• Mikuláš na ceste
          • Mikuláš na ceste

            6. 12. 2016

            V spolupráci s dopravnou políciou naši štvrtáci kontrolovali dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Dobrých vodičov odmenili postavičkou Mikuláša, vodiči porušujúci predpisy si odniesli čerta. Dopravná výchova v praxi je na nezaplatenie. 

        • Bricklandia
          • Bricklandia

            5. 12. 2016

            Žiaci 1.B triedy sa 2. decembra zúčastnili výstavy lega pod názvom Bricklandia. Výstava najpopulárnejšej stavebnice je umiestnená v budove Barkoczyho paláci na Hlavnej ul. 48 v Košiciach. Prváci hľadali 6 postavičiek malých gašparkov, podpísali sa na listinu hľadačov, zhliadli rôzne scenérie - veľké mesto, vlakové koľajisko, útok pirátov na pevnosť, westernové mestečko, vesmírny prístav i dobývanie hradu. Aj sami si mohli postaviť vlastnú stavbu. Deti výstava veľmi zaujala i pobavila. Najúžasnejšie bolo, keď si mohli pustiť veľký Legovlak.

        • Zábavné počítanie
          • Zábavné počítanie

            5. 12. 2016

            Dňa 29. novembra sme pre žiakov 5.-8. ročníka pripravili súťaž s názvom „Zábavné počítanie“, v ktorej sa stretli s matematickými hádankami, logickými úlohami, ale aj s matematickou rozprávkou, či hrou „mozgopauza“. Najúspešnejším družstvom v kategórii 5. a 6. ročníka sa stalo družstvo z 5.B triedy. V kategórii 7. a 8. ročníka sa na prvej priečke s rovnakým počtom bodov umiestnili družstvá z 8.A a 8.B triedy.Víťazom blahoželáme a všetkým ďakujeme za príjemné popoludnie.

        • Exkurzia v Moskve
          • Exkurzia v Moskve

            3. 12. 2016

            23. - 27. novembra 2016 sa dvaja žiaci našej školy zúčastnili na exkurzii v Moskve. Počas piatich dní mali možnosť vyskúšať svoje zručnosti v komunikácii v ruskom jazyku. Videli krásne miesta  Moskvy ako napríklad Červené námestie, Chrám Vasilia Blaženého, Spasskú vežu, Treťjakovskú galériu, GUM. Zaujímavá bola návšteva  Parlamentu Ruskej federácie, Ekonomickej fakulty Plechanova a gymnázia, kde mali možnosť porozprávať sa so svojimi rovesníkmi o škole, svojich záľubách. Táto exkurzia sa mohla realizovať vďaka Ruskému veľvyslanectvu na Slovensku a Zväzu Rusov Košice. Ďakujeme!

             

        • Detská rozprávková Žilina
          • Detská rozprávková Žilina

            8. 12. 2016

            29. novembra sa uskutočnilo vyhodnotenie 9. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže Detská rozprávková Žilina 2016. Spomedzi 217 súťažiacich v tvorbe vlastnej rozprávky Daniela Beňová, žiačka 5.B triedy, sa umiestnila v 1. kategórii na 1. mieste. Víťazke blahoželáme!

        • Veľkonočný zajko
          • Veľkonočný zajko

            12. 4. 2017

            V spolupráci s Okresným riaditeľstvom Policajného zboru v Košiciach - okolie sme dňa 12. apríla 2017 v čase od 10.00 – 11.00 hod. zrealizovali dopravno – preventívnu akciu „Veľkonočný zajko na cestách Košického kraja“. Žiaci 3. ročníka sa zúčastnili spolu s hliadkou dopravnej polície na kontrole dodržiavania pravidiel cestnej premávky. Kontrolovaným vodičom deti rozdávali vlastnoručne namaľované obrázky znázorňujúce VEĽKONOČNÝCH ZAJAČIKOV, VAJÍČKAKORBÁČIKY. Deti vodičov odmeňovali za správnu jazdu a dodržiavanie predpisov, resp. karhali za priestupky. Dopravná výchova priamo v praxi!

          • Medzinárodný deň školských knižníc

            26. 10. 2017

            Slovenská pedagogická knižnica každoročne v rámci Medzinárodného dňa školských knižníc vyhlasuje súťaž o „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“, ktoré sa vždy koná v štvrtý októbrový pondelok. Naša škola sa do tejto akcie zapojila, veď tohtoročná téma – Deň M. R. Štefánika – bola pre nás ako stvorená. Pre žiakov 1. – 9. ročníka sme pripravili rôzne aktivity, pri ktorých sa zoznamovali s detstvom M. R. Štefánika, priblížili sme si ho ako astronóma, letca, cestovateľa, generála i zakladateľa Československa. Žiaci sa realizovali a vytvorili pozoruhodné práce: vytvorili mohylu na Bradle, zostrojili jeho lietadlo, vytvorili generálsku čiapku, zhotovili jeho vyznamenania, mapu miest, ktoré navštívil, vypísali jeho citáty, zistili, čo všetko je po ňom pomenované... Jeho politickú kariéru nám predstavili dve naše bývalé žiačky, dnes gymnazistky, K. Antolíková a S. Čarná. Veľkou cťou v tento deň bola pre nás návšteva zo Spoločnosti M.R.Štefánika v Košiciach, p. Ing. Daniela Hricová a p. Dr. Pavol Burák, ktorí prijali naše pozvanie a vyjadrili obdiv nad kreativitou našich žiakov. Zároveň obohatili poznanie žiakov o mnohé zaujímavosti zo života Štefánika a premietli im 3 krátke filmy o ňom. Patrí im za to veľká vďaka. Aj takýmto spôsobom sme vzdali hold a úctu takej významnej osobnosti, ako M. R. Štefánik bez pochýb bol.

          • Deň úcty k starším

            25. 10. 2017

            25. október patril našim starým rodičom. V spolupráci s Obecným úradom sme pre nich pripravili príjemné dopoludnie spestrené kultúrnym programom našich detí. Za spoluprácu pri príprave programu ďakujeme kolegyniam zo ZUŠ Valaliky a Tanečnej škole Omega, pánovi Timkovi.

        • Rozlúčka so štrvrtákmi
          • Rozlúčka so štrvrtákmi

            1. 10. 2017

            V stredu 28. júna 2017 sa žiaci 4.A4.B rozlúčili s 1. stupňom školy. Pripravili si pestrý program - tancovali, spievali, zahrali scénky, rozprávali vtipy a hrali na klavíri. Všetko si pripravili bez našej pomoci, takže pre rodičov aj pre nás - triedne učiteľky to bol príjemný zážitok. Po programe sme si ešte zasúťažili spolu s rodičmi a zatancovali. Pochutili sme si na bohatom občerstvení, za ktoré sa chceme rodičom poďakovať a aj za nádherné torty pripravené pre Gaštankov aj Sovičky. Za celé toto popoludnie a príjemné štyri roky ďakujeme aj našim deťom - štvrtákom.

        • Historické pamiatky Košíc
          • Historické pamiatky Košíc

            1. 10. 2017

            Žiaci 4.A sa na školský výlet nevybrali ďaleko. Navštívili sme Košice a spoznávali históriu mesta. Ešte na hodinách vlastivedy si každý žiak pripravil referát o jednej pamiatke mesta a na našich potulkách nám predstavil svoju historickú pamiatku aj s informáciami, ktoré si pripravil. Dozvedeli sme sa niečo nové o Dolnej bráne, Immaculate, našli sme Žobrákov dom a mnoho ďalších...Navštívili sme aj Miklušovu väznicu a výlet sme zakončili pri pieskových sochách v Mestskom parku, kde sme sa cítili už naozaj ako na dovolenke.

        • 6.C v kontaktnej ZOO na Liptove
          • 6.C v kontaktnej ZOO na Liptove

            1. 10. 2017

            Ako bolo 6.C na výlete? Vy to neviete? Tak si ich fotky prezrite. A dozviete sa, že vlakom cestovali a dobre sa zabávali. Zvieratká v ZOO videli, aj sa o nich niečo dozvedeli. Potom sa v múzeu ochladili, prácu jaskyniarov obdivovali. Minerály, biotópy, planéty aj zvieratá, kto všetky jaskyne na Slovensku poráta? 

        • Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

            1. 10. 2017

            30. júna sme slávnostne a úspešne ukončili školský rok 2016/2017. V úvode zaznela školská hymna, potom sme ocenili najúspešnejších a najlepších žiakov. Žiakom roka sa na prvom stupni stal Róbert Pangrác (III.B), na druhom stupni Adam Harčár (VIII.B). Titul Umelec roka si odniesla Nikola Balogová (II.B) a Marína Ovšaková (IX.A). Športovcom roka sa stala Veronika Majcherová (VIII.A). Za Čin roka boli vyhodnotené dobré skutky Patrície Pagačárovej (III.A) a Petry Balogovej (VII.A). Titul Knižná supertrieda si odniesli III.B a VII.B trieda. Prajeme všetkým žiakom, pedagógom, zamestnancom školy a rodičom krásne leto, plné oddychu, relaxu a nových zážitkov.

        • Oceňovanie darcov krvi
          • Oceňovanie darcov krvi

            1. 10. 2017

            29. júna spríjemnili naši žiaci hudobným programom slávnostné oceňovanie darcov krvi. Slovenský Červený kríž oceňuje za bezpríspevkové darovanie krvi podľa počtu odberov plaketami profesora MUDr. Jana Janského a medailou profesora MUDr. Jána Kňazovického za mnohonásobné darovanie krvi. Je nám cťou spolupracovať!  

        • Zelená škola
          • Zelená škola

            1. 10. 2017

            S radosťou oznamujeme všetkým žiakom, učiteľom, rodičom i širšej verejnosti, že v záverečnom hodnotení programu Zelená škola sme za certifikačné obdobie v rokoch 2014 - 2017, v prioritných témach Voda a Jedlá zmena získali medzinárodný certifikát "Zelená škola". Ďakujeme všetkým zúčastneným za podporu a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

        • Návšteva Botanickej záhrady
          • Návšteva Botanickej záhrady

            1. 10. 2017

            Horúci 27. jún strávili žiaci 5.A triedy v Botanickej záhrade. Jej návšteva bola odmenou za jesennú súťaž O najzelenšiu triedu, v ktorej skrášľovali svoje priestory zeleňou. V Botanickej záhrade si prezreli výstavu motýľov a mini ZOO, v Mestskom parku pieskové sochy. Súťažiť sa oplatilo.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu