• Vianočné tvorivé dielničky

            17. 12. 2017

            Už tradične sa v 3.A stretli šikovné ruky troch generácií a vytvárali zaujímavé vianočné dekorácie. Vianočné tvorivé dielničky oživili deti svojim programom - dramatickým stvárnenim rozprávky Škaredé káčatko v anglickom jazyku a recitačno - hudobným pásmom kolied a vianočných piesní. Pri tvorení vládla pokojná vianočná atmosféra. 

          • 7.B pomohla splniť vianočné prianie

            17. 12. 2017

            Žiaci 7.B v období, keď sa všetci chystajú na Vianoce, pomohli splniť sen jednému z detí, ktoré na rozdiel od nich nebudú tráviť tieto sviatky vo svojich rodinách. Vyzbierali medzi sebou finančné prostriedky a dievčatku Dajana z detského domova Lastovička v Adamovských Kochanovciach kúpili a poslali  rakety, aby mohla navštevovať bedbintonový krúžok. Ďakujeme siedmaci za vašu ochotu pomáhať iným ľuďom a splnenie sna jedného z mnohých detí!

          • Predvianočná pohoda v 2.A

            15. 12. 2017

            Dňa 14. decembra 2017 sa stretli slniečka z 2.A triedy so svojimi milými rodičmi a súrodencami na tvorivých dielňach. Najprv im prezentovali scénku Džungľa v anglickom jazyku, s ktorou obsadili v školskom kole súťaže Jazykový kvet 3. miesto a následne spolu tvorili s rozmanitým materiálom. Vyrobili nádherné vianočné pohľadnice. Vianočný čaj s medom, vianočné oblátky, úsmevy, radosť v detských očiach, smiech spokojnosť a hrejivý pocit pri srdci, čo viac si možno priať v tomto predvianočnom čase.  Ďakujeme za túto vzácnu chvíľu.

          • Kúzelná fyzika

            11. 12. 2017

            Dňa 11. decembra 2017 sa žiaci 5. až 7. ročníka zúčastnili zábavno-vzdelávacieho predstavenia pod názvom Kúzelná fyzika. Experimenty s fyzikálnou podstatou a často neočakávaným dejom (fyzikálne kúzla) boli vyberané tak, aby vzbudili záujem o fyzikálne deje okolo nás, aby sa žiaci naučili vnímať fyziku na každom kroku a popularizovať jej krásu . 

          • Exkurzia v planetáriu

            18. 12. 2017

            Žiaci IV.AIV.B sa zúčastnili exkurzie v Planetáriu v Prešove, kde si upevnili už získané vedomosti z prírodovedy na tému VESMÍR. Dozvedeli sa však aj veľa nových zaujímavostí. Možno z niektorých vyrastú mladí hvezdári a astronómovia. 

          • Imatrikulácia prvákov

            26. 10. 2017

            Svoj veľký deň zažili dnes, 26. októbra 2017, naši prváci. Slávnostná Imatrikulácia prvákov sa uskutočnila v Kultúrnom dome v Budimíre. Pani riaditeľka pasovala každého prváčika za právoplatného žiaka našej školy a každý žiačik prisľúbil, že sa bude snažiť o čo najlepšie výsledky, čomu sme sa tešili i my, pani učiteľky. Podporiť nás prišli aj rodičia a starí rodičia a mamky pripravili svojim deťom aj výborné pohostenie. Mamkám ďakujeme a prvákom blahoželáme.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

            26. 10. 2017

            Slovenská pedagogická knižnica každoročne v rámci Medzinárodného dňa školských knižníc vyhlasuje súťaž o „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“, ktoré sa vždy koná v štvrtý októbrový pondelok. Naša škola sa do tejto akcie zapojila, veď tohtoročná téma – Deň M. R. Štefánika - bola pre nás ako stvorená. Pre žiakov 1. - 9. ročníka sme pripravili rôzne aktivity, pri ktorých sa zoznamovali s detstvom M. R. Štefánika, priblížili sme si ho ako astronóma, letca, cestovateľa, generála i zakladateľa Československa. Žiaci sa realizovali a vytvorili pozoruhodné práce: vytvorili mohylu na Bradle, zostrojili jeho lietadlo, vytvorili generálsku čiapku, zhotovili jeho vyznamenania, mapu miest, ktoré navštívil, vypísali jeho citáty, zistili, čo všetko je po ňom pomenované ... Jeho politickú kariéru nám predstavili dve naše bývalé žiačky, dnes gymnazistky, K. Antolíková a S. Čarná. Veľkou cťou v tento deň bola pre nás návšteva zo Spoločnosti M.R. Štefánika, p. Ing. Daniela Hricová a p. Dr. Pavol Burák, ktorí prijali naše pozvanie a vyjadrili obdiv nad kreativitou našich žiakov. Zároveň obohatili poznanie žiakov o mnohé zaujímavosti zo života Štefánika a premietli im 3 krátke filmy o ňom. Patrí im za to veľká vďaka. Aj takýmto spôsobom sme vzdali hold a úctu takej významnej osobnosti, ako M. R. Štefánik bez pochýb bol.

          • Úcta k starším

            5. 11. 2017

            25. október patril našim starým rodičom. V spolupráci s Obecným úradom sme pre nich pripravili príjemné dopoludnie spestrené kultúrnym programom našich žiakov. Za spoluprácu pri tvorbe programu ďakujeme kolegyniam zo ZUŠ Valaliky a tanečnej škole Omega, pánovi Timkovi. Za zapožičanie tradičného pracovného náčinia ďakujeme pánovi Ondrejovi Jedinákovi.

          • Aktivity s Kozmixom

            26. 10. 2017

            Trieda 3.A sa so svojou triednou učiteľkou Bibiánou Baltovičovou zapojili do projektu s mimozemšťanom Kozmixom Misia modrá planéta.  Postupne riešia podnetné úlohy z environmentálnej výchovy na vyučovacích hodinách, kde sa spájajú viaceré predmety do jednej témy. Za plnenie misijného programu sú žiaci odmenení a zároveň majú šancu vyhrať milé ceny. 

          • Darovanie krvi

            24. 10. 2017

            Ďakujeme všetkým dobrovoľným darcom krvi, ktorí prišli darovať krv 24. októbra 2017. Akciu realizujeme v spolupráci so Slovenským Červeným krížom.

          • Plavecký kurz 3. ročníka

            24. 10. 2017

            Od 16. októbra do 20. októbra žiaci III.AIII.B triedy absolvovali plavecký kurz v Mestskej krytej plavárni v Košiciach pod vedením inštruktorov AQUA školy. Plavecký kurz bol prospešný pre všetkých žiakov. Všetci si zdokonalili svoju techniku plávania. Najväčším prínosom bol však  pre žiakov, ktorí mali z vody strach, a ten vďaka plaveckému kurzu prekonali. 

          • Hravo, zdravo a tvorivo v 2.C

            22. 10. 2017

            V piatok 20. októbra si žiaci 2.C triedy prostredníctvom zážitkových aktivít vyskúšali, ako je možné robiť veci inak. Na slovenskom jazyku namiesto písania do zošitov modelovali slová z pet vrchnákov, pričom si opakovali tvary písmen a používanie rozlišovacích znamienok. Výtvarnú výchovu sme začali krátkym príbehom s názvom: "Ako sa mrkva dožila najväčšej zimnej krásy". Rozprávali sme sa o význame ovocia a zeleniny pre naše zdravie. Nasledovala ochutnávka ovocia a zeleniny, pri ktorej museli žiaci prostredníctvom jedného zmyslu - chuti určiť, o aký druh ide, akú má chuť a povedať, či sa v príbehu vyskytoval alebo nie. Tak si žiaci vybrali obľúbené ovocie a zeleninu, ktoré dotvorili podľa svojej fantázie. 

          • Deň bez áut

            22. 10. 2017

            Septembrový Deň bez áut sme si pripomenuli v piatok 20. októbra v priaznivom slnečnom počasí. Oslávili sme ho športovými a zábavnými aktivitami v parku. Deti súťažili v skupinách z každého ročníka, pričom zároveň upevňovali spoluprácu medzi sebou. Skákali na švihadle, zbierali rozsypané loptičky, prihrávali si basketbalovú loptu, ... Aktivitu sme spojili s prebiehajúcim projektom Hovorme o jedle, kde vyhlásenou dennou témou v piatok bolo Jedz a hýb sa!

          • 9. geografická exkurzia

            15. 10. 2017

            Cieľom  9. geografickej exkurzie pre žiakov 5.-8-ročníka sa tentokrát stali Vysoké Tatry, konkrétne Mlynická dolina. V nej sa nachádza jeden z najkrajších tatranských vodopádov – vodopád Skok. Zo skalného prahu padá vo výške 1789 m.n.m. Na východiskové miesto, Štrbské pleso, sme sa dostali vlakom z Košíc a ozubnicovou železnicou. Cesta k vodopádu viedla nenáročným terénom po žltej značke, počasie nám prialo. Cestou späť sme si urobili zastávku pri Štrbskom plese. Vo vlaku žiaci vyplnili pracovné listy, v ktorých si overili svoje novonadobudnuté vedomosti.

        • Slávnostná certifikácia
          • Slávnostná certifikácia

            9. 10. 2017

            5. októbra 2017 sa žiaci Alexander Pallesitz zo 6.A, Marcela Maková a Viktória Matová z 8.B zúčastnili slávnostnej certifikácie a prevzatia vlajky medzinárodného programu Zelená škola. Získali sme ich za splnenie aktivít v prioritnej téme Voda v období rokov 2014-2017. Zároveň sme obdržali diplom za projekt Jedlá zmena, ktorý sme realizovali minulý školský rok. Certifikácia prebiehala na Technickej univerzite vo Zvolene a spestril ju kultúrny program, ktorý uvádzal moderátor Gregor Mareš. So svojou skupinou v ňom vystúpil spisovateľ a hudobník Braňo Jobus a superstarista Martin Harich. Akciu svojou účasťou poctil aj pán prezident Andrej Kiska. Bol to pre nás rozhodne veľký zážitok. Platnosť vlajky je do augusta 2019, dovtedy by sme mali splniť aktivity ďalšej prioritnej témy, ktorú si vyberieme.

        • Európsky týždeň športu
          • Európsky týždeň športu

            3. 10. 2017

            V rámci Európskeho týždňa športu žiaci prvého stupňa si zašportovali na veľkom futbalovom ihrisku. Športovali a zabávali sa v netradičných  zábavno-športových hrách. Skákali vo vreci, hrali sa na čašníkov v tenisovom klube, lietali na metle, behali v dospeláckých gumákoch a museli zvládnuť aj  slalom s fúrikom. Deti hrialo  slniečko, povzbudzovali sa navzájom a zabávali súčasne. Len keby ten piatok 29. septembra, trval dlhšie.....

        • Svetový deň mlieka v školách - 27.9.2017
          • Svetový deň mlieka v školách - 27.9.2017

            2. 10. 2017

            Svetový deň mlieka v školách je každoročnou medzinárodnou udalosťou podporovanou a propagovanou od roku 2000 Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo. Podstatou tohto dňa je zdôraznenie významu mlieka v školách. Je to spôsob, ako upozorniť na dôležitosť pitia mlieka v školách aj doma a na jeho zdravotné prínosy pre rastúce deti. V našej škole prebehli v tento deň tieto aktivity: oblečení sme boli v bielych tričkách, triedy si medzi sebou vymenili mliečne výrobky a na školskom dvore sme si urobili spoločnú fotografiu v tvare srdca.

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu