• Projektový deň "Výročie úmrtia M. R. Štefánika"
          • Projektový deň "Výročie úmrtia M. R. Štefánika"

            5. 5. 2016

            Dňa 4. mája 2016 sme si projektovým vyučovaním pripomenuli 97. výročie úmrtia M.R.Štefánika. Deň sme začali školskou hymnou a rozhlasovou reláciou o Štefánikovi. Žiaci pracovali s textami o M.R.Štefánikovi, tvorili básne, príbehy, lúštili krížovky, osmesmerovky, riešili matematické úlohy, pracovali s mapou, na internete vyhľadávali citáty, objekty s pomenovaním po Štefánikovi, ako aj rôzne zaujímavosti zo života. Výtvarne zobrazili bankovky, poštové známky, medaily a iné predmety, na ktorých bol zobrazený. Žiaci ôsmeho ročníka položili kyticu k pamätníku M.R.Štefánika v Košiciach. Takto vzdali poctu tejto významnej osobnosti našich národných dejín.

        • Košický deň Európy
          • Košický deň Európy

            4. 5. 2016

            Žiaci V.A triedy sa v utorok 3. mája zúčastnili podujatia Košický deň Európy. Spoločne sme si v družstvách zasúťažili v triednom kvíze o Európskej únii, v ktorom sme sa naučili veľa nového o rôznych krajinách i fungovaní EÚ, vyrábali sme odznaky, súťažili v ďalších vedomostných súťažiach a vychutnávali si kultúrny program pripravený košickými strednými školami. 

        • Slávik Slovenska 2016
          • Slávik Slovenska 2016

            3. 5. 2016

            V dňoch 21. apríla a 29. apríla prebehlo na našej škole školské kolo súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne „Slávik Slovenska“. Žiaci súťažili v 3 kategóriách, kde nám spolu 55 žiakov zaspievalo nádherné ľudové piesne z rôznych regiónov Slovenska. Do obvodného kola postupujú víťazi každej kategórie: Nikola BALOGOVÁ z 1.B triedy, Simona ONDERKOVÁ5.C triedy a Martin KUCKO z 9.B triedy. Všetkým slávikom ďakujeme za účasť, krásny spev a príjemný umelecký zážitok. Víťazom blahoželáme a držíme prsty pri reprezentácii školy v obvodnom kole v Košiciach.

        • Škola v prírode
          • Škola v prírode

            3. 5. 2016

            V týždni od 25. apríla do 29. apríla sa naši žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili Školy v prírode pod názvom Tatrankovia. Počasie nám uštedrilo prežiť si počas týždňa všetky ročné obdobia, mali sme sneh, dážď, ale aj krásne slniečko. Program bol veľmi pestrý. Navštívil sme dva náučné chodníky: PrameniskoŠtrbské pleso,zistili sme čosi aj o histórii lyží v SKI múzeu v Tatranskej Lomnici, ne besede s členmi Horskej záchrannej služby sme si pozreli film a ich ťažkej práci a videli ukážky cvičenia so záchranárskym psom Nerom. Svaly na ďalšie túry sme si vymasírovali v bazéne s tobogánom a tak sme počas celodenného výletu zvládli Reinerovu útulňuStudenovodské vodopády. Pri spiatočnej ceste sme si nenechali ujsť Beliansku jaskyňu s jej skvostami v podobe nádhernej kvapľovej výzdoby. Unavení, ale plní zážitkov sme sa vrátili domov s pocitom, aké je naše Slovensko krásne.

        • Školský projekt úspešne pokračuje
          • Školský projekt úspešne pokračuje

            1. 5. 2016

            Milí rodičia, priatelia školy, naši absolventi!

            Realizácia školského projektu pod názvom "Ja nič, ja čítam ..." sa presunula do svojej druhej fázy. Naše čitateľské kútiky nadobúdajú reálne kontúry, pán školník zhotovil krásne malé knižnice, ktoré pomaly zapĺňame darovanými knihami. Ak máte doma detské knihy, ktoré už nepotrebujete, zaberajú vám miesto, alebo jednoducho chcete niekoho potešiť, doneste nám ich do školy! Spoločne podporíme u našich detí lásku ku knihe a čítaniu.

        • Prednáška o Keni
          • Prednáška o Keni

            27. 4. 2016

            26. apríla žiaci ôsmeho ročníka mali spestrenú hodinu geografie vďaka Mgr. Kristíne Uhlíkovej z programu Teach for Slovakia, ktorá v nedávnej minulosti navšívila Keňu. Svoje poznatky a zážitky prezentovala žiakom. Ďakujeme Kristína!

        • Naši skauti
          • Naši skauti

            26. 4. 2016

            Členovia skautského krúžku v Budimíre sa v sobotu 23. apríla zúčastnili v Kysaku Oslavy sv. Juraja, patróna skautov. Na akcii sa zúčastnilo okolo 200 skautov z východoslovenskej oblasti. Počas dňa prebiehala súťaž, v ktorej skauti putovali rôznymi krajinami sveta, spoznávali ich a plnili v každej súťažnú úlohu. Samuel Štritz z 8.A triedy bol členom víťazného tímu, ktorý sa umiestnil na 1. mieste z 36 družstiev. 

        • Prírodovedná súťaž
          • Prírodovedná súťaž

            25. 4. 2016

            22. apríla sa 3 - členné družstvo našej školy zúčastnilo prírodovednej súťaže v Šarišských Bohdanovciach, kde sa umiestnilo na 3. mieste. Žiaci sa oboznámili s areálom školy, s novozriadeným systémom dažďovej záhrady, a potom súťažili v 5-tich kolách. Otázky boli zamerané na učivo z biológie, chémie a fyziky. Okrem krásnej trofeje získali hodnotné ceny. Blahoželáme!

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

            25. 4. 2016

            22. apríl sme v spolupráci s našou obcou venovali Zemi. Žiaci so svojimi učiteľmi čistili areál obce, zbierali odpadky a pričinili sa tým o krajšie a čistejšie prostredie, za čo im patrí veľké poďakovanie

        • Košický zlatý poklad
          • Košický zlatý poklad

            22. 4. 2016

            Členky mediálneho krúžku navštívili 21. apríla Košický zlatý poklad vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach. Dozvedeli sa o jednom z najvýznamnejších a najbohatších nálezov na svete s obsahom 2920 zlatých mincí, dukátov, 3 medailí a zlatej reťaze z 15.-17. storočia. Vyskúšali si interaktívne obrazy panovníkov.

        • Čin mesiaca
          • Čin mesiaca

            18. 4. 2016

            Minulý mesiac sme v opäť oceňovali žiakov ocenením Čin mesiaca, ktorého cieľom je zvýšiť motiváciu detí cez pozitívnu spätnú väzbu a vyzdvihnutie ich dobrého správania. V marci bolo spolu navrhnutých 11 žiakov a ocenenie bolo udelené Emme Thurovej (IV.A) a Zuzane Zichovej (IV.A) za 1. stupeň a Dorote Jedinákovej (VIII.B) a Radke Hudákovej (VIII.A) za 2. stupeň. Oceneným blahoželáme a povzbudzujeme ostatných k všímaniu si dobrých skutkov, ktoré robia ich spolužiaci. 

        • Rozbehni svoju školu
          • Rozbehni svoju školu

            18. 4. 2016

            Naša škola sa zapojila do projektu "Rozbehni svoju školu" na podporu podnikateľského myslenia. Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka spravili pomocou videa a krátkych aktivít prvé kroky k tomu, aby zistili, čo ich baví a čo chcú v živote robiť. Naučili sa, ako vďaka „rozbiehačskej optike“ rozoznávať a rozbehnúť nové nápady a ako vytvoriť jednoduchý biznis model. Projekt pre školy bol podporený firmou ZSE. 

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

            13. 4. 2016

            V 62. ročníku okresného kola súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín našu školu úspešne reprezentovali  žiačky: Diana Sekeráková, z 3.A sa umiestnila v prednese poézie v I. kategórii  na 3. miesteAlexandra Baltovičová zo 4.B spomedzi 23 súťažiacich v prednese prózy obsadila 4. miesto. Víťazkám blahoželáme!

        • Matematická olympiáda
          • Matematická olympiáda

            10. 4. 2016

            5. apríla 2016 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády. Našu školu úspešne reprezentovali Adam Harčár (VII.B), ktorý sa umiestnil na krásnom 2. mieste a Patrik Fujda (VIII.B), ktorý sa stal úspešným riešiteľom. Chlapci blahoželáme!

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

            17. 4. 2016

            13. apríla sme v škole privítali rodičov, starých rodičov, ... Na prvom stupni mohli vidieť a zažiť projetkové vyučovanie na rôzne témy, na druhom multikultúrne prostredie vďaka vyučujúcim cudzích jazykov, ochutnať viedenskú kávu, anglický čaj, či čaj z ruského samovaru. Vyučujúci prezentovali inovatívne a aktivizujúce metódy aj mnohé netradičné formy. Na hodine chémie si svoje vedomosti i praktické zručnosti precvičili žiaci VIII.A triedy. V skupinkách prezentovali pre svojich rodičov zaujímavé pokusy. V Lávovej lampe pozorovali efekt prúdenia bubliniek sklenou nádobou, v Slonej zubnej paste sa z odmerného valca valilo množstvo peny ako pre slona, v Dôkaze glukózy v ovocí sledovali, ako sa zisťuje choroba cukrovka a obrovského hada z uhlíkovej peny vyrobili v pokuse Faraónove hady. Takáto zábavná chémia nadchla deti i rodičov. Na fyzike žiaci prezentovali prácu so stavebnicami a najväčšiu radosť mali z robota, ktorého programovali pomocou mobilnej aplikácieRobot Everstorm dokázal chodiť rôznymi smermi, vystreliť guličkou, vydávať rôzne zvuky, zopakovať počutý hovor, striedať rýchlosť chôdze prostredníctvom diaľkového ovládania. Netradičným spôsobom prebiehala vyučovacia hodina slovenského jazyka v VII.A triede. Žiaci prostredníctvom praktickej činnosti  - prípravou Orechových guliek v kokose si overili dynamický opis. V skupinách pripravili orechové guľky, ktoré obalili v kokose a dali do papierových košíčkov. Svojimi cukrovinkami ponúkli prítomných učiteľov i rodičov.

        • Krajské finále súťaže Jazykový kvet
          • Krajské finále súťaže Jazykový kvet

            10. 4. 2016

            Naš žiaci opäť veľmi úspešne obstáli v krajskom finále súťaže, tak v jazyku anglickom, nemeckom ako aj ruskom. Izabela Jodie Blore (II.A) získala krásne 3. miesto v anglickom jazyku v I. kategórii. Radka Beňová (IX.A) v nemeckom jazyku v II. kategórii získala taktiež 3. miesto. Naši štvrtáci (IV.B) s drámou "The twelve months" v I. kategórii obsadili vynikajúce 2. miesto. Žiaci so scénkou "U samavara" v ruskom jazyku sa umiestnili na 4. mieste. Všetkým blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy! 

        • Deň s knihou
          • Deň s knihou

            5. 4. 2016

            V stredu 23. marca 2016 prežili žiaci 5. až 8. ročníka netradičné vyučovanie, ktoré sme nazvali „Deň s knihou“. Prostredníctvom rôznych indícií hľadali žiaci v areáli školy úlohy pre svoju triedu, ktoré boli zamerané nielen na čítanie kníh, čitateľskú gramotnosť, ale boli to úlohy logické, tvorivé, vtipné a hravé. Výsledkom aktivít všetkých tried sú plagáty, ktoré si môžete pozrieť vo fotogalérii.

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

            5. 4. 2016

             Svetový deň vody sme si na našej škole pripomenuli 22. marca 2016 rôznymi ekoaktivitami. V školskom rozhlase sa žiaci oboznámili s významom vody pre všetky organizmy i celú planétu Zem a nutnosťou ochrany vodných zdrojov. Žiačky Kolégia Zelenej školy v rovesníckom vzdelávaní priblížili svojim mladším spolužiakom možnosti šetrenia vodou zakladaním dažďových záhrad. Na túto tému pre nich pripravili prezentácie a iné aktivity. Zástupcovia každej triedy kreslili plagáty k Svetovému dňu vody. Žiaci 9. ročníka na hodine informatiky tvorili tabuľky nabádajúce k šetreniu vodou v škole. Najväčšiemu záujmu sa tešil stánok s ochutnávkou rôznych druhov vôd. Týmito aktivitami sme poukázali na nezastupiteľný význam čistej vody pre zdravie človeka a potrebu šetrenia touto najvzácnejšou tekutinou.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Milana Rastislava Štefánika, Školská 11/8A, Budimír
      • riaditel(zavináč)zsbudimir.edu.sk
      • +421 55 729 5650, +421 910 737 371 riaditeľka školy

        +421 55 729 5648 ekonomický úsek

        +421 55 6958 192 školská jedáleň

        +421 910 218 251 materská škola I. trieda

        +421 940 959 806 materská škola II.trieda

        +421 940 233 703 materská škola III.trieda
      • Školská 11/8A
        044 43 Budimír
        Slovakia
      • 31953271
      • 2021245798
    • Prihlásenie

  • Nájdete nás aj tu