• Súťaž Družstiev mladých zdravotníkov

            6. 6. 2018

            V príjemnom prostredí Mestského parku v Košiciach sa dňa 5. júna uskutočnila súťaž Družstiev mladých zdravotníkov. Zúčastnili sa jej 3 skupinky z našej školy, ktoré predviedli poskytnutie prvej pomoci pri rôznych poraneniach i ochoreniach, napr. infarkte, pneumotoraxe, otrave alkoholom, krvácaní z nosa, zlomenine, tržnej rane na čele i utopení a šoku. Súťaženie bolo o to náročnejšie, že na jednom figurantovi museli členovia hliadok ošetrovať viac zranení naraz, napriek tomu to zvládali výborne a nechýbala im pritom dobrá nálada. A ich snaha bola odmenená úspechom, keďže sme získali hneď 3 ceny:  v kategórii I. stupeň 1. miesto (Lucia Zátorská, Liana Capková, Laura Maková, Michal Hulič a Stela Janešová) a v kategórii II. stupeň 1. miesto (žiačky: Mária Lešková, Tímea Rabatinová, Erika Matiková, Juliana Palaščáková a Viktória Sabolová) a tiež 3. miesto (žiaci: Ema Maková, František Olha, Bianka Mattová, Hanka Huličová a Dominika Kotuľová). Víťazom srdečne blahoželáme!

        • Medzinárodný deň detí
          • Medzinárodný deň detí

            5. 6. 2018

            Oslavu Medzinárodného dňa detí poňali v I.C triede ako oslavu detskej zvedavosti. S lupami v rukách bádali svet okolo nás a nestíhali nad ním žasnúť. Pod týmto čarovným sklíčkom vyzerá všetko inak. Počas cesty lesom skúmali stopy zvierat, mravenisko, slimáky, húsenicu, chrobáky i pavúky. Mali šťastie i na jaštericu, voňavé lesné jahody či dubák. Deti z triedy I.B, II.BIV.A zas oslavovali pohybom. I ten k deťom určite neodmysliteľne patrí. Na lúke sa držali hesla: V zdravom tele zdravý duch. Deti z III.A a IV.B sa rozhodli spestriť si sviatok opekačkou. Mamky pribalili chutný špekáčik, chlebík, pán školník s pánom učiteľom vyrezali paličky a čochvíľa sa záhradou šírila vôňa pečeného mäska. Okolo ohníka si žiaci rozložili paletové lavičky a v tieni stromov si chutnú maškrtu vychutnali. Najedení dozreli na to, aby záhrada zostala bez odpadov, ohník bezpečne uhasili a mohla sa začať zábava v podobe pripravených hier.

          • Prezentačný deň cudzích jazykov

            1. 6. 2018

            Dňa 31. mája 2018 sa uskutočnil Prezentačný deň cudzích jazykov. Žiaci 2. stupňa prezentovali svoje práce z anglického, nemeckého a ruského jazyka na rôzne zaujímavé témy. Divákmi boli piataci, ktorí sústredene sledovali svojich starších spolužiakov. Na záver sa aj dve piatačky zapojili a prezentovali svoje práce. Dúfame, že všetci mali dobrý zážitok z dnešného dňa, mnohí sa pochválili vynikajúcimi jazykovými znalosťami a piataci sa mohli motivovať pre učenie sa cudzích jazykov. Všetkým prezentujúcim ďakujeme.

          • Ukážky prvej pomoci

            5. 6. 2018

            V pondelok 28. mája sa žiaci pripravujúci na súťaž Družstiev mladých zdravotníkov zúčastnili Ukážok prvej pomoci, ktoré pre nás pripravili pracovníčky Slovenského Červeného kríža. Zopakovali si, ako poskytnúť prvú pomoc pri život ohrozujúcich stavoch, rovnako ako pri bežných poraneniach a ochoreniach. Tri družstvá nás budú reprezentovať na každoročnej súťaži v Mestskom parku, držíme im palce!

          • Prírodou okom a krokom

            4. 6. 2018

            23. mája sa v areáli našej školy konal už 5. ročník prírodovednej súťaže Prírodou okom a krokom. Každú triedu reprezentovalo trojčlenné družstvo, ktoré plnilo úlohy z geografie, biológie i chémie. Na jednotlivých stanovištiach ich sprevádzali žiaci 9.B triedy. Počasie akcii prialo, žiaci strávili príjemné predpoludnie a víťazmi súťaže sa stali družstvá 5.B a 8.A triedy, ktorým srdečne blahoželáme. 

          • Šiestaci v Nižnej Myšli

            24. 5. 2018

            23. mája 2018 navštívili žiaci VI.A a VI.B triedy Múzeum v Nižnej Myšli. Múzeum sa nachádza v budove kláštora pochádzajúceho z 13. storočia. Nájdeme tam nálezy vykopávok opevnenej remeselníckej osady spred 3400 až 3700 rokmi. Žiaci mohli vidieť rôzne nádoby, predmety denného používania vyrobené z bronzu, kameňa, kostí, ako aj kostrové nálezy obyvateľov doby bronzovej. Žiakov zaujal aj 3400 rokov starý rituálny chlieb, alebo rovnako stará detská hračka, pravdepodobne najstaršia na svete, ktorou je malý hlinený vozík. Žiaci získali nielen nové vedomosti, ale na vlastné oči videli ako žili a aké pracovné nástroje používali prastarí obyvatelia nášho regiónu.

          • Deň rodiny 2018

            20. 5. 2018

            20. mája sme spoločne s rodičmi a starými rodičmi vzdali úctu rodine. Za spoluprácu ďakujeme Obecnému úradu v Budimíre, tiež rodičom a starým rodičom, ktorí účinkovali v programe, naše špeciálne poďakovanie patrí p. Kubašiakovej, p. Kukuricášovi, p. Balogovej a p. Nečovej. 

          • Škola v prírode

            22. 5. 2018

            V pondelok 14. mája 2018 žiaci III.A, III.B, IV.A, IV.B pod vedením pani učiteliek Mgr. Ivety Kynclovej, PaedDr. Jaroslavy Surgentovej, Mgr. Bibiány Baltovičovej, Mgr. Aleny Inaš Lechmanovej, odcestovali do školy v prírode do Tatranskej Lomnice. Ubytovaní boli v penzióne Volga. Počasie im síce veľmi neprialo, ale zažili bohatý program. Navštívili Botanickú záhradu - expozíciu tatranskej prírody, Ski múzeum zimných športov, Múzeum TANAP-u, kde videli prírodopisný film o svišťovi vrchovskom a prezreli si bohatú expozíciu múzea, poprechádzali sa aj popri Štrbskom plese. Na celodenný výlet sa vybrali do Ždiaru, previezli sa vláčikom Maguráčikom, ktorý spestruje prehliadku obce a okolia, v múzeu Ždiarsky dom sa oboznámili so spôsobom života Goralov žijúcich pod úpätím Belianskych Tatier. Po ceste späť sa zastavili v Belianskej jaskyni, prehliadka ktorej trvala 70 minút, prešli okolo osemsto schodov, videli krásne jaskynné útvary a ich fantázia pri predstavovaní si, čo tam vidia mohla pracovať na plné obrátky. Týždeň ubehol ako voda a bol tu už piatok. Lúčili sa s milým personálom hotela, skvelou kuchyňou a najmä so zážitkami, na ktoré budú ešte dlho spomínať. Stihli aj vyhodnotenie pobytu, balenie kufrov, upratanie izieb a samozrejme si nenechali ujsť posledný výlet  do Tricklandiev nej putovali Slovenskom v galérii optických ilúzií na námety slovenských ľudových povestí a rozprávok, zažili tam super atrakcie a kopec zábavy.  

          • Slávik Slovenska

            21. 5. 2018

            Aj v školskom roku 2017/2018 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne „Slávik Slovenska“. Žiaci súťažili v 3 kategóriách, kde nám spolu 62 slávikov zaspievalo nádherné ľudové piesne z rôznych regiónov Slovenska. Do obvodného kola postúpili víťazi každej kategórie: Kiara PALKOVÁ, Emma THUROVÁ a Patrik LUKÁČ. Na druhom mieste sa umiestnili: Nikola BALOGOVÁ, Juraj HVIZDOŠ a Zuzana KMECOVÁ. Tretie miesto získali: Petra KUKURICÁŠOVÁ, Nela Mária ANTOLÍKOVÁ a Ivana SABOLOVÁ, Alexandra HORKOVÁ. Mimoriadnou cenou poroty sme ocenili týchto žiakov: Tatiana Pallesitzová, Róbert Vengrin, Dominika Kotuľová, Lenka Bešenyiová. Víťazom blahoželáme a všetkým slávikom ďakujeme za účasť, krásny spev a príjemný umelecký zážitok.

          • DŽ AKO DŽEM

            11. 5. 2018

            Broskyňový, marhuľový, jahodový, malinový, ríbezľový, pomarančový, ba i egrešový! Deti z 1.C triedy opäť dokázali, že majú nielen bystré hlavičky, ale i šikovné ručičky. Vo štvrtok si do školy okrem desiatej priniesli i pohár džemu a zábava spojená so spoznávaním nového písmena sa mohla začať. Okrem iného vyrábali etikety na poháre, rezali a natierali pečivo až kým sa tácky neprehýbali i čítali o tom, ako taký chutný džem vzniká. Pochutili sme si na sladkej maškrte a teraz iba dúfame, že bude bohatá úroda, pretože tento rok vyrábame etikety na zaváraninové poháre my.

          • Anna Franková – odkaz dejín dnešku

            10. 5. 2018

            Dňa 9. mája 2018 navštívili žiaci VIII. B triedy v košickej synagóge putovnú výstavu s názvom „Anna Franková – odkaz dejín dnešku“, kde sa dozvedeli o udalostiach a situácii, aká vládla pred 2. svetovou vojnou i počas nej v Nemecku i v Holandsku. Zaujalo ich rozprávanie o tom, ako sa rodina Anny Frankovej ukrývala pred deportáciou, ako si Anna zapisovala svoje pocity a dojmy počas ukrývania do svojho denníka, ktorý sa stal po vojne svetoznámym. Životný príbeh Anny žiakov zaujal aj preto, že bola v rovnakom veku ako oni sami.

          • Prezentačný deň SJL

            10. 5. 2018

            Dňa 7. mája 2018 sme zrealizovali pre žiakov 5. ročníka Prezentačný deň slovenského jazyka a literatúry. Bol to deň, na ktorom žiaci 6.-9. ročníka odprezentovali piatakom jednotlivé vybrané témy (autori, diela, knihy, čitateľské denníky) prostredníctvom powerpointovej prezentácie, aby im ukázali, ako sa to robí, akým spôsobom sa prezentuje a aby ich namotivovali k prečítaniu prezentovaných kníh.

        • Ľudová pieseň košickej mládeže
          • Ľudová pieseň košickej mládeže

            6. 5. 2018

            4.5.2018 naši žiaci úspešne reprezentovali školu v súťaži Ľudová pieseň košickej mládeže, ktorú organizovala Matica slovenská. V silnej konkurencii obstáli vynikajúco. Patrik Lukáč z IX.A obsadil 1. miesto, Viktória Tompošová z VIII.A 2. miesto a trio Viktória Tompošová (VIII.A), Lucia Sentyová (VIII.A), Mária Lešková (IX.B) získali ocenenie podpredsedu vlády Richarda Rašiho, bývalého primátora Košíc. Ďakujeme a blahoželáme k skvelým výsledkom!

          • Sing a song

            1. 6. 2018

            Aj v tomto školskom roku mali žiaci našej školy možnosť prejaviť svoj talent v speve anglických piesní. Na 1. mieste v I. kategórii sa umiestnil kolektív MŠ Vajkovce a  2. miesto získal kolektív MŠ Budimír. V II. kategórií 1. miesto patrilo 2.A triede, 2. miesto 1.A triede a 3. miesto 1.C triede. V III. kategórii uspeli dievčatá: 1. miesto Simona Petrová z 3.A , 2. miesto Bibiána Jureková z 3.A. a 3. miesto trojica dievčat z 3.A triedy - Tímea Vengrínová, Karolína Tomková a Karolína  Sabová. Vo IV. kategórií uspeli: Emma Thurová zo 6.B, tá obsadila 1. miesto a 2. miesto obsadila skupina žiakov z 5.B Nikolas Danielič, Marek Vasil a Laura Maková. Posledná V. kategória bola zaujímavá pre Adama Boldižára z 9.B, ktorý sa tešil z 1. miesta a 2. miesto obsadila Sofia Sekeráková  z 8.B. Súťažiacim blahoželáme.

          • Jarné hry v prírode

            2. 5. 2018

            V pondelok 30. apríla 2018 sa žiaci 1. stupňa zúčastnili jarných hier v prírode. Skákali, behali, cvičili, výskali a radovali sa, lebo netradičné športové disciplíny im priniesli veľa radosti. Aj slniečko sa usmievalo, Unavení a s dobrým pocitom zo športovania sa z veľkého zeleného ihriska vrátili do školy.

        • Výlet do ZOO
          • Výlet do ZOO

            2. 5. 2018

            28.4.2018 členovia ZÚ tvoríme, varíme, po rusky hovoríme a jeho "sympatizanti" navštívili ZOO v Spišskej Novej Vsi. Strávili tam krásny, slnečný deň plný zážitkov. Okrem prezerania zaujímavých zvieratiek, ktorých pomenovanie sa naučili aj v ruskom jazyku, sa vyšantili v nafukovacom hrade, na kolotočoch, niektorí dokonca zdolali aj takzvanú opičiu dráhu. Bol to veľmi pekný sobotňajší výlet.

          • Mikuláš na ceste

            4. 12. 2017

            V spolupráci s dopravnou políciou naši štvrtáci na Mikuláša, 6. decembra, kontrolovali dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Dobrých vodičov odmenili postavičkou Mikuláša, vodiči porušujúci predpisy si odniesli čerta. Dopravná výchova v praxi je na nezaplatenie. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu