• Výber prioritnej témy Zelenej školy

            6. 12. 2017

            5. decembra sa stretli členovia širšieho Kolégia programu Zelená škola, aby zvolili prioritnú tému na ďalšie certifikačné obdobie. Jednotlivé poverené skupinky vykonali v novembri na škole environmentálny audit a jeho výsledky predstavili vo forme plagátov a prezentácií. Oboznámili všetkých s témami Voda, Odpad, Doprava a ovzdušie a Potraviny a zhodnotili ich silné a slabé stránky na škole. Pri hlasovaní bola väčšinou členov zvolená téma POTRAVINY, ktorá sa stala našou novou prioritou v programe Zelená škola pre obdobie do konca júna 2019.

          • Geografická olympiáda

            13. 12. 2017

            Dňa 1. decembra 2017 sa uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády. Žiaci druhého stupňa súťažili v troch kategóriách. Na okresné kolo našu školu pôjdu reprezentovať žiaci: D. Ačaiová, A. Harčár, M. Čorba, H. Huličová, A. Höger, M. Hudák, M. Vasil, M. Gašparík, F. Pošta. Víťazom gratulujeme a prajeme veľa úspechov na okresnom kole.

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            1. 12. 2017

            V piatok 1. decembra 2017 sme vyhodnotili školské kolo olympiády z anglického jazyka. Do školského kola sa zapojilo takmer 50 najšikovnejších žiakov školy, v kategórii 1A súťažilo 27 žiakov a v kategórii 1B ich bolo 19. Okrem písomnej časti museli žiaci zvládnuť aj ústnu časť, v ktorej bola hodnotená slovná zásoba, plynulosť prejavu a kreativita. V kategórii 1A obstáli najlepšie tieto siedmačky: 1. miesto - Huličová Hana, 2. miesto - Maková Ema, 3. miesto - Krišandová Laura. V 1B kategórii bodovali žiaci 9.ročníka: 1. miesto - Harčár Adam2. miesto - Belušková Bibiána3. miesto - Čorba MatejVíťazom blahoželáme, všetkým ostatným ďakujeme za účasť a spolu si želáme lepšie výsledky nabudúce.

        • Jazykový kvet
          • Jazykový kvet

            30. 11. 2017

            30. novembra si svoje cudzojazyčné zručnosti overili žiaci 1. až 8. ročíka v školskom kole súťaže Jazykový kvet. Pred očami poroty predniesli básne a predviedli krátke divadielka v anglickom, nemeckom a ruskom jazyku. Vďaka mladým hercom ožilo škaredé káčatko, Popoluška, zvieratká i chrobáčiky. Najvydarenejšie ukážky postupujú do krajského semifinále. Pochvalu si však zaslúžia všetci žiaci, ktorí sa na súťaž pripravovali nielen v škole pod vedením vyučujúcich, ale aj po vyučovaní v čase osobného voľna. Všetkým zúčastneným ďakujeme!

          • Mesto povolaní

            26. 4. 2018

            Dňa 24. apríla 2018 sa žiaci 8.A triedy zúčastnili workshopu s názvom „Mesto povolaní“, ktoré bolo zamerané na hľadanie vhodného budúceho povolania. Žiaci si písali svoje silné stránky, vlastnosti, sny, túžby a ciele. Prezerali a vyskúšali si rôzne zamestnania. Z akcie odchádzali s informáciou, aké povolania by boli pre nich vhodné.

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

            23. 11. 2017

            Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími prebehne vo štvrtok 30. novembra 2017 pre prihlásených súťažiacich v priestoroch našej školy. Súťaží sa v štyroch samostatných kategóriách: VŠETKOVEDKO 2 - druháci, VŠETKOVEDKO 3 - tretiaci, VŠETKOVEDKO 4 - štvrtáci, VŠETKOVEDKO 5 - piataci. Želáme veľa úspechov 😊

          • Pomoc z výťažku získaného vo Vianočnej burze

            24. 12. 2017

            20. a 22. decembra 2017 žiaci našej školy odniesli výťažok z Vianočnej burzy na miesta, ktoré potrebujú pomoc. Do OZ MyMamy v Prešove putovali trvanlivé potraviny, ktoré sami  nakúpili. Je to pre matky s deťmi, ktoré sa ocitli v tiesni z dôvodu týrania. Do neziskovej organizácie Svetielko pomoci v Košiciach odniesli finančný príspevok, za ktorý budú nakúpené potrebné lieky pre deti s okologickým ochorením. Takisto bol poskytnutý finančný príspevok jednej nemenovanej rodine. Pomoc ľuďom v núdzi je nádhernou ukážkou ľudského cítenia žiakov našej školy. Ďakujeme!

          • Beseda s Annou Nečovou

            20. 12. 2017

            Na štvrtok 21. decembra si piataci pozvali do školy spisovateľku Annu Nečovú. Pripravili pre ňu prezentáciu, darčeky a urobili s ňou interview. Pani Nečová im predstavila nové vydanie svojich rozprávkových próz, porozprávala vtipné príbehy a zaspievala pesničky. Školská knižnica je bohatšia o nové vydania autorkiných kníh.

          • Každý z nás môže byť hrdina

            20. 12. 2017

            20. decembra sa žiaci 5. A zúčastnili návštevy Knižnice pre deti a mládež - Litpark v Košiciach. Absolvovali lektorovanú tvorivú dielňu s názvom "Každý z nás môže byť hrdina". Dielňa bola inšpirovaná románom R. J. Palaciovej, Obyčajná tvár, o chlapcovi Augustovi a jeho neľahkom živote. Prostredníctvom rôznych zážitkových metód zistili, že hrdinom sa človek nerodí, ale môže sa ním vlastným pričinením stať tak, že je odvážny, všímavý k potrebám a pocitom druhých a koná dobro.

          • Pripravujeme sa na budúce povolanie

            25. 12. 2017

                 20. decembra 2017 sa žiaci 7. ročníka zúčastnili projektu Mesto povolaní, ktoré sa uskutočnilo v Auparku v Košiciach.  V jednotlivých stánkoch si mohli poprezerať a zároveň prakticky vyskúšať,ako by pracovali v pokladni, ako predavači, v donáškovej službe, skladníci, v strojárstve na vysokozdvižných vozíkoch, reštauračných službách, ošetrovatelia v nemocnici. S lektormi sa otestovali, aké  povolanie by bolo pre nich blízke. Bola to zaujímavá skúsenosť.  

          • Spoločenské hry

            28. 4. 2018

            Dňa 23. apríla 2018 sa v 8.A triede tvorilo a hralo. V rámci medzinárodného projektu Erasmus+ žiaci vytvárali spoločenské hry na rozvoj čitateľskej gramotnosti. Boli to známe hry ako pexetrio, čierny peter, hádanky v kinder vajíčkach, ale aj vlastné vytvorené hry ako okienka, aktivity s rozprávkami, rozprávková cesta. Počas poslednej vyučovacej hodiny sme hry aj hrali. Bol to príjemne strávený deň.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

            16. 11. 2017

            Riaditeľka školy udeľuje v zmysle § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka dňa 22. novembra 2017 /streda/ žiakom 6.-9. ročníka riaditeľské voľno z dôvodu realizácie Celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka ZŠ – Testovanie 5. Žiaci 1.-4. ročníka budú mať riadne vyučovanie, materská škola a školská jedáleň budú v prevádzke.

            Riaditeľské voľno bude udelené žiakom 1. – 9. ročníka tiež v dňoch  23. - 24. novembra 2017 z dôvodu havarijného stavu a nevyhnutných rekonštrukčných prác v kotolni základnej školy. V prevádzke nebude ani materská škola, školský klub detí a školská jedáleň.

          • Šiestaci v divadle

            26. 4. 2018

            Dňa 23. apríla 2018 navštívili žiaci 6. ročníka divadelné predstavenie Ronja, dcéra lúpežníka v Štátnom divadle v Košiciach. Príbeh mladého dievčaťa založený na boji dobra a zla s výchovným ponaučením žiakov zaujal a páčil sa im. Aj takýmto spôsobom si žiaci prehĺbili vedomosti o dráme ako literárnom druhu. 

        • Nenápadní hrdinovia
          • Nenápadní hrdinovia

            9. 11. 2017

            16.11.2017, v predvečer  sviatku Deň boja za slobodu a demokraciu, sa ôsmaci vybrali do Košíc na konferenciu s názvom Nenápadní hrdinovia v zápase s komunizmom, ktorú zorganizovala Konfederácia politických väzňov Slovenska a OZ Nenápadní hrdinovia. Prostredníctvom vyše 20-tich prezentácií študentov SŠ a žiakov ZŠ celého Slovenska mali možnosť spoznať neľahké životné osudy ľudí, ktorí sa odhodlali nesúhlasiť s minulým politickým režimom a stáť za svojím presvedčením. Autentické videá s neveselými spomienkami potomkov týchto osôb i priama prítomnosť a výpoveď dnes už 80 ročnej sestry prenasledovaného farára v žiakoch zanechala hlboký dojem. Uvedomili si, že sloboda a demokracia neboli vždy bežnou súčasťou života, že je potrebné zaujímať sa o dianie okolo seba a aktívne sa podieľať na spoločenskom živote. Veríme, že po dnešnom dni 17. november už pre nich nebude iba "obyčajným" sviatkom, keď sa nejde do školy.

          • Prírodovedko

            30. 11. 2017

            14. novembra sa žiaci 1. stupňa zúčastnili prírodovednej súťaže Prírodovedko organizovanej Mgr. Bibiánou Baltovičovou. V tomto školskom roku si putovného ježka odniesli triedy 1.A, 2.B, 3.A, 4.B. Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.

          • Tekviciáda

            20. 11. 2017

            Krásne tekvičky, ktoré vyrobili šikovné ruky našich detí za pomoci rodičov a starých rodičov zdobili od konca októbra do polovice novembra našu školu. Pochvala patrí všetkým 62 deťom a ich tekvičkám, pretože všetky boli originálne a výnimočné. Predsa len sme vybrali tie naj ...,  v troch kategóriách: najväčšia, originálnanajstrašidelnejšia. Už teraz sa tešíme na budúci rok a nové nápady.

          • Exkurzia do Liptovského Mikuláša

            8. 11. 2017

            Dňa 8. 11. 2017 navštívili žiaci VIII. A a VIII. B triedy Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši. Získali v ňom množstvo zaujímavostí zo života významných osobností regiónu, akými boli Janko Kráľ, romantický básnik a štúrovec; Aurel Stodola, slovenský technik a fyzik; Juraj Jánošík, náš najznámejší zbojník. Veľmi ich zaujali informácie o krutom spôsobe jeho vypočúvania, mučenia a popravy, ale aj o zvláštnom spôsobe súdenia v tej dobe. Ďalej si žiaci v Mikulášskej mučiarni vyskúšali, aké to bolo nepríjemné ocitnúť sa na dereši a potom si prezreli výstavu hračiek a detských vecí z 1. polovice minulého storočia pod názvom Svet detí. Žiakom sa expozícia múzea páčila a určite nové informácie obohatili ich poznanie.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu