• Matematika v 1.B

            18. 2. 2020

            Práca na matematických úlohách v trojčlenných skupinách mimo triedu, to je pre žiakov lákavá ponuka. Úlohy, na ktorých pracovali si prečítali z pripravených pokynov. Čítanie bolo zvládnuteľné - veľké tlačené písmená už dávno poznajú a v technike čítania sa zdokonaľujú. Počítanie kamienkov a skladanie konárikov do daného počtu geometrických tvarov, ... to všetko v pohybe a na čerstvom vzduchu. Aj takéto netradičné vyučovacie hodiny máme v 1.B.

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

            23. 2. 2020

            Zuzana Szattlerová, žiačka 6.A, sa 5. februára zúčastnila na okresnom kole súťaže slovenských povestí Šaliansky Maťko. V III.kategórii sa umiestnila na 1. mieste a postúpila do krajského kola, ktoré sa bude konať 25. februára v Košiciach v Átriu na Terase. Zuzke blahoželáme a držíme palce!

          • Čítam rád

            24. 2. 2020

            5. februára sa v Školskom klube detí uskutočnilo popoludnie s názvom Čítam rád. Deti zo 4. ročníka čítali druhákom z detskej knižky o neposednej Opici Škorici, ktorá ustavične čaruje a vyvádza rozličné nezbedné kúsky. Aj keď je Opica Škorica rozprávková, často sa nevie správať. Deti si vypočuli príbeh o tom, čo môže spôsobiť ohováranie druhých a taktiež poučenie o slušnom správaní sa. Po prečítaní príbehu nasledovala súťaž o najlepšiu ilustráciu k čítanému príbehu. Odmenené boli najlepšie práce. 

          • Všetkovedko

            30. 1. 2020

            29. januára sme potešili všetkých žiakov našej školy, ktorí sa zapojili do súťaže Všetkovedko. Pani riaditeľka odovzdala žiakom diplomy a pekné ceny. 45 z nich získali titul Všetkovedkov učeň. Medzi 30% najúspešnejších sa dostali 15 žiaci. Absolútnym víťazom je žiak II.B triedy Ondrej Dobeš, ktorý získal titul Všetkovedko školy. Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Zážitková hodina prvouky

            16. 1. 2020

            Dňa 16. januára sa v II.C triede zachraňovalo. Našťastie to nebolo naozaj. Žiaci sa pod vedením Matejkovej babky, p. Slivkovej, dozvedeli ako postupovať, keď ma niekto zatvorenú alebo otvorenú zlomeninu. Komu zavolať, keď sú svedkami nejakej nehody. Ako stabilizovať zraneného a ako ľudovo povedané "zachovať chladnú hlavu." Aj takto zaujímavo sa učí v našej triede. Máme z toho veľkú radosť a už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé aktivity. 

          • Korčuliarsky kurz

            8. 1. 2020

            V dňoch 16.-20. decembra 2019 sa 46 žiakov 1. ročníka zúčastnilo korčuliarskeho kurzu na zimnom štadióne Crow Aréna v Košiciach. Celý kurz viedli pani trénerky krasokorčuľovania. Prvé kroky na ľade boli veľmi nesmelé. Deti neodradili ani pády a ďalej na ľade bojovali statočne. Pani trénerky ich podporovali a povzbudzovali. Všetci zvládli základy korčuľovania a na záver kurzu boli odmenení diplomami a sladkými odmenami, ktoré im budú pripomínať príjemné zážitky na ľade.

          • Vianočná akadémia

            20. 12. 2019

            Ďakujeme všetkým rodičom, starým rodičom, ktorí sa 19. decembra zúčastnili spoločného vianočného popoludnia. Po kultúrnom programe mali možnosť navštíviť vianočné tvorivé dielne, vianočnú burzu, či vianočnú kaviareň.

          • Florbalový turnaj

            20. 12. 2019

            18. decembra sa v ZŠ s MŠ v Rozhanovciach konal 11. ročník vianočného florbalového turnaja o Pohár riaditeľa školy. Naši chlapci nás skvelo reprezentovali a vybojovali krásne 1. miesto. Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

          • Projektový deň

            20. 12. 2019

            17. decembra sme na 2. stupni realizovali projektový deň so zameraním na rozvoj a posilnenie zručností žiakov - čitateľskej, prírodovednej, finančnej a ďalších. 

          • Pytagoriáda

            6. 2. 2020

            Dňa 16. decembra sme v škole vyhodnotili matematickú súťaž Pytagoriáda, ktorej sa zúčastnilo 156 žiakov z tretieho až ôsmeho ročníka. Všetkým ďakujeme za snahu, za účasť a víťazom blahoželáme! Dúfame, že nás budú úspešne reprezentovať na okresnom kole. Výsledky si môžete pozrieť TU Vyhodnotenie_2019_2020.doc

          • Zážitkové učenie v I.C

            6. 6. 2019

            Je lepšie raz zažiť, ako desaťkrát počuť. Týmito slovami by sme dnes nazvali deň v I.C triede. Zážitkové učenie sa nieslo celým dňom. No začalo to už v apríli, keď sme spolu so žiakmi zasiali a zasadili do školskej záhrady reďkovku a cibuľu. Deti pripravili pôdu a vlastnoručne si každý zasadil svoju zeleninu. Postupne sme sledovali a starali sa o ňu. Keď sme zistili, že naša zelenina je už pekná veľká a dá sa zúžitkovať, rozhodli sme sa spoločne, že si pripravíme zdravú desiatu. Ráno sme si v škole čítali informácie o tom, aká je reďkovka pre naše telo zdravá. Prečítali sme si recept na prípravu nátierky. Sledovali a hľadali sme, čo je potrebné pripraviť a nakúpiť. Spoločne sme navštívili miestny obchod a nakúpili potrebné ingrediencie. Potom sme zo záhrady priniesli vypestovanú zeleninu. Očistili, pripravili sme si nátierku z reďkovky, ozdobili zelenou cibuľkou a spoločne sme ju ochutnávali. "Mňam, je výborná, veľmi mi chutí, ešte si prosím." Tieto slová zazneli pri ochutnávaní vlastnoručne pripravenej nátierky. Následne sme na ochutnávku pozvali aj našu pani riaditeľku. Žiakov veľmi pochválila, akí sú šikovní, a poďakovala im, že ju pozvali. Celý deň bol plný zážitkov, pekných momentov prekvapenia, práce a aj učenia, pričom deti o tom ani nevedeli. Prelínali sa nám predmety ako matematika, slovenský jazyk, prvouka, hudobná výchova či anglický jazyk. Veríme, že si o rok vypestujeme opäť nejakú zdravú zeleninku. 

          • DEŇ MÚZ

            2. 6. 2019

            Dňa 30. mája 2019 sa v Trstenom pri Hornáde uskutočnilo okresné kolo súťaže Deň Múz. Naša žiačka Petra Kukuricášová z 3.A triedy získala v silnej konkurencii  nádherné 1. miesto. K úspechu srdečne blahoželáme! Za doprovod ďakujeme nášmu absolventovi Patrikovi Lukáčovi.  

          • Beseda s poľovníkom

            24. 6. 2019

            Počas didaktických hier v prírode mali žiaci 1. stupňa možnosť navštíviť diviačiu oboru v Kráľovciach spojenú s besedou s pánom Petrom Halákom. Žiakom porozprával ako správne prikrmovať diviaky, ako sa správať v lese pri stretnutí s diviakom. Dozvedeli sa, ako sa poľovníci starajú o zvieratá počas celého roka. Zároveň upozornil aj na tých, ktorí v lese vedia narobiť veľa škody. Pán Halák má bohaté skúseností aj v oblasti kriminalistiky, preto žiakom predviedol, ako sa dá zaistiť stopa, ktorú zanechá pytliak, či niekto, kto prírode škodí. Ďakujeme za zaujímavé predpoludnie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Hodnotenie Zelenej školy

            22. 6. 2019

            4. júna nás navštívili zástupcovia Zelenej školy, aby si prezreli priestory našej školy a zoznámili sa s aktivitami, ktoré sme uskutočnili smerom k environmentálnemu vzdelávaniu našich žiakov. Mali možnosť nazrieť do záhrady, kde im žiaci opísali ako a za akým účelom vznikali učebné prvky, čo všetko si naplánovali, čo z akčného plánu splnili a čo nás ešte čaká, aby naša škola obhájila titul ZELENÁ. Hodnotiteľov zaujala činnosť zelenej a jedlej hliadky, foto kronika a výstupy z aktivít. 

          • Deň detí

            2. 6. 2019

            30. mája sme oslávili Deň detí. Vďaka sponzorským darom pánov starostov z obcí Bretejovce, Janovík, Nová Polhora, Ploské a Seniakovce, spoločnostiam Rajo a Ema Trade, dostali všetky triedy balíky plné darčekov. Nepriaznivé počasie nám trochu pozmenilo program, ale deti si rovnako užili hry a súťaže v priestoroch školy. Zopár tried sa rozhodlo stráviť sviatok detí v kine v Optime. Kultúrny dom poslúžil ako útočisko pred dažďom počas besedy s pani Halajovou z útulku v Košiciach. Pani Halajovej sme odovzdali zbierku od žiakov školy v podobe finančnej hotovosti 53,06 €, tiež deky, uteráky, granule a hračky.  Starší žiaci v novej telocvični bolovali o Pohár riaditeľky školy. Najúspešnejší boli dievčatá a chlapci z 8.B triedy, ktorí sa stali majiteľmi putovného pohára na najbližší rok. Blahoželáme!

          • Zájazd do Londýna

            10. 6. 2019

            Od 28. mája do 2. júna sa žiaci z Budimíra a Rozhanoviec zúčastnili poznávacieho zájazdu do Veľkej Británie, kde mali možnosť spoznať novú kultúru, vidieť pamiatky, o ktorých sa učia a najmä overiť si svoje znalosti angličtiny. Žiaci navštívili hlavné mesto Londýn, sídlo kráľovnej Windsor a univerzitné mesto Cambridge. Hoci bola cesta tam a späť dlhá, žiaci si priniesli späť veľa krásnych spomienok a zážitkov. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu