• Šaliansky Maťko

            6. 2. 2019

            V priestoroch Átria klubu v Košiciach sa uskutočnilo 5. februára 2019 okresné kolo súťaže v prednese slovenských povestí  Šaliansky Maťko J.C. Hronského. V silnej konkurencii  II. kategórie  Zuzana Szattlerová, žiačka  5. A triedy,  sa umiestnila na 1. mieste  a postupuje do krajského kola.

            Víťazke blahoželáme a držíme palce v krajskom kole súťaže!

          • Všetkovedko

            12. 2. 2019

            V utorok 5. februára sa žiaci našej školy tešili z vyhodnotenia súťaže Vsetkovedko. Celkovo sa z našej školy zapojilo do súťaže 45 žiakov. Z toho šiesti z nich sa zaradili medzi 30% najúspešnejších riešiteľov, tí získali titul Všetkovedko. Najväčší úspech a radosť dosiahla žiačka 2.A triedy Esterka Mattová, ktorá získala nielen titul Všetkovedko, ale aj titul Všetkovedko školy. Všetci žiaci získali pekné diplomy a zaujímavé ceny. Výhercom a aj všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.

          • Návšteva Európskeho parlamentu v Bruseli

            4. 2. 2019

            Exkurzia trvala od 28. januára do 1. februára a zúčastnili sa jej 2 ôsmaci - Hanka Huličová a Miško Bálint v sprievode pani učiteľky M. Matrtajovej. Videli veľa zaujímavých pamiatok - námestie Grand Place s budovami ako mestská radnica, sídlo francúzskych aristokratov. Navštívili prírodovedné múzeum s výstavou dinosaurov, pravekých ľudí a lesnej prírody. Vyskúšali si prácu archeológov a vytvorili vlastnú interaktívnu záhradu. Neskôr navštívili Európsky parlament a kanceláriu pani Žitňanskej. Rozprávali sa s ňou o parlamente, budúcich povolaniach a o bežnom dni v práci. Pri návšteve Parlamentu mohli zažiť jeho celkovú atmosféru, vidieť parlamentné budovy. V Parlametáriu sa oboznámili s históriou Európske únie a mohli si zahrať mnoho zaujímavých hier. Stihli si pozrieť aj múzeum automobilov. Pani učiteľke Leitnerovej ďakujeme za prenocovanie v Bratislave :) 

          • Mesto povolaní

            4. 2. 2019

            Dňa 31. januára navštívili siedmaci Mesto povolaní v obchodnom centre Cassovia. Žiaci si dozvedeli veľa nových informácií nielen o povolaniach, ale aj o rôznych typoch škôl nachádzajúcich sa v Košiciach. Mali tiež možnosť napísať si test, kde zisťovali na aké povolanie sa hodia. 

          • Dopraváčik

            30. 1. 2019

            Dňa 28. januára sa uskutočnila dopravná súťaž pre žiakov 1. stupňa pod názvom „Dopraváčik - bezpečne na ceste“, pod vedením koordinátorky dopravnej výchovy Mgr. Ivety Kynclovej. Cieľom súťaže bolo upevniť a overiť si poznatky o dopravných značkách, bezpečnom správaní na ceste i mimo nej. Všetky úlohy boli zamerané na vedomosti z dopravnej  výchovy. Zábavné úlohy, doplňovačky, hádanky, vyčarili úsmev u všetkých súťažiacich, ktorí s veľkým nasadením zvládli zadané úlohy. 

          • Šaliansky Maťko

            30. 1. 2019

            Dňa 24. januára sa uskutočnil 26. ročník školského kola súťaže v prednese slovenských povestí Jozefa Cígera Hronského, Šaliansky Maťko. 29 žiakov 2.-7. ročníka uviedlo prítomných do tajov slovenských povestí. Do okresného kola postúpia súťažiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste. Našu školu v okresnom kole I. kategórie bude reprezentovať Petra Kukuricášová, z 3.A triedy, II. kategóriu bude zastupovať Zuzana Szattlerová, z 5.A a z
            III. kategórie sa na 1. mieste umiestnila Alexandra Baltovičová, zo 7.B triedy. Víťazom blahoželáme
            a držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 5. februára 2019 v Košiciach.

          • Deň komplimentov

            28. 1. 2019

            Vo štvrtok 24. januára sme si v škole pripomenuli jeden z krásnych medzinárodných dní - Deň komplimentov. Žiaci mali možnosť napísať odkaz spolužiakom, kamarátom, ale aj učiteľom a spríjemniť im takto deň poďakovaním alebo milým slovom. 

          • Predškoláci u Námorníkov v 1.B

            29. 1. 2019

            V stredu 23. januára sme privítali našich škôlkarov. Predstavili sme im písmenká, ktoré už poznáme, spolu sme si zarecitovali a zaspievali. Deti si vyskúšali interaktívnu tabuľu, prácu i sedenie v školskej lavici. Za odmenu im prváci vyrobili a odovzdali loďky. Predškoláci sa už tešia do školy a my na nich.

          • Predškoláci navštívili I.C

            23. 1. 2019

            V pondelok 21. januára v I.C triede bolo veru veselo. Prváčikov navštívili kamaráti prípravkári z materskej školy z Budimíra. Šmolkovia a Šmoulinky privítali deti peknou piesňou o zajačikovi. Detičky mali možnosť hrať sa s interaktívnou tabuľou a vymaľovali svojími prštekami pekný obrázok. Vyskúšali si, aký je to pocit, keď sa sedí v školskej lavici, spolu s "veľkými" kamarátmi kreslili a riešili úlohy. Nakoniec sme nasadli do Šmolko vláčika a odviezli sme sa až do pesničkova, kde sme kamarátov naučili pieseň Zajačik do lesa. Za ich usilovnú prácu a úsmev sme im venovali šnurovacieho zajka, ktorý im pripomenie krásne strávené chvíle.

          • Cestovali sme s pani Szattlerovou

            19. 1. 2019

            18. januára sme v škole privítali pani Martu Szattlerovú, ktorá piatakom porozprávala o svojich zaujímavých cestovateľských zážitkoch. Geografickú tému sopky obohatila rozprávaním o výstupe na sicílsku Etnu a svoje zážitky umocnila autentickými fotografiami z tejto cesty. Žiakom priblížila tiež zážitky cestovateľa a moreplavca Vlada Porvazníka cez jeho knihy "Z Grónska na Aljašku" a "Oboplával som svet". Uvedené knihy pani Szattlerová darovala škole, za čo jej srdečne ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie. 

          • Beseda o prvej pomoci

            25. 1. 2019

            Pozvanie medzi žiakov II.A a IV.B triedy prijala pani Petrová, ktorá pracuje v zdravotníctve, aby sa s nami podelila o svoje skúsenosti, odovzdala svoje cenné rady z praxe a poučila deti ako predchádzať úrazom. Pani Petrová dala deťom základné rady a odporúčania, čo robiť pri niektorých život ohrozujúcich stavoch a typoch poranení. Deti nesmú zabúdať, že pri akejkoľvek nehode by mali v prvom rade privolať dospelú osobu alebo zavolať na linku 112, či 155. V neposlednom rade si žiaci vyskúšali aj ošetrenie bežných domácich zranení ako porezanie a popáleniny. Beseda sa deťom veľmi páčila, každý sa dozvedel niečo nové a prakticky si vyskúšali ako poskytnúť prvú pomoc. Po skončení besedy sme sa všetci poďakovali pani Petrovej za návštevu.

          • Teplákový deň

            21. 1. 2019

            18. januára 2019 sa v našej škole uskutočnil prvý tematický deň v tomto kalendárnom roku a to Teplákový deň! Tematické dni majú za úlohu zlepšiť náladu, uvoľniť stres a motivovať žiakovučiteľov k spolupráci. Zapojiť sa mohol každý od rodičov až po učiteľov, no ocenili to najmä žiaci, ktorí strávili tento deň veľmi pohodlne. A aký tematický deň nás čaká vo februári? Nechajte sa prekvapiť, Žiacka školská rada sa už na Vás chystá 😊 

          • Fašiangy

            21. 1. 2019

            Fašiangy sú v plnom prúde, žiaci 3.A a 3.B sa rozhodli ich osláviť v piatok 18. januára karnevalovými maskami a pečením sladkého jedla fanky. Výborne sa zabavili, masky vyfarbili a koláčiky zjedli. 

            Stretli sme sa opäť znova,

            teraz okolo fašiangového stola. 

            Vajíčka, tvaroh, múka, 

            fánka už z misky kuká.

            Všetkého sme mali dosť, 

            ponúkol sa každý hosť. 

            Tešíme sa na ďalšie chvíle, 

            keď si znovu niečo pripravíme. 

            Deti z 3.A a 3.B triedy spolu s pani učiteľkami a mamkami

          • Aktivity krúžku Záhady modrej planéty

            18. 1. 2019

            Detským krikom a smiechom detí z krúžku Záhady modrej planéty ožil kopec nad Bandžurom v Budimíre. Radovánky zimy si užívali plným priehrštím. Skôr, než sme sa vybrali na kopec, postarali sme sa aj o našich operencov a nasypali im chutné semienka. Cestou späť sme našli malé čierne šteniatko psíka, ktorému hľadáme domov. Zatiaľ sa o šteniatko stará rodina Gregových, za čo im veľmi pekne ďakujeme. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu