• Charitatívna burza pre My Mamy, n. o.

            6. 1. 2019

            V predvianočnom čase počas celého týždňa prebiehala burza, na ktorej žiaci predávali hračky a iné predmety, získané prostredníctvom zbierky. Z výťažku boli zakúpené trvanlivé potraviny a drogéria, ktoré siedmaci 18.12.2018  osobne odniesli do neziskovej organizácie MyMamy so sídlom v Prešove. Takto pomohli spríjemniť čas najkraších sviatkov mnohým týraným mamám a ich deťom. Je krásne, keď človek pomôže človeku v núdzi. Je to nádherný pocit mať také empatické deti ako sú žiaci našej školy. ĎAKUJEME VŠETKÝM, ktorí sa akoukoľvek formou pričinili o spríjemnenie sviatov tím, ktorí sa ocitli v núdzi.

          • Moje povolanie v živote

            28. 4. 2019

            8. apríla 2019 do ôsmeho ročníka na hodinu náboženskej výchovy  prišla Mgr. Mária Čellárová. Témou besedy bolo Moje povolanie v živote. K tomu, aby človek dobre poznal svoju povahu musí poznať štyri základné typy temperamentu, či je sangvinik, cholerik, flegmatik alebo  melancholik. Napr. učiteľ by nemal byť cholerik, mäsiar melancholik. Žiaci si uvedomili, aké je dôležité mať dary od Boha na výkon povolania napr. pracovitosť, usilovnosť, zodpovednosť.

          • Šiestaci v útulku

            20. 12. 2018

            V utorok 18. decembra sa trieda 6.A v rámci podpory dobrovoľníctva vybrala do útulku Malá farma v Košiciach. Odovzdali sme zbierku prikrývok a plyšových hračiek, krmivo i peniaze, ktoré sa nám podarilo na našej škole vyzbierať. Vyvenčili sme 15 psíkov. Každému odporúčame návštevu útulku, my už vieme, kam pôjdeme na školský výlet. Dobrý pocit z toho, že sme mohli pomôcť nás bude dlho hriať pri srdci. Veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí nám prispeli.

          • Biblická olympiáda

            1. 5. 2019

            V  termíne od 25. marca 2019  do 05. apríla 2019 na náboženskej výchova sa konala Biblická olympiáda pod názvom: Biblia očami detí v 5. - 8. ročníku. Žiaci 5. a 6. ročníka namaľovali biblický príbeh: Boh zachránil Mojžiša a žiaci 7. a 8. ročníka biblický príbeh: Povolanie Abraháma. V kategórii 5. – 8. ročník získali nasledujúce umiestnenia: 1.miesto: Róbert Pangrác 5.A, Alexandra Horková 8.B, 2.miesto: Samuel Slepčík 5.B,  Mária Hvizdošová  7.B, 3.miesto: Samuel Korl 5.B, Andrej Andrejčák 6.A. Víťazom blahoželáme!

          • Vianočné tvorivé dielne

            20. 12. 2018

            Vianočnú atmosféru si spríjemnili programom a tvorivým aktivitám s rodičmi, súrodencami i starkýmii v 4.A triede. Deti si vyrobili snehuliakov, škriatkov, vločky, rôzne ozdoby, gule, čarovné paličky, prívesky i podložky pod hrnček. Rodičia sa postarali aj o bohaté pohostenie. Atmosféru v triede spríjemňovali známe koledy. Prajeme krásne sviatky všetkým ľuďom dobrej vôle. 

          • Vynášanie Morény

            13. 4. 2019

            Moréna  - staroslovanská Bohyňa zimy a smrti, ale aj  veľká Bohyňa zimy, Noci, Večného sna i Večného života, jedna z troch sestier Boha Perúna. Býva na krajnom severe, kde oddychuje po putovaní po zemi. Keď bohyňa Moréna prichádza na svet, príroda zaspáva a odchádza na pokoj. Keď Moréna odchádza na sever po dni jarnej rovnodennosti, prichádza prebudenie prírodyUž tradične si naši žiaci pripomenuli dávne zvyky našich predkov. 

          • Vianočná pekáreň

            20. 12. 2018

            Vo vianočnej pekárni alebo inak povedané v 1.C triede to v utorok 18. decembra vyzeralo nielen ako v pekárni, ale aj ako vo vianočnej tvorivej dielni. Vďaka kreatívnym a ochotným mamičkám a oteckom sme spolu prežili krásne chvíle plné vianočnej atmosféry. Detičky si vyrobili vianočné pohľadnice, zdobili voňavé perníky, vytvárali snehové vločky, skladali origami, vyrobili si vrecúškovú hru s kamienkami - tzv. piškôrky či vianočné ozdoby z papierových košíčkov. Spoločne strávené chvíle v takom predvianočnom období nás naplnili pozitívnou energiou a príjemne naladili na krásne sviatočné dni. Veľké ĎAKUJEM patrí pani Labošovej, Ontkovej, Nagyovej, Lukáčovej, Papáčovej, Vargovej, Sukeľovej a pánovi Boldižárovi, ktorí sa aktívne podieľali na tvorivých dielňach. Veríme, že takýchto príjemných stretnutí bude ešte veľa.

          • Atraktívnejšie hodiny anglického jazyka

            18. 12. 2018

            Využili sme jedinečnú ponuku Jazykovej školy SidasKošíc a v piatok 14. decembra zažili naši žiaci netradičné vyučovanie anglického jazyka. Dvaja lektori - jeden z Anglicka a druhý z ďalekého Nového Zélandu pripravili žiakom rôzne aktivity na bežné komunikačné situácie. Piataci sa vyhrali s témou jedlo, siedmaci tvorili príbehy o vymyslenej postave a porovnávali bizarné reštaurácie sveta a  ôsmaci hrali nespokojných zákazníkov. Našim žiakom sa vyučovanie nesmierne páčilo. A my veríme, že si práve cez túto skúsenosť uvedomia, aké dôležité je učiť sa cudzie jazyky.

          • Vianočná akadémia

            16. 12. 2018

            Tretiu adventnú nedeľu sme strávili spolu s rodičmi a starými rodičmi našich žiakov, ktorí predviedli svoj talent v speve, tanci, či hre na hudobný nástroj. Ďakujeme všetkým za krásny kultúrny program! Veľké poďakovanie patrí Mgr. Monike Bačovej, predsedníčke Rady školy, ktorá nám každoročne spríjemňuje Akadémiu domácimi pagáčikmi a tiež všetkým, ktorí pripravovali vianočnú burzu

          • Deviataci v Slovenskej sporiteľni

            7. 4. 2019

            Po stresovom „testovacom“ dni sa boli naši deviataci trochu odreagovať a namierili si to priamo do banky. A že urobili dobre, o tom svedčí množstvo praktických i teoretických informácií, ktoré tam získali. Okrem historických údajov o vzniku SLSP, táto návšteva posilnila ich vedomosti hlavne v oblasti finančnej gramotnosti. Dozvedeli sa množstvo poznatkov o účtoch a možnosti platenia debetnou alebo kreditnou kartou, o možnosti vkladania hotovosti na účet prostredníctvom karty cez vkladomaty, spoznali Georgea, t. č. najznámejšieho „bankovateľa“, poučili sa, ako si majú v budúcnosti najlepšie zadeliť peniaze, na čo majú klásť dôraz pri úvere. Ďalej žiaci mali možnosť vidieť, ako to v sporiteľni každý deň bežne funguje a aké ďalšie služby sporiteľňa ponúka. A ponaučenie, že požičiavať si treba vždy s rozvahou, si po dnešnom dni určite budú všetci pamätať. Za všetko úprimne ďakujeme p. Kurucovi, oblastnému riaditeľovi, za sprostredkovanie návštevy p. M. Danieličovej, za poučnú prezentáciu p. R. Doľákovej, a takto by sme mohli poďakovať všetkým pracovníčkam pobočky SLSP na Pribinovej ulici v Košiciach, ktoré sa nám milo a ochotne venovali počas celej návštevy. Naozaj to bolo zmysluplne, zaujímavo a poučne strávené predpoludnie.

          • Korčuľovanie

            10. 12. 2018

            Naši škôlkari a prváci sa od 3. decembra do 7. decembra v Crow Aréne v Košiciach učili korčuľovať a zdokonalili sa v korčuliarskych technikách. V piatok ich usilovnosť a šikovnosť odmenil Mikuláš na korčuliach.

          • Vianočné pečenie

            16. 12. 2018

            Blížiace sa Vianoce si spríjemnili členovia krúžku Zelená škola. Vďaka šikovným rukám to vyzeralo ako v pásovej výrobe. Hotovými medovníčkami potešili svojich blízkych aj pedagogický a nepedagogický zbor a deti v ŠKD. 

          • Hviezdoslavov Kubín

            5. 4. 2019

            Okresné kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín sa uskutočnilo v dňoch 26. a 28. marca 2019. Pri 28 žiakoch v každej kategórii sa žiačka Zuzana Szattlerová, z 5.A, umiestnila na 1. mieste a postupuje do krajského kola  a žiačky Nikola Balogová, 4.B a Alexandra Baltovičová, 7.B sa umiestnili na 4. mieste. Srdečne blahoželáme!

          • Divadelné predstavenie

            10. 12. 2018

            Dňa 7. decembra žiaci 2., 3. a 4. ročníka navštívili Divadlo Jonáša Záborského v Prešove, ktoré uviedlo rozprávku Červená čiapočka. Bolo to nové, zábavné a netradičné spracovanie rozprávky. V príbehu tak deti stretli nielen Červenú čiapočku, ale aj postavy z ďalších rozprávok - O troch prasiatkach,  O vlkovi a kozliatkach, alebo príbeh Ako išlo vajce na vandrovku. Deti toto nové spracovanie rozprávky veľmi zaujalo, strávili príjemné dopoludnie, ktoré bolo obohatené kultúrnym zážitkom.

          • Sokoliari

            28. 3. 2019

            Vo štvrtok 28. marca zavítali na našu školu sokoliari zo skupiny Horus z Košíc. V skoro hodinovom predstavení mali deti možnosť vidieť zblízka plamienku driemavú, sovu patagónsku, orla, výra skalného či kondora, mohli pozorovať krúženie myšiaka lesného i sokola rároha. Najodvážnejší si vyskúšali chytiť dravce i na rukavicu. Mnohých žiakov predstavenie tak zaujalo, že sa rozhodli stať členmi sokoliarskeho krúžku tejto skupiny.

          • Vianočné tvorivé dielne

            7. 12. 2018

            Vianoce sú plné šťastia a darčekov. Vianočný čas je vhodným obdobím na to, aby sa ľudia stretávali, zamysleli sa. Hrejivý pocit radosti prináša nielen stretnutie s rodinou, ale aj s priateľmi. A takéto milé stretnutie pripravili žiaci IV.BII.A triedy, ktorí v predvianočnom čase spolu s rodičmi strávili jedno tvorivé popoludnie pri zhotovovaní vianočných dekorácií. Všetci si dali záležať, strihali, zdobili, lepili, farbili. Pohoda bola výborná. Deti pomáhali rodičom vytvárať pekné vianočné ozdoby. Najväčšou odmenou pre nás bola radosť a nadšenie, ktorú sme videli v očiach odchádzajúcich detí.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu