• KONFERENCIA PRE RODIČOV

            5. 4. 2019

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí 30. apríla prišli na 1. konferenciu pre rodičov pod názvom "Umenie byť rodičom". Ceníme si túto spoluprácu, ktorú považujeme za veľmi prospešnú pre deti. Veríme, že aj kávička a koláčiky v školskej čajovni chutili :)

          • Exkurzia Osvienčim - Krakov

            1. 5. 2019

            Žiaci 8. ročníka sa v dňoch 26. -27. apríla presunuli v čase do smutnej histórie, ktorú by mal poznať každý. Koncentračný tábor v Osvienčime je svedectvom a mementom, ktoré nám ma pripomínať, že sloboda je to najdôležitejšie, čo človek vo svojom živote potrebuje a čo môže mať. Každý z nás môže každý deň urobiť niečo pre to, aby sa to nezopakovalo. Nesmieme zabudnúť a byť ľahostajní! Exkurziu sme realizovali v rámci projetku INSCHOOL.

          • Slávik Slovenska

            2. 5. 2019

            Aj v školskom roku 2018/2019 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne „Slávik Slovenska“. Žiaci súťažili v 3. kategóriách. Do okresného kola postúpili víťazi každej kategórie: Tatiana PALLESITZOVÁ, Zuzana SZATTLEROVÁViktória TOMPOŠOVÁ. Na druhom mieste sa umiestnili: Petra KUKURICÁŠOVÁ, Kiara PALKOVÁ a Zuzana KMECOVÁ. Tretie miesto získali: Daniela MATOVÁ, Nela Mária ANTOLÍKOVÁ a Ema THUROVÁ. Mimoriadnou cenou poroty sme ocenili žiakov: Karolínu Tomkovú, Ondreja Kotuliča, Juraja Hvizdoša a Luciu Sentyovú. Víťazom blahoželáme a všetkým slávikom ďakujeme za účasť, krásny spev a príjemný umelecký zážitok.

          • Deň zelených škôl

            2. 5. 2019

            V učiacej záhrade sa nám aspoň na chvíľu, vďaka našim rodičom, podarilo zriadiť Mini ZOO počas Dňa zelených škôl. Deti si mohli zvieratká obzrieť, pohladiť a získať od majiteľov cenné rady pri starostlivosti o ne. Deti potešili zajkovia, morčatá, škrečky, škorpión, psíkovia, korytnačka, hrdličky, lienka aj lúčny koník. Rodičia sa podieľali aj na príprave zdravého bufetu. Ochutnali sme špenátové muffiny,mrkvový koláč, banánové cookies s ovsenými vločkami a ďalšie chuťovky. Všetkým rodičom srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Počas dňa sa deti so svojimi učiteľkami pustili do vysádzania záhonov. Rozhodli sa, či ich záhon bude jedlý alebo okrasný

          • Šťastný Nový rok 2019!

            3. 1. 2019

            Pred nami je 365 nových dní, počas ktorých si môžeme napĺňať svoje sny, želania a plány. K tomu, aby sa Vám to podarilo, Vám želám veľa vytrvalosti, odvahy, nádeje a viery vo svoje schopnosti. Prajem Vám, aby Vás čakali iba dni plné zdravia, optimizmu, šťastia a lásky a aby ste každý deň mali aspoň malý dôvod na radosť a na úsmev ...

            PaedDr. Jana Bavoľárová, riaditeľka školy

          • Výstava bonsajov

            30. 4. 2019

            Odmenou v školskej súťaži O najzelenšiu triedu bola návšteva Botanickej záhrady v Košiciach. Na 2. stupni si ju užila 5.A trieda. Zúčastnili sa práve prebiehajúcej Výstavy bonsajov. V expozícii, ktorú si prezreli, sa okrem rastlín oboznámili aj s inými  prvkami tradičnej japonskej kultúry. Vďaka peknému počasiu strávili čas aj vo vonkajších exteriéroch záhrady.

          • Vianočné prázdniny

            27. 12. 2018

            Prajeme všetkým učiteľom, zamestnancom, žiakom, rodičom a priateľom školy pokojné, šťastné, láskyplné vianočné sviatky a všetko dobré do Nového roku 2019. Vianočné prázdniny začínajú 23. decembra 2018 a končia 7. januára 2019. Žiaci nastupujú do školy v utorok 8. januára 2019.

          • Projektový deň

            3. 5. 2019

            Deň pred veľkonočnými prázdninami sme klasické vyučovanie vymenili za projektový deň zameraný na čitateľskú, finančnú a prírodovednú gramotnosť, jednu hodinu sme sa venovali životným zručnostiam a jednu osobnosti Milana Rastislava Štefánika. Bol to deň plný rôznych aktivít, hier a tvorivých úloh.

          • Vianočná besiedka 4.A

            7. 1. 2019

            Posledný spoločný deň v roku strávili žiaci 4.A triedy čítaním príbehov ich rodičov a starých rodičov, ktoré prežívali v časoch detstva. Niektoré príbehy vytiahli slzu z oka, iné vyčarovali úsmev, či zamyslenie sa nad tým, ako je to dnes. Vo všetkých bolo cítiť odkaz prežitého života. Príbehy sa stanú súčasťou triednej zbierky "Zo života našich najbližších". Besiedka pokračovala výmenou darčekov, pohostením a spoločenskými hrami. 

          • Anglické divadlo

            28. 4. 2019

            Komunikácia v cudzom jazyku je v dnešnej dobe nevyhnutná, preto sa snažíme, aby žiaci našej školy ovládali cudzí jazyk na výbornej úrovni. Využili sme možnosť navštíviť divadelné predstavenie v anglickom jazyku "The Onlines"  25. apríla v Košiciach, ktoré je koncipované ako učebná pomôcka s bohatou slovnou zásobou, komunikačnými frázami, gramatickými javmi a s vysoko aktuálnou obsahovou stránkou. Predstavenie sa žiakom páčilo a dúfame, že ich povzbudilo k ešte väčšej usilovnosti v učení sa anglického jazyka.

          • Vianočné posedenie

            4. 1. 2019

            V predvianočnom zhone sa žiaci I.B spolu s rodičmi i starými rodičmi spomalili a spríjemnili si popoludnie spevom, vinšami a tancom. Pochutnali si na dobrotách a v rámci Školy naruby si vymenili typy a odporúčania na detské knihy, ktoré čítajú deťom v rámci projektu Škola naruby už od septembra. Rozprávanie bolo veľmi inšpirujúce. Poďakovanie patrí všetkým rodičom, ktorí si našli čas a strávili pekné chvíle v našej škole so svojimi deťmi.

          • Mladí zdravotníci

            18. 4. 2019

            Dňa 17. apríla sa tri päťčlenné družstvá, zložené zo žiakov 4.,6.,8. a 9. ročníka, zúčastnili školenia a prípravy na súťaž Mladý zdravotník, ktorá sa uskutoční dňa 10. mája 2019 v Mestskom parku v Košiciach. Držme im palce!

          • Čítanie pred spaním v MŠ Ploské

            3. 1. 2019

            Návrat do svojej materskej školy v Ploskom zažili žiaci 3.C, tentokrát však ako čitatelia rozprávky „Kvak a Čľup sú kamaráti”. V rámci týždňa sa vystriedala vždy iná dvojica, ktorá prečítala časť rozprávky deťom v materskej škole pred spaním. Žiaci tak potešili tých najmenších, ktorí ich každý deň prijali s radostným očakávaním, čo nové sa dozvedia o priateľstve Kvaka a Čľupa. Žiaci sa oboznámili s inou formou čítania, cez ktorú si osvojili nielen čitateľské, ale aj životné zručnosti, ako sú priateľstvo, spolupráca a úcta

          • Exkurzia v Martine

            18. 4. 2019

            V rámci projektu INSCHOOL žiaci 6. a 7. ročníka navštívili 9. apríla mesto Martin. Prezreli si Slovenské národné múzeum, špeciálne galériu rómskych osobnostíktoré sa svojím životom a prácou zaraďujú medzi elitu rómskeho spoločenstva a sú pozitívnym vzorom pre ďalšie generácie.

          • Amaveťak

            27. 12. 2018

            Amavet klub 873 pri ZŠ s MŠ M. R. Štefánika, vydal už 6. číslo časopisu Amaveťak. V ňom sa môžete dozvedieť nielen o uskutočnených akciách, ale tiež rôzne zaujímavosti, zábavné úlohy, ktoré pripravila redakčná rada v zložení členov rozhlasového krúžku. Časopis nájdete TU .

          • Školenie Žiackej školskej rady

            28. 4. 2019

            10. apríla členovia Žiackej školskej rady (ŽŠR) strávili zaujímavé dopoludnie v spoločnosti lektorky Mišky Lehrhauptovej, počas ktorého sa zdokonaľovali v zručnostiach v oblasti spolupráce. Spoločnými silami zvládali rôzne situácie, ktoré im v budúcnosti pomôžu zefektívniť prácu v ŽŠR. Mnohí z nich zistili, že sa vlastne doteraz poriadne nepoznali a nevedeli tak, čo môžu od seba očakávať. Školenie bolo organizované v rámci projektu Školy, ktoré menia svet pod záštitou Inštitútu pre aktívne občianstvo.

          • Škola naruby spojená s vianočnými tvorivými dielňami

            20. 12. 2018

            Dňa 19. decembra sa žiaci I.A triedy stretli so svojimi rodičmi a starými rodičmi na vianočných tvorivých dielňach. Program pozostával z dvoch častí. V prvej časti boli prítomní oboznámení s projektom Škola naruby.Ten si hneď vyskúšali čítaním knihy A. Gregušovej Červík Ervín.  Deti po vypočutí príbehu nakreslili priateľov Červíka Ervína a z nakreslených kartičiek vyrobili pexeso, ktoré si počas stretnutia aj overili.  Potom si každý žiak prevzal  čitateľský  denník, do ktorého  si bude  ilustrovať vypočuté rozprávky alebo príbehy prečítané rodičmi, starými rodičmi alebo staršími súrodencami. V druhej časti si servítkovou technikou vyzdobili papierové vrecúška.

          • INCLUDAY 2

            11. 4. 2019

            10. apríla 2019 sa žiaci 9.A9.B triedy zúčastnili akcie INCLUDAY 2, ktorá sa uskutočnila v rámci projektu Škola inkluzionistov s podporou Nadácie pre deti Slovenska a Plesu v opere. V priebehu zážitkovej aktivity pocítili na vlastnej koži sociálne vylúčenie. Náhodne (rovnako ako to býva i v skutočnom živote) boli rozdelení na 2 rodiny. Jednu rodinu tvorili 3 členovia, ostatní žiaci tvorili druhú mnohopočetnú rodinu. Dostali problémovú úlohu, a to nakúpiť a pripraviť pre členov svojej rodiny polievku, hlavné jedlo, dezertnápoj v celkovej hodnote 10 € na rodinu. Navštívili obchod s potravinami a po príchode do školy zistili, že ich trieda sa premenila na dve samostatne fungujúce domácnosti. Menšia rodina mala k dispozícii vodu, elektrinu i kompletný kuchynský riad. Rodina, ktorá zažívala sociálne vylúčenie, sa musela popasovať s neľahkou úlohou, keď zistila, že nemá pitnú vodu a je odpojená od elektriny. Navyše, presne o pol hodiny prichádza kontrola s podozrením na zanedbávanie starostlivosti o deti. V reflexii, ktorá nasledovala sme deťom vytvorili priestor pre vyjadrenie pocitov, ktoré vo svojej roly prežívali. Veríme, že to bude prvým krôčikom k pochopeniu tých, ktorí v podobných podmienkach žijú denne.

          • Hodina občianskej náuky trochu inak

            6. 1. 2019

            17. a 19.12.2018 žiaci siedmeho ročníka privítali pána J. Timka, ktorý vedie tanečnú školu Omega, na besede o správaní sa a riešení konfliktov v triede. Po zaujímavom úvode žiaci besedovali s pánom Timkom, ktorý im na konkrétne situácie v triedach uviedol možnosti ako správne reagovať a zabrániť tak rôznym konfliktom. Žiaci otvorene rozprávali o svojich zážitkoch a pocitoch. Prítomnosť  pána Timka bola pre žiakov príjemným a hodnotným spestrením vyučovania OBN, ktoré dúfame nebolo posledným. Ďakujeme.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu