• Odber krvi

            23. 10. 2019

            Ďakujeme všetkým dobrovoľným darcom krvi, ktorí k nám prišli darovať túto vzácnu tekutinu 22. októbra. Odbery realizujeme v spolupráci so Slovenským Červeným krížom.

          • Exkurzia do Agro Plus s.r.o. Budimír

            22. 10. 2019

            18. októbra deviataci v rámci techniky navštívili poľnohospodársky podnik Agro Plus s.r.o. v našej obci. Privítal ich Ing. Ondrej Kotuľa, ktorý im v úvode porozprával o činnosti podniku. Počas prehliadky mali žiaci možnosť vidieť mechanizačnú dielňu, rastlinnú aj živočíšnu výrobu a presvedčiť sa, že všetky práce sú plne mechanizované. Ochutnali čerstvé mlieko a tí smelší si aj vyskúšali ako sa riadi Honka - Manitu, samozrejme pod dohľadom skúseného vodiča. Ďakujeme za spoluprácu!

          • Zdravé hranie

            25. 10. 2019

            V rámci projektu Hovorme o jedle sa žiaci  1.C, 2.C, 3.C a 4.C triedy venovali téme "Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov." Na začiatku stretnutia prebehla ochutnávka ovocia, zeleniny a orechov medzi spolužiakmi v učiacej záhrade. Žiaci v skupinách vytvárali zdravé, ale aj zábavné postavičky, ktoré im vyčarili úsmev na tvárach. Okrem zdravého hrania medzi sebou rozvíjali priateľstvo, spoluprácu a tvorivosť. 

          • Hovorme o jedle v "Áčkach"

            22. 10. 2019

            Počas týždňa zdravej výživy sa žiaci 1.A, 2.A, 3.A a 4.A, spoločne zapojili do projektu Hovorme o jedle. Prváci a tretiaci pripravili ochutnávku zdravých ovocných koláčikov. Druháci všetkých pohostili pečenými jabĺčkami. Štvrtáci, okrem chutných pomazánok, za ktoré ďakujeme našim mamkám a ockom, ponúkli našim kamarátom aj veľa zaujímavých informácií o zdravom životnom štýle. Celý týždeň, plný zaujímavých aktivít, ukončili v piatok spoločnými športovými hrami na futbalovom ihrisku. Bol to veľmi zaujímavý týždeň. Už teraz sa tešíme na naše ďalšie kamarátske stretnutia. Žiaci 4.A triedy. 

          • Hovorme o jedle v "Béčkach"

            21. 10. 2019

            V rámci projektu Hovorme o jedle sa farebné triedy "béčkarov" z prvého stupňa celý deň venovali ovociu, zelenine a orechom. Pútavo a zážitkovo sa učili spoznávať rôzne druhy ovocia a zeleniny všetkými zmyslami. 1.B trieda pripravila pre ostatné triedy ochutnávku ovocia a zeleninových nátierok. Žiaci 2.B prezentovali v "B" triedach svoje projekty s vlastnými básničkami a hádankami. Tretiaci z 3.B opisovali rôzne druhov orechov. Žiaci 4.B triedy vyrábali vlastný banánový kokteil i ovocnú misu. Všetky triedy navzájom ochutnali pripravené zdravé dobroty.

          • Jesenné kamarátstva

            21. 10. 2019

            Kamarátstva medzi žiakmi v našej škole sa môžu utužovať všelijako. Aj tak, že sa vzájomne navštevujeme a odovzdávame si medzi sebou svoje malé vlastné literárne dielka. A tak žiaci 4.B triedy boli recitovať vlastné verše v triedach 1.B, 2.B aj 3.B. Ale ani druháci nezaostávajú za štvrtákmi. Všetci šikovníci z 2.B boli recitovať jesenné básne v spriatelených béčkárskych triedach. Ďakujeme za pekné kamarátske chvíle!

          • Návšteva z Babington Academy

            2. 5. 2019

            V rámci projektu INSCHOOL sme mali jedinečnú príležitosť privítať v škole p. Marka Penfolda z Babington Academy vo Veľkej Británii. Na 2 hodinách nám predviedol inkluzívny prístup vo vzdelávaní a spôsoby, ako rozvíjať potenciál každého žiaka bez ohľadu na to, z akého prostredia pochádza. Ďakujeme za inšpiratívne dopoludnie.

          • Exkurzia Osadné - Balnica

            10. 10. 2019

            4. októbra 2019 sa žiaci 5.-8.ročníka zúčastnili poznávacej exkurzie Osadné – Balnica. Ráno sme sa stretli na školskom ihrisku, kde nás čakal autobus. Všetci sme nastúpili a vyrazili smer Osadné. Cestu v autobuse sme si krátili spevom moderných, ale aj ľudových piesní. Po dvoch hodinách cesty sme vystúpili v dedinke Osadné. Odtiaľ sme začali turistiku, ktorej cieľom bola chata Balnica nachádzajúca sa na hraniciach s Poľskom. Vedení žltou turistickou značkou sme poznávali miestnu faunu a flóru. Prechádzali sme Národným parkom Poloniny a Prírodnou rezerváciou Udava. Na chate Balnica sme si dali krátku pauzu a občerstvili sa. Niektorí si kúpili aj pekné suveníry ako hrnčeky a magnetky. Z chaty sme zamierili k Bobrej hrádzi a dozvedeli sa základne informácie o živote Bobra európskeho v tejto oblasti. Naša spiatočná cesta nám rýchlo ubehla a po dvoch hodinách sme boli naspäť v dedinke Osadné. Na záver exkurzie sme sa vybrali ku krypte vojakov z prvej svetovej vojny, ktorá sa nachádza pod pravoslávnym chrámom. Tu sme mali možnosť dozvedieť sa zaujímavé informácie o ťažkých bojoch, ktoré prebiehali počas prvej svetovej vojny v Osadnom a jeho okolí. Po celom dni sme sa vyčerpaní, ale obohatení novými zážitkami vrátili domov.  

          • Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

            3. 10. 2019

            V  priestoroch Vzdelávacieho centra Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach sa 1. októbra uskutočnilo regionálne kolo súťaže v prednese slovenských rozprávok Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas, venované slovenskému rozprávkarovi Pavlovi Dobšinskému. V príjemnom prostredí si žiaci priblížili krásne slovenské rozprávky, ktoré predniesli v ľubozvučnej slovenčine. Naši žiaci sa umiestnili na tretích miestach. V I. kategórii Martin Džbor zo 4.B a v III. kategórii Eliška Tkáčová8.B triedy Porota ocenila víťazov diplomami a peknými knižnými darmi. Víťazom blahoželáme! Výsledkovú listinu nájdete TU Vysledky_2019.pdf

          • Európsky deň jazykov - rovesnícke vzdelávanie

            3. 10. 2019

            Dňa 26. septembra si žiaci 1.C, 2.C, 3.C a 4.C pripomenuli Európsky deň jazykov, a to prostrednícvom rovesníckeho vzdelávania. Každá trieda pracovala na jednom štáte (Anglicko, Francúzsko, Španielsko, Taliansko), vyhľadala zaujímavosti, naučila sa základné pozdravy v danom jazyku a vytvorila plagát. Nadobudnuté poznatky následne odovzdali spolužiakom v inej “C” triede. Učenie sa navzájom nás obohotilo, prinieslo nové zážitky a priateľstvá.

          • Svetový deň vďačnosti

            23. 9. 2019

            Dňa 23. septembra si žiaci našej školy pripomenuli Svetový deň vďačnosti. Tento deň nám pripomína, aby sme si všímali okolie a vyslovili čarovné slovíčko „Ďakujem!“ svojim blízkym, rodine, priateľom, spolužiakom a učiteľom. Naši žiaci sa tejto téme venovali na triednických hodinách a spoločnými silami vyrobili takéto krásne projekty.

          • Jesenné hry v prírode

            3. 10. 2019

            V piatok 20. septembra sa v našej škole vyučovalo priamo v teréne. Žiaci prvého stupňa absolvovali Jesenné hry v prírode. Zopakovali si pravidlá cestnej premávky, pozorovali dopravné značky, prešli poznávacím chodníkom, pozorovali rastliny a hlavne si vychutnávali pobyt na čerstvom vzduchu. 

          • Školský výlet

            5. 8. 2019

            20. júna 2019 žiaci 1.A, 3.C a 4.A triedy navštívili východoslovenské mesto, ležiace na strednom  toku rieky Laborec, Humenné. V tomto meste nás prekvapil monumentálny pôvodne renesančný kaštieľ z roku 1610, ktorý koncom 19. storočia prestavali podľa vzoru francúzskych barokových zámkov. Žiakov zaujala prehliadka kaštieľa, hlavne tajné dvere, detské izby pre dievčatá a chlapcov, krásna poschodová knižnica. Po náročnej ceste si oddýchli pri výrobe darčekov pre ocka. O spôsobe života ľudí v okolí kaštieľa sa žiaci dozvedeli v skanzene.

          • Bardejovské kúpele

            20. 6. 2019

            V utorok 19. júna žiaci 1.B, 1.C, 2.B a 2.C navštívili Bardejovské kúpele. Najprv spoznávali históriu našich predkov v Múzeu ľudovej architektúry. Po náročnej prechádzke v skanzene sa osviežili vodou z liečivých prameňov a prezreli si krásne okolie kúpeľov. Samozrejme sa vyšantili aj na detskom ihrisku a po náročnom dni sa so sladkou nádielkou kúpeľných oblátok vrátili domov.

          • Exkurzia do Medzilaboriec

            11. 6. 2019

            V rámci výtvarnej výchovy žiaci 7. ročníka navštívili 7. júna Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach. Pani lektorka ich oboznámila nielen s najvýraznejším maliarom, filmovým tvorcom a dôležitou osobnosťou pop artu Andy Warholom, ale aj s ďalšími významnými výtvarnými umelcami 20. storočia. Je to prvé múzeum venované americkému umelcovi, A. Warholovi, ktorého rodičia pochádzali z dediny Miková pri Medzilaborciach. Zaujali ich výtvarné techniky, akými maliari pracovali. Zároveň si prezreli pravoslávny Chrám svätého Ducha postavený v renesančnom slohu v Medzilaborciach. 

          • Druháci v Botanickej záhrade

            7. 6. 2019

            Žiaci 2.B triedy si užili hodinu prvouky v Botanickej záhrade v Košiciach. Vývoj motýľa, o ktorom sa práve učia pozorovali na vlastné oči, a to určite nezabudnú. Spoznali aj mnoho exotických rastlín, vodných živočíchov a výstavu zaujímavého hmyzu. Poprechádzali sa v prekrásnych priestoroch okrasných záhrad a vrátili sa plní zážitkov a nových vedomostí s otázkou: Kedy tu ešte prídeme ?

          • Čarovné slúchadlo

            4. 6. 2019

            Deti z 2.C triedy si spestrujú vyučovacie hodiny čítania čarovným slúchadlom. Aké sú výhody takéhoto slúchadla? Prváčik či druháčik ešte nevie čítať šeptom alebo očami tak ako dospelý, potrebuje sa počuť. Takto zapájame do čítania ďalší zo zmyslov. Keď sa sám počujem, viem skôr odstrániť chyby, ľahšie si zapamätám obsah čítaného a dokážem textu porozumieť. A najmä každý postupujeme a napredujeme svojím individuálnym tempom. 

          • Každý je víťaz

            4. 6. 2019

            Deti z 2.C triedy sa držia hesla: „V zdravom tele zdravý duch.“ Nedávno sme využili možnosti, ktoré nám ponúka exteriér školy a radovali sme sa z pohybu na čerstvom vzduchu i spoločne stráveného času. Hoci sme boli rozdelení do tímov, nesúťažili sme medzi sebou. Naším cieľom nebolo byť prvým, ale zozbierať písmenká a vylúštiť heslo. A o tom, že sme medzi sebou skutočne nesúperili, svedčí i motto, ktoré sme si v skupinách vyskladali z vrchnáčikov od PET fliaš. To znelo: „Každý je víťaz.“ Bez ohľadu na to, či sme dobehli prvý, druhý, tretí či desiaty.

          • VSE City Run

            6. 5. 2019

            14 účastníkov z našej školy podporilo vo štvrtok 2. mája 12. ročník charitatívneho behu VSE City Run v Košiciach. V peknom slnečnom počasí si zabehli 4 km po Hlavnej ulici a Mestskom parku. Všetci bežci zvládli trať v pohode a dobrej nálade. Výťažok bol určený pre OZ Inak obdarených.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu