• Denný tábor

            19. 7. 2018

            9. júla - 13. júla 2018 sa v priestoroch našej školy realizoval denný tábor v réžii jazykovej školy The School of Blore. Zmysluplné aktivity vyplnili voľný čas detí v prázdninovom čase. Ďakujeme za realizáciu!

             

          • English is fun

            30. 6. 2018

            Žiaci 1. a 2. ročníka sa s hodinou anglického jazyka rozlúčili v tomto školskom roku hravo a s úsmevom na tvári. Počúvaním anglickej rozprávky Little Red Riding Hood (Červená čiapočka) rozpoznávali známe slovíčka, ktoré si v priebehu celého roka osvojili. Následne pracovali v skupinách, kde skladali puzzle alebo správne usporadúvali obrázky podľa deja. 

        • Siedmaci v opálových baniach
          • Siedmaci v opálových baniach

            28. 6. 2018

            27. júna 2018 sa siedmaci v rámci biológie vybrali do Slovenských opálových baní v Dubníku a Múzea minerálov v Opinej. Dozvedeli sa o histórii vzniku baní, spôsobe ťažby opálov a v Opinej si to, o čom v bani počuli, mohli prezrieť aj "ohmatať".  Na zvedavé otázky im ochotne odpovedal Mgr. Radoslav Grega, ktorý potom žiakom umožnil zahrať si loptové hry a opekať dobroty v priestoroch FÚ. Ďakujeme za krásne chvíle.

          • Tretiaci v botanickej záhrade

            30. 6. 2018

             

            Radosť z realizácie projektu Záhrada, ktorá učí sme s triedou 3.A umocnili exkurziou v Botanickej záhrade v Košiciach 25. júna 2018. Žiaci tak mali možnosť spoznať symbiózu rastlinných a živočíšnych druhou, overiť si vedomosti o včelách putovaním náučným chodníkom, potešili ich zvieratká v mini ZOO aj pestrofarebné motýle. Koncoročný výlet sa  vydaril na 100%. Zároveň sme sa pozdravili s pani Kubašiakovou, ktorá v záhrade pracuje dlhé roky a v oblastí rastlín nám vie podať dôležité informácie. Ďakujeme!

          • Účelové cvičenie

            23. 6. 2018

            22. júna 2018 sme realizovali praktickú časť účelového cvičenia. Začali sme cvičným požiarnym poplachom, a potom nasledovala pre deti zaujímavejšia časť. Naše pozvanie prijali vojaci, policajti aj hasiči a žiakom predstavili mnohé oblasti svojej práce. Za spoluprácu veľmi pekne ďakujeme. 

          • Exkurzia v Bratislave

            30. 6. 2018

             

            Triedy 3.A a 4.B prijali pozvanie na vzdelávacie aktivity v EDULABe za aktívnu činnosť v projektoch Misia modrá planéta a Malá finančná akadémia v Bratislave. Deti si pribalili rôzne hry, maškrty a výlet do hlavného mesta mohol začať skoro ráno 21. júna 2018. Od hlavnej stanice sme absolvovali pešiu túru historickými uličkami mesta. Tou nás viedla osvedčená sprievodkyňa, rodáčka z Bratislavy pani Slávka Cibuľová. V cieli sme sa rozdelili a postupne sme absolvovali obed v reštaurácii, vzdelávacie aktivity v EDULABe a návštevu niekoľkých výstav v BIBIANe. Cestou na stanicu sme dokúpili zásoby a vláčik nás zaviezol späť. Výlet vláčikom za poznaním sa nám vydaril.

          • Exkurzia v T-Systems Slovakia

            21. 6. 2018

            Žiaci 5.B triedy sa 20. júna zúčastnili exkurzie v spoločnosti T-Systems Slovakia. Spoznali nové pracovné pozície, zažili reálne prostredie IT firmy, vyskúšali si videokonferenciu s "kolegom" z Nemecka, preverili svoju angličtinu v praxi. Nakoniec prezentovali svoju predstavu IT budúcnosti. Exkurzia sa realizovala v rámci zapojenia školy do projektu IT Akadémia.

        • Chutná ruština
          • Chutná ruština

            20. 6. 2018

            14.6.2018 si žiaci ôsmeho ročníka v rámci témy Ruské národné jedlá počas hodiny ruského jazyka vlastnoručne pripravili bliny. Toto ruské jedlo  podobné našim palacinkám je typickou pochúťkou počas ruských jarných sviatkov. Každý žiak si mal možnosť upiecť vlastný blin, ochutiť ho a samozrejme aj zjesť. Aj chlapci sa ukázali ako zruční majstri. "Toto sú najlepšie palacinky, aké som jedol", aj také pochvaly na vlastnú šikovnosť bolo počuť počas ochutnávky. O šikovnosti ôsmakov sa presvedčili aj pani riaditeľka s pani zástupkyňou, ktoré mali možnosť túto dobrôtku ochutnať. 

          • Exkurzia do rodného kraja M.R.Štefánika

            11. 6. 2018

            7.-9 júna sme so žiakmi 8. a 9. ročníka spoznávali rodný kraj Milana Rastislava Štefánika. Bohatým programom nás sprevádzal čestný predseda Spoločnosti Milana Rastislava Štefánika Mgr. Peter Pavel Uhlík, ktorý žiakom odovzdal cenné informácie a poznatky z našej histórie. Navštívili sme miesta spojené s Ľ. Podjavorinskou, M.R.Štefánikom, D. Jurkovičom, J.M.Hurbanom a mnohé ďalšie. Exkurziu sme zakončili v Piešťanoch.

          • Záhrada, ktorá učí

            10. 6. 2018

            Projekt Záhrada, ktorá učí sa rozbieha za aktívnej pomoci nášho pána školníka, žiakov, rodičov, kolegov a pána starostu a jeho pracovníkov. Do prác sa už aktívne zapojili žiaci takmer všetkých tried so svojimi triednymi učiteľmi a vyučujúcimi. Niektorí žiaci zostávali aj po vyučovaní v rámci dobrovoľníctva. Vyčistili záhradu od odpadu, vyhrabali trávnatú plochu, strihali prerastené konáre, osievali kompost, napĺňali vyvýšené záhony vrstvami kôry, zeminy a kompostu, obrúsili a natreli paletové sedenie a vyvýšené záhony, ktoré vyrobil pán školník p. Poľanský a rodič p. Tutko, ktorý vyrobil aj záhon na bylinky. Pri natieraní pomáhala aj mamička našich žiakov p. Cibuľová. Obec zabezpečila očistenie plochy pod paletové sedenie, zabezpečila štrkom proti prerastaniu trávou, pomohla naplniť objemné vyvýšené záhony zeminou a zrovnala terén. Práce v záhrade nie sú skončené. Naďalej vítame každú pomocnú ruku, ako aj dobrý nápad na hrové, relaxačné a učiace prvky, prípadne rastliny. Všetkým srdečne ďakuje koordinátorka projektu Mgr. Bibiána Baltovičová.

          • Stretnutie s Danielom Hevierom

            10. 6. 2018

            V stredu 6. júna sme pre žiakov 4., 5. a 6. ročníka pripravili literárnu besedu so známym slovenským spisovateľom Danielom Hevierom. Úspešný autor desiatok kníh pre deti zavítal do našej školy a osobne nám predstavil novú knihu Chymeros - Stopy vedú do temnoty 1, ktorú sme si mali možnosť aj zakúpiť. Počas besedy odpovedal na zvedavé otázky žiakov, čítal zo svojej novej knihy, zaspieval i zarepoval. Pán spisovateľ žiakov upozornil aj na možnosť zapojiť sa do písania druhého dielu novovydanej knihy. Po podujatí nasledovala autogramiáda a fotenie. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu