• Telesná a športová výchova v učiacej záhrade

            9. 1. 2019

            8. a 9. januára naša Učiaca záhrada, aj keď je pod snehovou perinou, neodpočívala. Príkladom toho sú aj hodiny telesnej a športovej výchovy. Piatačky, ôsmačky a deviatačky využili vyvýšené hriadky ako slalomovú dráhu, kuchársky kútik na hod loptičkou na cieľ. Zvonkohra výborne poslúžila ako prekážka pri posiľňovaní dolných končatín. Dievčtá si zacvičili na čerstvom vzduchu a popri cvičení sa príjemne zabavili.

          • Záhady modrej planéty

            11. 1. 2019

            Popoludnie strávili deti z krúžku Záhady modrej planéty v záhrade plnej tajomstiev skúmaním vlastností snehu. Porovnávali najrýchlejší spôsob výroby snehových gulí a tie použili na zábavné hry - guľovačka a hádzanie gulí na terč. V snehu hľadali zvieracie stopy a čistú snehovú plochu využili ako papier na kreslenie prírodných motívov. Modrá planéta je naozaj plná záhad. 

          • Medovníčky

            7. 12. 2018

            Vianocami voňala celá škola. To sa deti z krúžku Záhady modrej planéty a školského klubu detí pustili do predvianočného pečenia. Tento rok sa po medovníčkoch len tak zaprášilo. 

          • Čítanie s Opicou škoricou v I.B

            4. 12. 2018

            Veľa veselých príhod, nezbedných kúskov opičky a následne ponaučenie zažívajú žiaci I.B s knihou od Petra Stoličného s názvom Dobrý deň, Opica Škorica. Najväčšiu radosť a zážitok mali, keď im v novembri prišli čítať rodičia. Ondríkov ocko, pán Dobeš a Robkova mamka, pani Boboňková. Ďakujeme a tešíme sa na čítanie ďalších rodičov!

          • Zážitkové učenie v I.B

            4. 12. 2018

            Námorníci z I.B zažili stretnutie so zvieratkami. Poďakovať sa musíme rodičom Aničky Snítilovej, ktorí sú veterinári. Anička nám porozprávala o svojom psíkovi Rite, korytnačkehadovi, ktorého chovajú v teráriu. Priblížila nám ako sa o ne stará, a čo všetko o nich vie. Doplňujúce informácie nám povedali jej rodičia, ktorí sa starajú o veľa zvierat. Deti sa veľa pýtali a najradšej by si boli zvieratká zobrali domov.

          • Rozprávková desiata

            4. 12. 2018

            Naši žiaci sa učia samostatnosti. Svedčia o tom fotografie desiat, ktoré si vlastnoručne vyrobili. Ich tvorivosť nemá hraníc a na desiatu si doniesli hotové umelecké diela. Takto vyrobená desiata im určite aj viac chutila a domov si odnášali prázdne dózy. 

          • Osobnosti a rodáci obce Budimír

            29. 11. 2018

            Dňa 29. novembra do 3.B a 3.C triedy zavítala kronikárka obce Budimír Zuzana Kšenžighová, ktorá prostredníctvom pútavej prezentácie predstavila žiakom rodákov a významné osobnosti obce Budimír: akademického maliara Milana Johanidesa, šľachtica a politika Ujházyho Lászla a sestry Priessnitzové, ktorých otec Vincent Priessnitz bol zakladaťeľom kúpeľnej liečby v Jesenníkoch. Nové poznatky si žiaci overili v krátkom pracovnom liste a vyskúšali si hojivý balzam Priessnitz. Všetci sme sa na krátkej besede príjemne cítili a veľa dozvedeli. Ďakujeme!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

            2. 12. 2018

            Vo štvrtok 29. novembra sme vyhodnotili školské kolo olympiády z anglického jazyka. V kategórii 1A súťažili žiaci 6. a 7. ročníka a v kategórii 1B starší žiaci. 30 žiakov predviedlo svoje komunikačné zručnosti v písomnej aj ústnej forme. Takto obstáli najlepší zo súťažiacich: 

            1A kategória: 1. miesto - Klajber Marko, 2. miesto - Gamčík Matej, 3. miesto - Kolodová Dominika           

            1B kategória: 1. miesto - Krišandová Laura, 2. miesto - Huličová Hana a Ovšak Erik, 3. miesto - Hudák Michal 

          • Všetkovedko

            29. 11. 2018

            29. novembra sa jedáleň premenila na miestnosť plnú žiakov, ktorí sa rozhodli zabojovať o titul Všetkovedka. 45 žiakov z prvého stupňa usilovne čítalo a riešilo zaujímavé zadania. Pasovali sa s otázkami z oblasti prvouky, prírodovedy, matematiky, slovenského jazyka, anglického jazyka, hudobnej výchovy či výtvarnej výchovy. Veríme, že sa im podarilo vyriešiť úlohy najlepšie ako vedeli. Držíme im palce a tešíme sa na vyhodnotenie.

          • Futsal

            9. 12. 2018

            28. novembra 2018  družstvo žiakov 5. - 8. ročníka reprezentovalo školu vo futsale. V zápasoch, ktoré sa uskutočnili v ZŠ Seňa ukázali férovú hru a schopnosť kolektívnej hry. Obsadili 2. miesto. Ďakujeme.

          • Biblia očami detí

            18. 12. 2018

            V rámci náboženskej výchovy sa v termíne od 24.októbra 2018  do 08.novembra 2018  konalo školské kolo súťaže Biblia očami detí v ročníkoch 1 - 4. Žiaci 1. a 2. ročníka namaľovali biblický príbeh: Narodenie Ježiša Krista a žiaci 3. a 4. ročníka biblický príbeh: Noe a potopa. Odborná porota vyhodnotila víťazov súťaže. 1.miesto: Júlia Rešetková 4.B, Elena Čontošová 2.A, 2.miesto: Alexandra Cvancigerová 4.B, Vivien Ondášová 2.A, 3.miesto: Kristína Kohútová 3.C, Terézia Papáčová 1.C. Víťazom blahoželáme.

          • Beseda Spoznávanie Božej pravdy

            9. 12. 2018

            15. novembra 2018 počas hodiny náboženskej výchovy žiakov šiesteho ročníka navštívil pán kaplán PsLic. Ján Kulan, ktorý pôsobí vo farnosti Božieho Milosrdenstva KVP v Košiciach. Diskutovali spolu o téme Spoznávanie Božej pravdy. Z príbehu, o ktorom  čítali zistili, že na konci sveta ešte raz príde Ježiš Kristus a bude ľudí oddeľovať podľa ich skutkov. Ponaučenie z príbehu hovorí o tom, aby sme boli aktívni, robili dobré skutky.  Žiakom sa  páčilo, čítanie Biblie a to, že  pán kaplán ich  učil mnohé nové veci, týkajúce sa náboženského života.

          • Prváci v bábkovom divadle

            26. 11. 2018

            Dňa 22. novembra žiaci I.A, I.B a I.C triedy navštívili Bábkové divadlo v Košiciach. Rozprávka o veľkom priateľstve Guľka Bombuľka a zvierat na gazdovskom dvore žiakov veľmi zaujala. Svoje dojmy a zážitky vyjadrili v ilustráciách, ktoré nakreslili po predstavení.

          • Veselé pečenie v 3.C

            25. 11. 2018

            Žiaci si overili čítanie s porozumením v praxi, keď podľa receptu z čítanky pripravili cesto na bublaninu. Na cesto poukladali jahody a koláč sa mohol piecť. Žiaci pozorovali samotné pečenie a nakoniec hotový koláč samozrejme ochutnali. Keďže sa im táto činnosť veľmi zapáčila, na ďalší deň si počas krúžku upiekli muffiny. Najviac ich zaujalo miešanie s mixérom. Domov odchádzali s úsmevom na tvári, s novými zážitkami a skúsenosťami. 

          • Boli sme v divadle

            26. 11. 2018

            14. novembra 2018 navštívili ôsmaci Štátne divadlo v Košiciach, ktoré uviedlo zaujímavú ironickú veselohru  českého spisovateľa Ladislava Stroupežnického Naši furianti. Divákom priblížilo priebeh zmanipulovaných obecných volieb spred 130 rokov, kde mladí ľudia takmer doplatia na tvrdohlavosť svojich rodičov. Divadelná veselohra bola poučná a na zamyslenie sa pri organizovaní volieb.

          • Múzeum historických hodín

            9. 12. 2018

            5. novembra 2018  ôsmy ročník počas hodiny náboženskej  výchovy navštívil Múzeum historických hodín v Budimíre. Na exkurzii mali žiaci možnosť vidieť rôzne historické hodiny s vybranou kolekciou exponátových hodín. Budova múzea bola postavená v druhej tretine 18.storčia. Dnešnú podobu dostala v  roku 1990. Kaštiel slúžil ako panské sídlo najmä vetve rodiny Ujháziovej. Zaujímavé boli aj  kamene, vystavené vo vitrinách múzea, erb rodiny.  Pani lektorka oboznámila ôsmakov s každým znakom na erbe, vysvetlila, čo symbolizuje.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu