• SING A SONG

            6. 6. 2019

            29. mája sa v našej škole uskutočnila súťaž v speve anglických piesni Sing a Song. Do súťaže sa zapojilo veľa žiakov, čo nás veľmi teší. V I. kategórii sa na 1. mieste umiestnili deti z materskej škôlky z Budimíra. V II. kategórii 1. miesto získali žiačky z 1.A triedy Klárka BardákováNoemka Repaská. 2. miesto získali žiaci z I.C triedy a 3. miesto žiaci z II.B triedy. V tejto kategórii bola udelená cena poroty, ktorú získali žiaci z I. A triedy. V III. kategórii patrí 1. miesto žiačkám IV.A triedy Emke Tomaševič, Karolínke Tomkovej a Karolínke Sabovej2. miesto získali Katka RybárováVanda Vatalová. Na 3. mieste sa umiestnili dievčatá zo IV.A triedy Simonka PetrováBibiána Jureková. Aj v tejto kategórii bola udelená cena poroty pre žiakov z III.C triedy. Vo IV. kategórii sa na 1. mieste umiestnil žiak z V.B triedy Ondrej Kotulič. 2. miesto získali chlapci Michal HuličNikolas Danielič zo VI.B triedy. V poslednej V. kategórii 1. miesto získala žiačka z IX.A triedy Zuzana Kmecová a žiačka IX.B triedy Sofia Sekeráková získala pekné 2. miesto. Víťazom srdečne blahoželáme.

          • Exkurzia Chorvátsko - Bosna a Hercegovina

            28. 5. 2019

            Od 22. mája do 25. mája 2019 sme strávili čas na Balkáne. Prvý deň sme vo Vukovare v Chorvátsku navštívili miesta pamäte - Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar a centrum mesta Vukovar. Druhý deň sme strávili v Tuzle. V centre Bosfam sme počúvali riaditeľku školy zo Srebrenice, ktorá sa z minúty na minútu stala utečenkyňou. Počúvali sme rodičov, ktorí síce vojnu prežili, ale zabili im v nej deti. Boli to neuveriteľné silné stretnutia so silným posolstvom, že nacionalizmus a extrémizmus prinášajú len zlo, nenávisť a zabíjanie. Tretí deň sme dopoludnia navštívili pietne miesto, cintorín v Hornej Kalesiji a vypočuli si príbeh malého chlapca, ktorý vo vojne stratil celú rodinu. Rozprávanie o vojne sa týmto ukončilo a v centre Agora v Tuzle sme hľadali prepojenie so súčasnosťou a odpoveď na otázku, čo preto môžem urobiť ja, aby sa podobné veci už nikdy neudiali. 

          • Učíme sa v záhrade

            30. 5. 2019

            Máj je v tomto roku upršaný a studený. Napriek tomu sa 4.A triede podarilo odučiť pár vyučovacích hodín v záhrade. Matematika - kružnica a jej zostrojenie v teréne za pomoci kolíka, špagátu, trojuholník - spájanie troch vrcholov, písomné sčítanie za pomoci tabuľky a vrchnákov s číslami, vlastiveda - Košice a okolie - výhľad z kopčeka na neďaleké Slanské vrchy, Makovicu, angličtina - anglické  slová ukryté v záhrade, čítanie, slovenský jazyk - opis prírody. Zároveň nás záhrada potešila prvou úrodou - reďkovkami a jahôdkami. Učenie mimo triedu nás baví. 

          • Súťaž v atletike

            28. 5. 2019

            27. mája 2019 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola súťaže v atletike. V Moldave nad Bodvou si zmerali sily v behu na 60, 300 a 1000 m, skoku do diaľky, hode kriketovou loptičkou, vrhu guľou. V silnej konkurencii si počínali veľmi dobre. Svedčia o tom aj meailové ocenenia. 2. miesto v behu na 60 m a takisto v skoku do diaľky získal Kristián Palko z 9.B triedy a 3. miesto v skoku do diaľky obsadila Sandra Tyčiaková z 8.A triedy. Blahoželáme!

          • 5.A na plaveckom výcviku

            20. 5. 2019

            V týždni od 13. do 17. mája absolvovali žiaci 5.A plavecký výcvik v Mestskej krytej plavárni v Košiciach. Pod vedením p. učiteľa Nemčíka sa zdokonalili v splývaní, základných plaveckých technikách, skokoch do vody a zasúťažili si v hľadaní pukov pod vodou. Na konci výcviku boli odmenení vysvedčením, ktoré si musel každý z vody vyloviť sám.

          • Mladí zdravotníci

            13. 5. 2019

            V piatok 10. mája sa v Mestskom parku v Košiciach konala okresná súťaž Družstiev mladých zdravotníkov, ktorej sa zúčastnili 3 družstvá z našej školy. Na modelových prípadoch si precvičili ošetrenie zlomeniny, dusenia, krvácania, šoku i poskytnutie prvej pomoci pri utopení. Úspešným sa stali žiaci 1.stupňa N. Jakubovičová, S. Cvancigerová, V. Nečová, J. Rešetková a T. Zlacký, ktorí získali krásne 2. miesto. Srdečne blahoželáme!

          • Pytagoriáda

            18. 12. 2019

            Dňa 16. decembra 2019 sme v škole vyhodnotili matematickú súťaž Pytagoriáda, ktorej sa zúčastnilo 156 žiakov z tretieho až ôsmeho ročníka. Všetkým ďakujeme za snahu, za účasť a víťazom blahoželáme. Dúfame, že nás budú úspešne reprezentovať na okresnom kole. Výsledky si môžete pozrieť TU Pytagoriada_2019_2020.pdf

          • Tvorivé popoludnie

            19. 12. 2019

            Dňa 13. decembra 2019 zavládla v 2.C triede príjemná predvianočná atmosféra. Žiaci si pre svojich rodičov pripravili básne a piesne, predstavili im kalendárny rok - krok za krokom. Celé pásmo vyvrcholilo vianočnými piesňami a vinšovačkami. Vystúpením, však stretnutie rodičov a deti nekončilo. Práve naopak. Začalo sa tvorivé popoludnie, plné vianočných nápadov. Vďaka mamičkám, ktoré pripravili tvorivé dielne - p. Nagyovej, p. Papáčovej, p. Slivkovej, p. Lukáčovej, p. Labošovej, p. Halásovej a žiačke Terezke Sičákovej si nielen deti, ale aj dospelí vytvorili všelijaké výrobky, ktoré si odniesli domov. Nechýbalo ani malé občertvenie, káva či teplý čajík. Verím, že takto tvorivo strávený čas vniesol do našich srdiečok teplo a lásku. Ďakujeme. 

          • Vianočné tvorivé dielne

            20. 12. 2019

            My, žiaci 3.C triedy, sme 12. decembra 2019 strávili príjemné popoludnie v spoločnosti tých, na ktorých nám najviac záleží. Po tom, čo sme im zavinšovali, sme sa spoločne pustili do hnietenia slaného cesta, ktoré sa pod našimi rukami razom začalo premieňať na zasneženú zimnú krajinu. Už len trocha farby, pár ťahov štetcom a dielko je na svete. Úprimne ďakujeme všetkým za ich čas a tvorivosť.

          • Vianočná pošta

            19. 12. 2019

            Predvianočné obdobie je obdobie dobrých skutkov. A aj žiaci 2.C triedy urobili jeden nádherný skutok. Vďaka projektu "Vianočná pošta", do ktorého sme sa zapojili, vyrobili krásne pohľadnice s venovaním. Venovanie patrilo babkám a dedkom, ktorí svoj čas trávia v stacionári v Košiciach na Garbiarskej ulici. Práve im  sme poslali vlastnoručne vyrobené pohľadnice. Pekne zabalené, s ručne pečenými oblátkami, sme im v utorok odoslali v balíku. Veríme, že ich náš malý darček poteší a spríjemní im čakanie na najkrajšie sviatky roka. Už teraz sa teším, ako o rok obdaríme ďalšie babky a dedkov. 

          • Exkurzia do Litparku

            18. 12. 2019

            Zažili ste už niekedy mozgotrasenie? My áno. V stredu navštívila Knižnicu pre deti a mládež - Litpark v Košiciach trieda 7.A. Mozgotrasenie je názov tvorivej dielne zameraný na precvičovanie mozgu a trénovanie pamäti, pani knihovníčka potrápila naše hlavy rôznymi logickými úlohami a naučili sme sa pár trikov, ako sa efektívne učiť a zapamätať si čo najviac informácií. Návštevu Litparku vám naša trieda vrelo odporúča.

          • Vianočné tvorivé dielne

            9. 12. 2019

            V nedeľu 8. decembra prebehol 21. ročník celodenného podujatia Detske Vianočné dielne v priestoroch Kasární/Kulturpark v Košiciach. Žiaci 4.B triedy si vyrobili vianočné svietniky, gule a ozdoby na stromček. Rodičia a deti z 3.B triedy si oddýchli od každodenných povinností a spoločne vyrábali vianočné svietniky, venčeky, stromčeky a iné  prekrásne ozdoby pripomínajúce adventné obdobie. Každý si svoju vianočnú  zbierku  výrobkov odniesol domov. Ďakujeme všetkým rodičom za príjemne strávený čas so svojimi deťmi a deťom za šikovnosť a trpezlivosť pri výrobe vianočných symbolov. Podujatia sa uskutočnilo vďaka spolupráci s T-Systems Slovakia a zapojenia do programu Teach for Slovakia. 

          • Zbierka sladkostí pre detské domovy

            13. 12. 2019

            Počas posledných dvoch novembrových týždňov prebehla na škole zbierka sladkostí pre deti do detských domovov, z ktorých sa urobilo neuveriteľných 78 balíčkov. Dňa 6. decembra odniesli zástupcovia Žiackej školskej rady časť vyzbieraných sladkostí do Detského domova Hurbanova 42 v Košiciach a potešili tak 28 detí. Ďalšie balíčky pôjdu do centier pre deti s rodinami. Ešte raz veľké ĎAKUJEME! za všetky sladkosti, ktorými ste prispeli do týchto balíčkov. 

          • Mikuláš na cestách

            8. 12. 2019

            V spolupráci s dopravnou políciou naši štvrtáci na Mikuláša, 6. decembra, kontrolovali dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Dobrých vodičov odmenili postavičkou Mikuláša, vodiči porušujúci predpisy si odniesli čerta. Dopravná výchova v praxi. 

          • Pro Educo 2019

            8. 12. 2019

            4. decembra naši ôsmaci a deviataci navštívili medzinárodný veľtrh vzdelávania Pro Educo 2019. Na veľtrhu mali jedinečnú možnosť nájsť pod jednou strechou vyše 80 inštitúcií poskytujúcich služby v oblasti vzdelávania a kariéry. Veríme, že im to pomôže správne sa rozhodnúť pri výbere strednej školy. 

          • Keramikárka

            4. 12. 2019

            Deti z krúžku Múdre hranieSovičkovanie si 29. novembra pod vedením pani keramikárky vlastnoručne vyrobili svojich anjelov – symbol Vianoc, krehkosti, jemnosti a nehy. Po vyschnutí hliny a vypálení výrobkov v peci pri teplote 1 020 stupňov Celzia, nám anjeli ozdobia naše príbytky a budú pripomínať tento výnimočný deň.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu