• Korčuliarsky kurz
          • Korčuliarsky kurz

            16. 2. 2017

            6.2. - 10.2.2017 sa žiaci šiesteho ročníka hrdinsky na Korčuliarskom kurze "popasovali" s ľadom na zimnom štadióne v Čani. Niektorí nesmelo krôčik za krôčikom dobýjali ľadovú plochu, iní si zdokonaľovali svoju techniku. Odmenou sú im viditeľné pokroky a zdravé červené líčka. Na konci kurzu ukázali svoje zručnosti v súťažiach. Odmenou im boli medaily.Všetci si zaslúžia pochvalu, pretože pod vedením svojich inštuktorov Mgr. R. Nemčíka a a Mgr. D. Hanudeľovej prekonali sami seba a zvládli korčuliarsku abecedu na jednotku. Blahoželáme!

        • Odborný seminár pre učiteľov
          • Odborný seminár pre učiteľov

            6. 2. 2017

            V príjemnom prostredí Knižnice pre mládež – Litparku v Košiciach zorganizovala naša škola 3. februára 2017, počas polročných prázdnin, odborný seminár pod názvom „Čítať znamená myslieť“- rozvíjanie čitateľských zručností  - pre učiteľov slovenského jazyka a literatúry a učiteľov I. stupňa základných škôl okresov Košice-okolie a Košice. Lektorom bol pán Tibor Hujdič alias pán Mrkvička, propagátor čítania deťom. 70 učiteľov pozorne sledovalo metodické postupy ako rozvíjať záujem detí o čítanie, sledovalo správne techniky čítania s porozumením. Učitelia si na aktivitách vyskúšali  riadené čítanie, či čítanie s otázkami. V závere pán lektor odporúčal niekoľko knižných titulov, o ktoré by mohli mať žiaci záujem.      

        • Rozprávkový karneval
          • Rozprávkový karneval

            6. 2. 2017

            2. februára 2017 sa priestory našej  školy premenili na veľkú rozprávku. Konal sa v nej žiakmi dlhoočakávaný rozprávkový karneval. Spolu s lienkou Dankou pri veselých pesničkách  tancovali a plnili rôzne zábavné úlohy šašovia, víly, princezné, piráti, čarodejnice a iné rozprávkové bytosti. Počas krátkej promenády predstavili žiaci svoje krásne, originálne a vtipné masky. Z rozprávkového karnevalu nikto neodchádzal so slzami v očiach, lebo každá trieda si odniesla peknú spoločenskú hru, ktorá bude žiakom pripomínať pekné chvíle, do ktorých sa zapojili a dosýta vyšantili.

        • Korčuľovanie
          • Korčuľovanie

            2. 2. 2017

            Hodina telesnej výchovy sa nám dnes opäť vydarila aj vďaka multifunkčnému ihrisku so zamrznutou ľadovou plochou. Na ľade sa žiaci z 2.A triedy snažili napodobniť skúsených krasokorčuliarov. Ten, kto nemal korčule, sa snažil o úpravu ihriska pre svojich spolužiakov

        • Protidrogová prevencia
          • Protidrogová prevencia

            31. 1. 2017

            31. januára 2017, v deň vydávania polročných výpisov klasifikácie, sme sa venovali protidrogovej prevencii v 8. ročníku. Spolupráca s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Košiciach sa premietla do zaujímavej preventívnej besedy. 

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

            31. 1. 2017

            26. januára 2017 sa uskutočnil 24. ročník školského kola súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. 34 žiakov 2. – 7. ročníka uviedlo prítomných do tajov slovenských povestí. Našu školu v okresnom kole I. kategórie bude reprezentovať Tadeáš Zlacký2.B triedy, II. kategóriu bude zastupovať Matej Gamčík, z 5.B a z III. kategórie sa na 1. mieste umiestnila Františka Peková, zo 7.A. Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 8. februára 2017 v Košiciach.

        • Učíme s Kozmixom
          • Učíme s Kozmixom

            31. 1. 2017

            Veľmi sme sa potešili, keď náš spolužiak z 2.A triedy Matúško Kövér vyhral tričko od kamaráta Kozmixa. Do riešenia úloh sa zapojilo 20 žiakov z triedy, ale šťastie si sadlo len na jedného. Blahoželáme!

        • Druháci a škôlkári na lyžiarskom kurze
          • Druháci a škôlkári na lyžiarskom kurze

            31. 1. 2017

            V týždni od 23. januára do 27. januára 2017 naši druháci a predškoláci z materskej školy absolvovali LYŽIARSKY KURZ na Jahodnej. 22 šikovných žiakov z II.AII.B triedy a 7 detí z materskej školy sa naučilo lyžovať a tí, čo základy lyžovania ovládali sa zdokonalili pod vedením p.uč. Nemčíka. Začiatočníkom sa venovali lyžiarski inštruktori z lyžiarskej školy. Malým lyžiarom prajeme, aby zručnosti nadobudnuté na kurze využili a naďalej zdokonaľovali. Veľa snehu!

        • Exkurzia vo firme GlobalLogic
          • Exkurzia vo firme GlobalLogic

            27. 1. 2017

            27. januára sme s našimi štvrtákmi navštívili IT firmu GlobalLogic v Košiciach. Žiaci mali možnosť prezrieť si priestory, spoznať zaujímavé pracovné pozície a oblasti, ktorým sa firma venuje. Najviac ich zaujalo to, čo je blízke všetkým deťom - krásne relaxačné priestory a hry. Veríme, že sme ich správne namotivovali na oblasť štúdia, ktorá má veľkú perspektívu a budúcnosť.

        • Olympiáda v nemeckom jazyku
          • Olympiáda v nemeckom jazyku

            23. 1. 2017

            19. januára 2017 sa na  ZŠ Severná 21 v Moldave nad Bodvou uskutočnilo okresné kolo 27. ročníka Olympiády v nemeckom jazyku. V kategórii 1A výborne reprezentovala našu školu Miriam Gregová (VII.A), ktorá získaka pekné 4. miesto a Ivana Beňová (VII.A), ktorá sa umiestnila na 6. mieste. V kategórii 1B Radka Hudákova (IX.A) obsadila taktiež 6. miesto. Blahoželáme!

        • Olympiáda v anglickom jazyku
          • Olympiáda v anglickom jazyku

            23. 1. 2017

            Dňa 17. januára 2017 sa na ZŠ Severná 21 v Moldave nad Bodvou uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Svoje vedomosti v písomnej i ústnej časti si zmeralo 29 žiakov okresu Košice - okolie. Pri svojom debute v kategórii 1B si vynikajúco počínal Daniel Duplák z VIII.A triedy, ktorý obsadil krásne  1. miesto a postúpil do krajského kola. V kategórii 1A Hanka Huličová zo VI.A triedy obsadila 12. miesto. Blahoželáme!

        • Ľadová krása
          • Ľadová krása

            22. 1. 2017

            Deti z turistického krúžku v sobotu 21. januára 2017 navštívili Hrebienok vo Vysokých Tatrách. Užili si bohatú snehovú nádielku a obzreli si nádherné ľadové výtvory sochárov zo Slovenska i zahraničia. Cesta späť po sánkarskej dráhe ubehla veľmi rýchlo a príjemne unavení sa vrátili domov.

        • Šikovné tvorivé ručičky
          • Šikovné tvorivé ručičky

            11. 1. 2017

            10. januára žiačky a žiaci 5. ročníka absolvovali ďalšiu z hodín predmetu technika. Téma ich zaujala a je to možné vidieť aj na výrobkoch, ktoré vymodelovali z plastelíny. Pod vedením svojích učiteľov dievčatá vytvorili nádherné úžikové predmety, "chutné jedlá", do ktorých sa priam žiadalo zahryznúť, nechýbal ani glóbus. Chlapci sa nezapreli a okrem rôzneho náradia vymodelovali super autá, figúrky, dokonca aj adventný veniec, či sedlo na koňa. Každý výrobok bol originálny, nápaditý. Zdá sa, že nám vyrastajú budúci návrhári, či remeselníci. 

        • Jazykové šantenie
          • Jazykové šantenie

            25. 1. 2017

            22. decembra 2016, posledný vyučovací deň sa žiaci 6. ročníka zúčastnili na jazykovom šantení, spojenom s ochutnávkou ruského a anglického čaju, sacherovej torty a iných špecialít krajín, jazyky ktorých sa majú možnosť učiť na našej škole. Zmerali si sily v kvízoch a rôznych iných aktivitách. Pozvaní boli aj rodičia žiakov. Pozvanie prijali aj pani riaditeľka a pani zástupkyňa, ktoré ochutnali ponúkané nápoje a pripravené dobroty.

        • Pamiatky Košíc a vianočné trhy
          • Pamiatky Košíc a vianočné trhy

            27. 12. 2016

            Dňa 21. decembra sa žiaci II.B a IV.B zúčastnili exkurzie na ktorej pozorovali pamiatky mesta Košice. Počas prehliadky mohli obdivovať remeselnú zručnosť stavbárov, sochárov, ktorí postavili skvost gotickej architektúry Dóm svätej Alžbety. Mohli vzhliadnuť aj ďalšie pamiatky a zaujímavosti Košíc. Potom sme navštívili aj vianočné trhy na ktorých si ešte nakúpili darčeky pre svojich blízkych. Žiaci si odniesli z exkurzie veľa zážitkov a nových informácií.

        • Gašparko
          • Gašparko

            27. 12. 2016

            Dňa 16. decembra sme privítali v našej skole divadielko Gašparko. Bábková hra „Živý darček“ bola pútavá, podnetná a plná prekvapení. Predstavenie sa deťom veľmi páčilo, čoho dôkazom bol aj veľký potlesk. A na záver si deti priali, aby sa divadielko Gašparko k nám čoskoro vrátilo.

        • Tvorivé dielničky so starkými a s rodičmi
          • Tvorivé dielničky so starkými a s rodičmi

            27. 12. 2016

            Čas Vianoc je časom radostí, prajností a v prípade 2.A aj časom tvorivosti. Posledný deň pred vianočnými prázdninami sme sa rozhodli stráviť  v kruhu najbližších. Deti si pozvali svojho dedka, babku a mamku, aby naučili vyrábať ich spolužiakov pekné veci na Vianočných tvorivých dielničkách. Dedko Paločko naučil  detičky vyrobiť farebný lampášik z papiera ako dekoráciu na vianočný stromček, babka Jureková sklenené lampášiky so sviečkou položenou na makových zrnkách, mamka Kapraľová farebné obrázky maľované na skle, babka a dedko Hudákovci  rifľové srdiečka a kŕmidlo pre vtáčiky, mamka Tomková veselého snehuliačika s čiapočkou, mamka Sabová brmbolec na čiapočku a netradičné tkanie rohožiek z nepotrebných tkanín predviedla babka Petrová. Mamka Köverová pomáhala pri lampášikoch aj srdiečkach.  Detičky sa na takú vzácnu návštevu tešili, pripravili krátky program s pásmom piesní, básní a vinšov. Bibka Jureková sprevádzala svojich spolužiakov počas piesne Roľničky na akordeóne a Eliška Kapraľová s Karolínkou Sabovou sprevádzali spolužiakov pri vianočnej kolede "Povedzte nám pastuškovia" na klavíri. Prázdniny bývajú často obdobím zbytočných úrazov a zranení.  Ako sa zachovať pri vlastnom zranení, či zranení svojho kamaráta, ktoré číslo je dôležité a ako "nestratiť hlavu", to už vysvetlila babka Tutková. Detičky si vyskúšali aj masáž srdiečka na medvedíkovi, ktorého nám venovala babka ako maskota malých záchranárov.  Deti sa pohotovými odpoveďami zapojili aj do vedomostného kvízu. Po týchto aktivitách si deti prevzali darčeky schované pod stromčekom, ktoré vlastnoručne vyrobili, nevediac, pre koho darček anjelici nadelia. Hladné brušká nasýtili dobroty, ktoré deťom nabalili štedré mamky. Že akcia mala úspech svedčí aj to, že už teraz sme sa dohodli na Veľkonočných tvorivých dielňach. Pokojné a šťastné Vianoce.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu