• Okresné kolo OSJL

            28. 11. 2019

            27. novembra 2019 sa uskutočnil 12. ročník okresného kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, v kategórii C, ktorého organizátorom bola naša škola. Do okresného kola sa postúpilo 18 víťazov školských škôl OSJL okresu Košice-okolie. 17 súťažiacich si porovnávalo svoje vedomosti a zručnosti zo slovenského jazyka a literatúry v písomnej a ústnej časti. Najvyšší počet bodov dosiahla Alexandra Szalaiová, ZŠ, Severná 21 v Moldave n/Bodvou, ktorá bude reprezentovať okres Košice-okolie v krajskom kole OSJL. Naša žiačka Hana Huličová 9.A triedy, sa umiestnila na 3. mieste. Blahoželáme! Výsledková listina Vysled_listina_OK_OSJL_2019.xls

          • Aha! Krásna matematika

            28. 11. 2019

            27. novembra naši ôsmaci objavovali svet čísel spôsobom, ktorý by vám možno ani nenapadol. Medzinárodná interaktívna výstava Aha! Krásna matematika im ukázala matematiku z iného uhla pohľadu a zažili aj množstvo zábavy v Aha! Mieste detských objavov v Prešove.

          • Olympiáda v cudzích jazykoch

            4. 12. 2019

            Tak ako každý školský rok si naši najlepší žiaci zmerali sily v jazykových zručnostiach. Víťazmi školského kola olympiády v anglickom jazyku, v kategórii 1A sú: 1. miesto Eged Marko (7.A), 2. miesto Murínová Vanesa (7.B) a 3. miesto obsadila Szattlerová Zuzana (6.A). V kategórii 1B boli najlepší: 1. miesto Krišandová Laura (9.B), 2. miesto Huličová Hana (9.A) a 3. miesto získal Bálint Michal (9.A). V kategórii 1C sa umiestnila Blore Izabela Jodie na 1. mieste. Najlepšie výsledky školského kola olympiády z nemeckého jazyka mali títo žiaci: 1. miesto Vadaszová Ema (8.A), 2. miesto Kolodová Dominika (8.B) a 3. miesto Beňová Daniela (8.B). Víťazi jednotlivých kategórií postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční v januári 2020 v Moldave nad Bodvou. Všetkým víťazom blahoželáme a už teraz im držíme palce. Ostatným prajeme veľa pozitívnych  skúsenosti pri učení sa cudzích jazykov.

          • Sing a song

            2. 12. 2019

            29. novembra prebehol už 9. ročník školskej súťaže v speve anglických piesní Sing a song. V I.kategórii sa na 1. mieste umiestnili deti MŠ 2. trieda a na 2. mieste deti z 1. triedy. V II. kategórii 1. miesto obsadili žiaci 2. C triedy, 2. miesto dievčatá Anna Šarlota Labošová a Nelka Nagyova, 3. miesto žiaci 1. B triedy. Cenu poroty v tejto kategórii získali dievčatá z II.A triedy Klárka Bardáková, Noemka Repaská. V III. kategórii 1. miesto získali žiaci IV.C triedy, 2. miesto skupina žiakov z 3. ročníkov 3. miesto Elenka Čontošová a Emmka Dudášová, Cena poroty patrila skupine spevákov z tretieho ročníka. V poslednej IV. kategórii uspela na 1. mieste Tatiana Melníková a 2.miesto získali žiaci 6. ročníka. Všetkým výhercom blahoželáme a ďakujeme všetkých zúčastneným za pekný umelecký zážitok. 

          • Všetkovedko

            4. 12. 2019

            Dňa 28. novembra prebehla na našej škole celoslovenská súťaž Všetkovedko a zároveň aj súťaž Expert. Žiaci 1. stupňa si vyskúšali svoje vedomosti z oblasti jazykov, matematiky, hudobnej výchovy, výtvarnej výchovy, informatickej výchovy. Piataci a šiestaci bojovali v dvoch oblastiach: Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. Držíme im palce a 20. decembra si môžu svoje výsledky pozrieť na webovej stránke. 

          • Ako 4.B cestovala na Mesiac

            25. 11. 2019

            V technickom múzeu v Košiciach bola inštalovaná výstava k 50. výročiu najúžasnejšej výpravy ľudstva "Cesta na Mesiac". Okrem pútavých plagátov, modelov vesmírnych telies, 3D obrázkov, videli žiaci aj originálny skafander Eugene Andrew  Cernana, amerického astronauta, po otcovi slovenského a po matke českého pôvodu. Okrem zaujímavej výstavy zišli aj do podzemia, kde sú banské štôlne, a tak videli, ako sa kedysi dobývali v podzemí nerastné suroviny, ako aj pracovné nástroje i stroje, ktoré baníci používali pri svojej práci.

          • IT Show

            10. 11. 2019

            Triedy s rozšíreným vyučovaním informatiky 5.B, 6.A a 7.B navštívili v piatok 8. novembra IT Show v Optime. Výstava prezentovala technologické novinky a nové značky v oblasti notebookov, smartfónov, televízorov, ale aj novinky do domácností, ako napr. indukčné variče. Žiaci si mohli vyskúšať virtuálnu realitu a dozvedeli sa o jej význame pre mnohé povolania. 

          • Rozprávkový november

            10. 11. 2019

            Deti zo zelenej farebnej skupiny (1.A, 2.A, 3.A a 4.A) svoj rozprávkový november začali návštevou filmového predstavenia Snežný mužíček. Rozprávka plná dobrodružstiev a čarov s dobrým koncom bola prvou hviezdičkou v mesiaci plnom čarovných prekvapení. 

          • Originálne tekvičky

            3. 11. 2019

            Jeseň sme oslávili TEKVICIÁDOU. Tradičným vyrezávaním tekvíc, ktoré vypestovali naši pracovití rodičia a starí rodičia. Žiaci ukázali svoju šikovnosť a fantáziu. Tekvičky vyzdobili rôznymi prírodninami, kde využili zručnosť a kreativitu. Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli skrášliť priestory našej školy.

          • Exkurzia do Liptovského Mikuláša

            2. 11. 2019

            29. októbra absolvovali deviataci exkurziu do Liptovského Mikuláša. Navštívili Múzeum Janka Kráľa a Tatrín - Žiadosti slovenského národa. V duchu motta: "Národ bez minulosti je ako človek bez pamäti" si pripomenuli základné fakty z našej histórie, dozvedeli sa rôzne zaujímavosti o slovenských osobnostiach, nielen o štúrovcoch, ale napríklad aj o významnom slovenskom fyzikovi a technikovi Aurelovi Stodolovi. Exkurzia tak prepojila vedomosti z viacerých predmetov: slovenský jazyk a literatúra, dejepis, občianska výchova, výtvarná výchova, geografia či fyzika a technika. 

          • Ako si druháci uctili starkých

            30. 10. 2019

            Ani žiaci II. C triedy nezabudli, že október je mesiac úcty k starším. Najprv deti vyrobili krásne pozdravy pre svoju babku či dedka a následne ich počas víkendu navštívili a obdarovali. Darček, ktorý venovali svojím starým rodičom nebol len pozdrav. Spoločne sme sa rozhodli, že žiaci im darujú svoj voľný čas a zároveň im pomôžu pri práci. Veru, druháčikovia babke aj dedkovi pomáhali - zametali, hrabali lístie, kŕmili zvieratá, nakladali kapustu, čítali rozprávky, pomáhali na záhrade vyberať zeleninu, viť vence a hlavne prežili neopakovateľné chvíle. To bol pre starkých ten najväčší darček. Ďakujem, že mám takých šikovných žiačikov. 

          • Beseda s pani Szattlerovou

            3. 11. 2019

            V októbri medzi nás opäť zavítala stará mama našej žiačky, pani Szattlerová, aby nám porozprávala o svojich nových cestovateľských zážitkoch. Tentokrát to bola cesta do Škótska a jeho hlavného mesta Edinburghu. Vypočuli sme si pútavé rozprávanie o jeho uliciach, pamätihodnostiach, galériách, známych sochách, ale i o zaujímavostiach ako je psík Grey Bobby, ktorý strážil 14 rokov hrob svojho pána, či o daždivom škótskom počasí. Za zaujímavú besedu ďakujú žiaci VI.A triedy!

          • Triedna besiedka pre starkých

            29. 10. 2019

            Jesenný mesiac október, v ktorom sa momentálne nachádzame je poeticky krásny, pretože príroda hrá očarujúcimi farbami. V mesiaci október si pripomíname jednu z najvzácnejších cností zrodenej v duši človeka, a tou je práve úcta k starším. Pri tejto príležitosti si aj žiaci II.A triedy pozvali 25. októbra svoje babky a dedkov na triednu besiedku, na ktorej im prostredníctvom programu, darčekov a pohostenia vyjadrili svoje veľké  „ĎAKUJEM“.  

             

          • Halloweenske strašenie

            3. 11. 2019

            Tak ako každý rok, patrí posledný týždeň pred jesennými prázdninami tekviciam a maskám. Žiaci druhého stupňa si v triedach usporiadali Halloweenske posedenia plné rôznych súťaží, chutných dobrôt, moderného tanca a strašidelných filmov. 

          • Hokejový zápas

            24. 10. 2019

            22. októbra sa naše deti z 2.-9. ročníka spolu s učiteľmi zúčastnili hokejového zápasu medz HC Košice a Novými Zámkami. Atmosféra bola výborná, všetci fandili a vychutnávali si zápas. Napriek ich usilovnému povzbudzovaniu Košice podľahli Novým Zámkom 2:3 po predĺžení. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu