• DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

            11. 3. 2019

            Ďakujeme všetkým, ktorí nás navštívili počas Dňa otvorených dverí 27. marca 2019. Projekt ŠKOLSKEJ ČAJOVNE mal úspech, a preto oznamujeme, že ho budeme realizovať pravidelne, raz v mesiaci. Informácia bude na stránke školy. 

          • Slovíčka v malíčku

            2. 4. 2019

            V utorok 26. marca sme vyhodnotili medzinárodnú súťaž SLOVÍČKA v MALÍČKU. Úlohou žiakov bolo vytvoriť obrázkový slovník vo forme tajničky. Najviac vydarené slovníky, ktoré spĺňajú pravidlá súťaže budú zaslané do ďalšieho kola. Víťazmi jednotlivých kategórií sú: Nemecký jazyk - Jošková Darina, Anglický jazyk - 1.miesto: Jošková Darina, 2.miesto: Antoňáková Simona, 3.miesto: Vadaszová Ema, Cena za prejavenú snahu - Vadaszová Ema a Koribská Alexandra, Cena za estetický dojem - Gregová Jana. Veríme, že získané ceny sa dievčatám páčili a želáme im veľa pozitívnych jazykových skúsenosti.

          • Mikuláš

            7. 12. 2018

            6. decembra prišiel aj k nám. Nebol sám, sprevádzali ho rôzne rozprávkové postavičky. Potešil všetky dobré deti. Ďakujem žiakom 9. ročníka a ich triednym učiteľkám za milé spríjemnenie dňa. 

          • Beseda o judaizme

            28. 4. 2019

            21. marca 2019 sme mali žiaci siedmeho ročníka na hodine náboženskej výchovy besedu na tému Svetové náboženstvá – Judaizmus. Besedu viedla Mgr. Mária Čellárová, ktorá rozprávala o židovskom náboženstve v 1. storočí n. l. Hovorila nám o obliekaní Židov, o živote detí, ich rodičov a kňazov. Naučili sme sa niektoré hebrejské slová ako napr. pokoj – šalom, pomoc – ezer, bázeň a strach – jirach, nádej – tikuah, láska – kheset.

          • Matematický klokan

            25. 3. 2019

            Dňa 21. marca 2019 sa na našej škole súťažilo. Žiaci 1. až 9. ročníka si merali svoje matematické vedomosti, zručnosti a logické myslenie v medzinárodnej matematickej súťaži „Matematický klokan“. Výsledky súťaže budú zverejnené 10. apríla na stránke www.matematickyklokan.sk. Všetkým ďakujeme za účasť.

          • Hviezdoslavov Kubín

            20. 3. 2019

            20. marec patril umeleckému slovu žiakov 1. a 2. stupňa. 47 žiakov zarecitovalo svoje ukážky v školskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Porota ocenila tých najlepších v prednese poézie a prózy. Vysledkova_listina.pdf Víťazom blahoželáme! Súťažiaci, ktorí sa umiestnili na prvom mieste, postupujú do okresného kola. 

          • Lyžiarsky výcvikový kurz

            13. 3. 2019

            11. - 15. marca siedmaci a ôsmaci skúšali svoje lyžiarske zručnosti na svahoch  Tatranskej Lomnice. A veru sa im darilo. Už druhý deň všetci, aj úplní začiatočníci, zvládli cestu kabínovou lanovkou. Tretí deň sa vyviezli "sedačkou", vyskúšali si pomu  a zdolali lyžiarsky svah. Nechýbala im odvaha a trpezlivosť. Okrem lyžiarskych zručností  po celý čas preukazovali ochotu navzájom si pomáhať a podporovať sa. Správali sa čestne a férovo. Na konci kurzu všetci účastníci zvládli lyžiarsku abecedu. Najzdatnejší žiaci dokonca zdolali aj zjazdovku zo Skalnatého plesa. Blahoželáme k úspešnému zvládnutiu lyžiarskeho výcvikového kurzu.

          • Projekt eTwinning

            15. 3. 2019

            Program eTwinning sa zameriava na podporu využívania moderných informačných a komunikačných technológií za účelom vytvorenia partnerstiev európskych škôl. V rámci tohto programu sa žiaci 2. a 3.ročníka pod vedením vychovávateliek Bc. Zuzany ZámboriovejMgr. Juliany Človečkovej zapojili do projektu „Easter in a snap“ (Veľká noc na dosah). Projekt trvá od februára 2019 do mája 2019. Zapojilo sa doňho 11 škôl zo Slovenska, RumunskaTurecka, PoľskaPortugalska. Hlavnou myšlienkou projektu je výmena pohľadníc s veľkonočnými symbolmi a tradíciami v krajinách, ktoré sa zapojili do projektu. Žiaci si pripravili vlastné veľkonočné pohľadnice, ktoré následne pošlú partnerským školám. Keďže projekt pokračuje až do mája, plánujeme vytvoriť plagát o oslave Veľkej noci v Budimíri (tradičné jedlo, zvyky) a video s veľkonočnými vinšami. Žiaci sa na vyrábanie pohľadníc tešili, o čom svedčia aj nasledujúce fotografie.

          • Divadelné predstavenie

            12. 3. 2019

            Dňa 8. marca sa žiaci 1. stupňa  zúčastnili divadelného predstavenia Psíčkovo. Bol to pôsobivo stvárnený príbeh, ktorý rozprával o tom, že aj psíci sú len „ľudia“. Že ten ich „psí život“ sa veľmi často podobá nášmu. Príbeh ponúkol aj množstvo úsmevných scénok, ktoré mali poučný charakter. Deti získali priestor pre rozvoj obrazotvornosti,  spoluprežívania deja a  napokon aj priestor pre spoločenské správanie. Divadelné predstavenie splnilo očakávanie, deti oslovilo a zanechalo príjemné pocity.

          • Beseda so spisovateľkou Annou Nečovou

            12. 3. 2019

            Marec je mesiacom kníh a v tomto období k nám zavítala na besedu pani spisovateľka Anna Nečová. Besedu otvorila Mgr. Iveta Kynclová, ktorá privítala a predstavila nášho vzácneho hosťa. Pani spisovateľka zaujala svojím pútavým rozprávaním žiakov 2. a 4.ročníka. Deťom prečítala krásny príbeh s veľkonočnou tematikou zo svojej knihy. Svoju besedu oživila aj spevom, pretože okrem písania rozprávok nahrala aj CD s vlastnými piesňami. Odmenou jej bol neutíchajúci potlesk žiakov. Ďakujeme pani spisovateľke, že si našla čas a prišla medzi nás a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Tretiaci na plaveckom výcviku

            11. 3. 2019

            Žiaci tretieho ročníka sa v dňoch 25. februára - 8. marca 2019 zúčastnili plaveckého výcviku na Mestskej krytej plavárni v Košiciach. Rozdelení boli do troch plaveckých skupín, ktoré viedli kvalifikovaní inštruktori Aqua školy. Po 10 dňoch výcviku sa z neplavcov stali plavci, ktorí preplávali dĺžku bazéna - 50 m a plavci si zdokonalili svoj plavecký štýl. Za skvelé výkony boli odmenení Mokrým vysvedčením.

          • Ruské slovo

            10. 3. 2019

            8. marca sa v Košiciach konalo krajské kolo súťaže Ruské slovo, na ktorom sa zúčastnili aj naše žiačky. Počínali si vynikajúco a každá získala ocenenie vo svojej kategórii. Denisa Ačaiová z IX.A triedy získala v próze 1. miesto a postúpila tak do celoslovenského kolaVanesa Šoltésová z VIII.B triedy získala v poézii    2. miesto a v kategórii skupinový spev Lucia Sentyová a Zuzana Kmecová z IX.A triedy obsadili krásne       3. miesto. Hudobný doprovod im robila Sofia Sekeráková z IX.B a pani učiteľka Mgr. K. Jureková, ktorým hudobný aranžmán pripravila pani učiteľka Mgr. A. Banská. Blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

          • Dotyky s inklúziou v 1.C

            11. 2. 2019

            Zmysly - ako nevyhnutná súčasť života človeka. Aj takto by sme mohli nazvať skvelé popoludnie v 1.C triede. Mgr. Ľudmila Gregová nám priblížila, aké náročné je včleniť sa do života, keď nám nie všetky zmysly fungujú tak ako majú. Porozprávala nám zážitky, aké náročné je pracovať s detičkami, ktoré sú nielen nepočujúce ale aj slabo vidiace. Ako s nimi prebieha vyučovanie, ako sa začleňujú do bežného života. Deti si mali možnosť vyskúšať rôzne aktivity, pri ktorých sme im zakryli zrak /hmatové pexeso, zvukové pexeso, hmotnostné vrecúška či skladanie slov v Braillovom písme/. Vyrobili si záložku so svojím menom v Braillovom písme. Naučili sa báseň Spadla hruška zelená v posunkovej reči. Aktivity sa deťom tak páčili, že sme si nasledujúci deň vyrobili vlastné hmatové pexeso. Veríme, že si z toho popoludnia odniesli veľa informácii a pekných chvíľ prežitých v kruhu kamarátov.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu