčky
          • Medovníčky

            14. 12. 2016

            13. decembra sme sa z projektu Jedlá zmena podujali spestriť predvianočnú atmosféru pečením medovníkov. Spoločne sme pripravili pracovné stoly, plechy, umyli ruky, zaviazali zásterky a mohli sme začať. Práca nám šla od ruky. Medovníky vôňou šteklili nosy všetkých prítomných. Vianoce sú aj o štedrosti, preto sme pripravili malé balíčky a potešili tých, ktorí sa ešte ,"zabudli" v škole. Každá gazdinka má svoj tajný recept, preto úlohou členov bolo priniesť už pripravené cesto. A že medovníčky chutili, svedčí dopyt po receptoch. Ďakujeme mamkám, ktoré boli ochotné nezištne pripraviť a poslať cesto. 

        • Jazykový kvet
          • Jazykový kvet

            8. 12. 2016

            Slovo k slovíčku, žiaci uvili "jazykovú kytičku" v školskom kole súťaže Jazykový kvet, ktorá sa uskutočnila 6. decembra. Žiaci prvého a druhého stupňa sa v anglickom, ruskom a nemeckom jazyku prezentovali svojimi jazykovými a recitátorskými zručnosťami v kategóriách poézia, próza a dráma. Všetkým účastníkom a ich učiteľom ďakujeme za prípravu a účasť!

        • Projekt Jedlá zmena
          • Projekt Jedlá zmena

            27. 12. 2016

            Projekt  Jedlá zmena reaguje na rastúci záujem o zodpovednú konzumáciu potravín (napr.: predchádzanie plytvaniu jedlom, zníženie spotreby mäsa, vyhýbanie sa palmovému oleju, problematika dovozu potravín...), ktorý bol zaznamenaný medzi slovenskou verejnosťou a školami. Našim cieľom je prehĺbiť poznanie o vzájomnej závislosti a prepojenosti dnešného sveta potravín. Chceme aktívne prispieť k zodpovednému spôsobu ich spotreby. Jedlá zmena je realizovaná v rámci programu Zelená škola, ktorý je najväčším environmentálnym programom na svete. Zapojených je doň viac ako 52-tisíc škôl zo všetkých kontinentov a naša škola je medzi nimi. Zapojiť sa do projektu môžu rodičia, učitelia a žiaci, aby tak rozšírili už vzniknuté kolégium. Najbližšie stretnutie kolégia aj dobrovoľníkov bude 11.1.2017 o 13.30 hod. v triede 2.A.

        • Mikuláš
          • Mikuláš

            7. 12. 2016

            Mikuláš neobišiel ani našu školu. Rozniesol sladké balíčky deťom, za ktoré ďakujeme Rodičovskému združeniu. Deviataci sa opäť realizovali a ako čerti a anjeli pomáhali roznášať sladkú nádielku. Mikulášsky sixballový turnaj tiež prispel k dobrej zábave. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu