• Biologická olympiáda

            9. 2. 2018

            Dňa 8. februára sa uskutočnil 52. ročník okresného kola biologickej olympiády. Našu školu reprezentovala žiačka Miriam Gregová z VIII.A triedy. Žiačka úspešne predstavila svoj projekt o mineráloch z regiónu Slanských vrchov a získala 1. miesto. Víťazke blahoželáme a držíme palce v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 13. marca 2018 v Košiciach.

          • Ľadová revue

            5. 2. 2018

            A je to tu! Od 5.2. do 9.2.2018 si naši šiestaci budú deň čo deň obúvať korčuliarske topánky. Už prvý deň korčuliarskeho kurzu nasvedčuje tomu, že odhodlaní korčuliari z ľadovej plochy nemajú strach. Práve naopak. Pod vedením pedagógov nebojácne skúšajú svoje zručnosti, napriek tomu, že mnohí z nich stoja na ľade prvýkrát. Tak im držme prsty!

          • Seminár k detskému prednesu

            11. 2. 2018

            Dňa 2. februára, počas polročných prázdnin, sa uskutočnil v Knižnici pre mládež – Litpark v Košiciach odborný seminár pre učiteľov slovenčiny na tému Montáž - podoby úprav literárneho textu pre umelecký prednes, ktorého spoluorganizátorom bola aj naša škola. Pracovníčky knižnice oboznámili 70 učiteľov s najnovšími knihami, ktoré sú vhodné pre umelecký prednes. Ako skracovať, upraviť, urobiť montáž literárneho textu pre detský prednes teoreticky i prakticky demonštrovala Mgr. Soňa Pariláková, PhD. Seminár poskytol slovenčinárom návod, ako pracovať s textom pri úprave umeleckého prednesu.

        • Chrípkové prázdniny
          • Chrípkové prázdniny

            23. 1. 2018

            V zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005-R z 31.10.2005 a Vnútorného predpisu na vykonávanie opatrení na predchádzanie epidémie chrípky na škole si Vám dovoľujeme oznámiť, že z dôvodu pokračujúceho vysokého výskytu chrípkových ochorení na škole v dňoch 30.01.2018 - 02.02.2018 na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva prerušujeme výchovno-vzdelávací proces v materskej škole a na druhom stupni základnej školy (ročníky 5.-9.). 

          • Olympiáda ľudských práv

            25. 1. 2018

            Dňa 23. januára sa uskutočnilo školské kolo vedomostnej súťaže Olympiáda ľudských práv, ktorej cieľom bolo upevniť a rozšíriť povedomie o ľudských právach. Medzi sebou súťažilo 6 trojčlenných družstiev chlapcov a dievčat zo 7.A, 7.B a 7.C triedy. Na 1. mieste s rovnakým počtom bodov sa umiestnilo družstvo dievčat - Hana Huličová, Lenka Hudáková, Timea Komárová a družstvo chlapcov Alex Hoger, Dávid Komár, František Olha zo 7.A. 2. miesto obsadili chlapci zo 7.C Filip Fedirko, Matúš Poláček, Tomáš Ivan. 3. miesto získali  dievčatá Sofia Jenčuráková, Dominika Mihaličová, Sofia Jakubovičová zo 7.C. Víťazom blahoželáme!

          • Hviezdoslavov Kubín

            4. 4. 2018

            26. marec 2018 patril umeleckému slovu žiakov 2. stupňa. 19 žiakov prednieslo svoje ukážky poézie a prózy v školskom kole. V II. kategórii poézie sa na 1. mieste umiestnil Matej Gamčík /6.B/, ktorý bude reprezentovať  našu školu aj v okresnom kole. Na 2. mieste bola Alexandra Baltovičová /6.B/ a 3. miesto získala Diana Sekeráková /5.B/. V III. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Petra Balogová /8.A/, 2. miesto Sofia Jakubovičová /7.C/ a na 3. mieste bola Sofia Pavlíková /7.B/. Víťazka postupuje do okresného kola. V prednese prózy  do okresného kola postúpil Jura j Hvizdoš /6.B/. Víťazom blahoželáme!

            27. marca 201  sa o umelecké slová v školskom kole prednesu poézie Hviezdoslavov Kubín sa podelili žiaci I. kategórie, a to 2. – 4. ročníka. Že sa im darilo, všimnite  si výsledky. V prednese poézie najzaujímavejší prednes básne mal  Jozef Hvizdoš z 2.C triedy. O 2. miesto sa podelili žiačky- Nikola Balogová z 3.B a Ema Kolodová z 2.B. Na 3. mieste sa umiestnila Michaela Vasilová /3.A/. V prednese prózy celý príbeh najzaujímavejšie  porozprával Juraj Sýkora /2.C/. 2. miesto získala žiačka Nela Mária Antolíková /4.B/. Na 3. mieste sa umiestnili žiaci Ema Dulebová /2.C/ a Tadeáš  Zlacký /3.B/ triedy. Víťazom blahoželáme! Do okresného kola postupujú žiaci, ktorí sa umiestnili na prvom mieste.

          • Slovíčka v malíčku

            2. 4. 2018

            Dňa 26. marca 2018 sme vyhodnotili školské kolo jazykovej súťaže s názvom Slovíčka v malíčku, do ktorej sme sa zapojili po prvýkrát. Zapojilo sa viac 20 žiakov druhého stupňa. Ich úlohou bolo vytvoriť slovníky v jazykoch, ktoré sa učia - anglickom, nemeckom, alebo ruskom podľa pravidiel súťaže. Slovníky sa vydarili, žiaci si dali záležať, a tak porota mala naozaj ťažké vybrať víťazov. 1. miesto získala Emma Thurová /6.A/, 2. miesto Ivana Beňová /8.A/, 3. miesto Zuzana Kicková /7.B/. Cenu poroty za estetický dojem získala Chiara Ľašová /8.B/ a cenu poroty za usilovnosť Gabriela Vangorová /8.A/, ktorá vytvorila dva slovníky

          • Učili sme sa korčuľovať

            29. 3. 2018

            V týždni od 19. do 23. marca 2018 naši škôlkariprváci vymenili svoje triedy za ľadovú plochu, hračky a šlabikáre za korčule a teplé bundy a v sprievode svojich pani učiteliek sa vybrali na zimný štadión v Košiciach. Tí, ktorí stáli na korčuliach poprvýkrát, sa učili základy korčuľovania - ako padať tak, aby sme si neublížili, ako vstať i ako sa jazdiť vpred, tzv. stromčeky, a ten, kto už bol s korčuľami kamarát, trénoval brzdenie, citróniky, kolobežku, bocianalietadielko. A ako to už býva, aj naša snaha priniesla svoje ovocie. Odmenou nám bola netradičná zábava – piatková diskotéka na ľadovej ploche a najmä pocit, že sme sa opäť niečo nové naučili. A niektorým z nás sa korčuľovanie zapáčilo až tak, že by sme sa radi stali krasokorčuliarkami či hokejistami. Tak dovidenia na ľade!

          • Prváci recitujú

            19. 3. 2018

            Vo štvrtok 15. marca 2018 sa prváci1.B1.C stretli na medzitriednom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Naučili sa krásne básničky, nabrali odvahu a po prvýkrát recitovali pred ostatnými kamarátmi. Keďže sú v škole najmladší a nesúťažia ešte v školskom kole, víťazmi sú všetci, lebo dokázali vystúpiť pred spolužiakmi z oboch tried. Všetkým blahoželáme a dúfame, že táto skúsenosť im pomôže vo vyšších ročníkoch.

          • Predvianočná atmosféra v III.A

            25. 12. 2017

            Posledný predvianočný deň v škole sa v 3.A venovali pečeniu medovníkov. Práce šli deťom od ruky: vykrájovali, natierali, ... a hotovymi ponúkli aj iných żiakov. Počas posedenia odovzdali darček tomu, koho meno si vytiahli na kartičke. Ocenili sme vlastnoručne vyrobené darčeky. Sledovanie vianočných rozprávok pri teplom čajíku navodilo detí na už prítomné čarovné sviatky. 

          • Exkurzia v prírodovednom múzeu

            20. 12. 2017

            Dňa 19. decembra 2017 žiaci 8. ročníka navštívili Prírodovedné múzeum v Košiciach, kde sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácii o vzniku Zeme, jej stavbe, zložení a histórii. Videli rôzne druhy zvierat, z ktorých ich najviac upútali pozostatky mláďaťa mamuta, nájdené na našom území. Prezreli si zbierku krásnych hornín, minerálov, vzácnych kameňov, ktoré dokáže príroda vytvoriť. Všetky získané poznatky sa im určite zídu na vyučovaní.

          • Nevšedná hodina fyziky

            23. 1. 2018

            Návšteva zábavno-vzdelávacieho predstavenia so zameraním na experimenty s fyzikálnou podstatou a často neočakávaným dejom približujúcim sa fyzikálnym kúzlam, je obľúbeným spestrením hodín fyziky. 23. januára to boli žiaci 8. a 9.ročníka, ktorých zaujali experimenty vyberané tak, aby zaujímavou formou potvrdili fyzikálne zákony a vlastnosti látok, s ktorými sa stretávame v bežnom živote. Kúzelná fyzika s  Mgr. Michalom Figurom je pre žiakov prínosom.

          • Mesto povolaní

            18. 12. 2017

            Dňa 19. decembra 2017 sa žiaci 9.B zúčastnili programu Mesto povolaní v košickom Auparku. V jednotlivých stánkoch sa pre nich prezentovali stredné školy a firmy, ktoré sa môžu stať ich budúcimi zamestnávateľmi. Žiaci si mohli vyskúšať byť kupujúcimi i pokladníkmi v drogérii, skladníkmi i rozvážajúcimi v donáškovej službe, pracovať v nemocnici či v hutníckom závode. V rámci programu pre žiakov 9. ročníka bolo určené aj kariérne poradenstvo, kde na základe aktivít i testu skúmali, ktoré povolania sú pre nich vhodné. Veríme, že sa teraz budú môcť ešte lepšie rozhodnúť pre svoju budúcu školu i profesiu. 

          • Šaliansky Maťko

            22. 1. 2018

            Dňa 18. januára 2018 sa uskutočnil 25. ročník školského kola súťaže v prednese slovenských povestí Jozefa Cígera Hronského Šaliansky Maťko. 36 žiakov 2. – 7. ročníka uviedlo prítomných do tajov slovenských povestí. Do okresného kola môže postúpiť súťažiaci, ktorý sa umiestnil na 1. mieste. Našu školu v okresnom kole I. kategórie bude reprezentovať Tadeáš Zlacký z 3.B triedy, II. kategóriu bude zastupovať Natália Bačová, zo 4.B a z III. kategórie sa na 1. mieste umiestnila Alexandra Baltovičová, zo 6.B. Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 6. februára 2018 v Košiciach.

          • Pytagoriáda

            21. 12. 2017

            Dňa 18. decembra 2017 sme v škole vyhodnotili matematickú súťaž Pytagoriáda, na ktorej sa zúčastnilo 123 žiakov z tretieho až ôsmeho ročníka. Všetkým ďakujeme za snahu, za účasť a víťazom blahoželáme. Dúfame, že nás takto úspešne budú reprezentovať aj na okresnom kole. Výsledky si môžete pozrieť TU vyhodnotenie.doc

          • Beseda s podnikateľom

            19. 12. 2017

            Dňa 18. decembra 2017 mali žiaci 8. a 9. ročníka vzácnu návštevu. Svoju cestu za podnikaním nám prišiel vyrozprávať Gabriel Oprendek, bývalý žiak našej školy pochádzajúci z Budimíra, v súčasnosti podnikateľ vyrábajúci Opre' Cider. Žiaci sa dozvedeli, že pre podnikanie je veľmi dôležité vzdelanie, dobrý nápad, spôsob ako tento nápad zrealizovať a v neposlednom rade chuť niečo tvoriť aj zariskovať. Ďakujeme za pútavé rozprávanie, rady a spríjemnenie tohto predpoludnia.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu